Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority Åpning på arealsamlingen for Fylkesmennenes Landbruksavdelinger 21.september 2004 Adm. direktør.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nordlandsløftet Forum Nordlandsløftet 7. – 8. november, Skagen Hotel
Advertisements

Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
LOs representantskap i Aust -Agder, 4
Samhandlingsreformens utfordringer og muligheter
Ved Ola T. Heggem Statssekretær Landbruks- og matdepartementet Jordvern og arealpolitikken.
Hovedpunkter til Dag Wiese Schartums forelesning den 8. september 2003
Levanger kommune Kommunens større ansvar og myndighet for landbrukssektoren - Øystein Lunnan Øystein Lunnan Kommunen får større ansvar og myndighet.
Samhandlingsreformen og nye helselover Sentermøte 15. desember 2011 Wenche Jensen.
Embetