Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon FFO består av 68 medlemsorganisasjoner, som til sammen har ca. 300 000 medlemmer. FFO er Norges største paraplyorganisasjon.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Advertisements

Hvordan sikre nødvendig kontroll med legemiddelutgiftene dersom bruken av individuell refusjon reduseres? FFO-seminar 24. mai 2007 “Hvor står vi – hvor.
Dokumentasjonsplikt for alternative behandlere i Norge
Tid for endring – en kamp mot tvang, undertrykkelse og definisjonsmakt Mette Ellingsdalen We Shall Overcome (WSO)
Hva er forsvarlighet i LAR?
Pårørendes rettigheter og oppgaver etter helselovgivningen
Førsteamanuensis/Psykologspesialist Leif Edward Ottesen Kennair
Motivasjon.
Brukermedvirkning og pasientmakt
En orientering om FFO og FFO Finnmark
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Forslag til ny vurderingsforskrift
Medlemsorganisasjonene: Medlemmer per oktober 2010.
Sammendragslysbilde Hydrogengass som drivstoff ?.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Opplæring – i et helsepolitisk perspektiv
En presentasjon av LMI. LMIs oppgave  LMI skal være den naturlige bransjeforeningen for både store multinasjonale selskaper og små norske grunderselskaper.
Viktige lover og regler
4 NYE HELSELOVER Lov om pasientrettigheter Lov om psykisk helsevern
NY LOV OM HELSEPERSONELL
ERFARINGER FRA HAMAR Å kunne – ville – tørre!
YRKESETISKE RETNINGSLINJER FOR SYKEPLEIERE
Dobbeltkompetanse i psykologi - hva ønsker vi fra prosjektet?
Etisk kompetanse er en forutsetning for kvalitet
IA konferanse et friskere arbeidsliv
Det grenseløse oppdraget Kan et godt samarbeid bidra til å løse Oppdraget? Mette Nord, Fagforbundets arbeidsutvalg 13.mars.
Livet i havet – vårt felles ansvar Rømmings- kommisjonen.
Arngunna Skiple Sunnaas sykehus HF - en vei videre DELPROSJEKT 3 Telemedisin som verktøy i samarbeid med førstelinjetjenesten – med fokus.
Barn i forskning: Barn av innsatte og barn av asylsøkere Rundebordshøring i regi av NESH 17.april 2007 Dr.polit Hilde W.Nagell Sekretariatsleder i NESH.
Personvernombudet for forskning PREMIERING AV INFORMANTER Tabu eller normalitet Om regelverk og praksis Bergen, 27. februar 2009 Vigdis Namtvedt Kvalheim.
Idrettsglede for alle – en åpen og inkluderende idrett
Strilatun, Seim 5.Februar 2010
Tvangsekteskap 20.Mai 2009 Av Shilan Shorsh.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Hva er et studieforbund? Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom.
Et globalt og mobilt samfunn Filosofiske og etiske utfordringer Henrik Syse, forsker og filosof Solakonferansen, 16. september 2014.
Etikk i Haugesund Kommune
Hukommelsesteamets arbeid i Haugesund Kommune
Kraftvarmverket på Mongstad Utslippstillatelse til Statoil Forpliktende samarbeid om helhetlig miljø- og energiprosjekt Pressekonferanse torsdag 12. oktober.
Er det krig mellom meglere og myndigheter? Kjell Erik Øie Statssekretær Barne – og likestillingsdepartementet.
Modellkommunene Hva er unikt?
BARNAS BARNEVERN 2020.
Hovedoppgaveforberedende seminar
Opplegg for prosjektarbeid i mediekunnskap 07/08
Å redusere unyttig helseforskning i Norge ved å bruke systematiske oversikter – kommentar sett fra erfaring med forskningsetiske vurdering i REKVEST Berit.
Helse Sør-Øst RHF Gode og likeverdige helsetjenester til alle som trenger det, når de trenger det, uavhengig av alder, bosted, etnisk bakgrunn, kjønn og.
HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDES FELLESORGANISASJON ROGALAND 2016 – 2017.
Agenda Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Litt om fokusering rundt: Litt om fokusering rundt:
Fremtidens tjenester – et skapende blikk inn i glasskulen God samhandling barn og unge – Nettverk i Agder. Tirsdag 25. august 2015 Av Anders Johan W. Andersen.
Samvalg i målavklaringsprosessen under rehabiliteringen Sykehuset Innlandet HF, Divisjon Habilitering og rehabilitering Fagråd 2011.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
1 Genetisk veiledning Termin IC Frank Skorpen Institutt for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer NTNU.
Kvalitetskommuner Hva er unikt? Trepartssamarbeid Aktiv medarbeiderdeltagelse Fokus på kvalitet i omsorgssektoren og oppvekstsektoren.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Undersøkelse gjennomført for Kommunenes Sentralforbund (KS)
Profesjonsetiske retningslinjer for veterinærer
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Yrkesetikk for Seksjon kontor og administrasjon
Med ett års erfaring..... Fortsatt begeistret! En god del klokere..
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Undersøkelse gjennomført for Kommunenes Sentralforbund (KS)
Erfaringer med biobankloven. Seniorrådgiver Vibeke Dalen
Bred eller smal – rund eller spiss og klar?
Måltidsvenn Kurs for frivillige.
Sosial kompetanse i yrkesrollen
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon FFO består av 68 medlemsorganisasjoner, som til sammen har ca medlemmer. FFO er Norges største paraplyorganisasjon av funksjonshemmede og kronisk syke

FKLUT 2. mai 2006 Hva med pasientenes tillit? Hva med pasientens tillit? Pasientenes tillit baserer seg på den etikk, ærlighet og åpenhet de blir møtt med ved deltagelse i en klinisk utprøving. For å få pasientenes tillitt, og beholde den er det derfor avgjørende at følgende blir oppfylt:

FKLUT 2. mai 2006 Hva med pasientenes tillit? Etisk forsvarlig Undersøkelsene må ikke utsette deltakerne for unødig risiko. Resultatene må rapporteres korrekt, også når de ikke blir så gode eller positive som man innledningsvis håpet. Pasientene må være sikre på at deres bidrag får betydelse.

FKLUT 2. mai 2006 Hva med pasientenes tillit? Ærlighet Pasientene må gis all informasjon om både fordeler og ulemper ved å være med på utprøvingen. Pasienten må også informeres slik at han er i stand til selv å stille kritiske spørsmål rundt den utprøvingen han skal delta i.

FKLUT 2. mai 2006 Hva med pasientenes tillit? Åpenhet Det må være åpenhet rundt formålet med utprøvingen. Det må være åpenhet rundt eventuelle risikofaktorer forbundet med det å delta. Det må være åpenhet rundt hvem som finansierer utprøvingen.

FKLUT 2. mai 2006 Hva med pasientenes tillit? Motiver for deltakelse Motivene for deltagelse i en utprøving vil være sammensatte. Altruisme vil for mange, kanskje særlig blant kronisk syke være det grunnleggende. Det å kunne bidra til bedre helse for andre, ved å stille seg selv til disposisjon for forskning.

FKLUT 2. mai 2006 Hva med pasientenes tillit? Motiver for deltakelse Få bedre tilgang til spesialisthjelp, i det minste under forsøksperioden. Lære mer om egen diagnose, og derigjennom bedret mestring og livskvalitet. Få tilgang til nye behandlingsformer eller legemidler før de er allment tilgjengelig.

FKLUT 2. mai 2006 Hva med pasientenes tillit? Behov for ny behandling Alle er enige i at vi trenger nye og innovative behandlingsformer og legemidler. De kan kun oppnås gjennom forskning og klinisk utprøvning. Det hersker derfor en gjensidig avhengighet mellom forsker og forsøksperson.

FKLUT 2. mai 2006 Hva med pasientenes tillit? Nødvendig med kliniske utprøvinger Det betyr at vi også fra pasienthold erkjenner at varsomt utførte kliniske utprøvninger er den sikreste måten å finne behandling som virker, og dermed på sikt bidra til bedret helse. Respekt og tillit er dog grunnleggende når det gjelder forskning på mennesker.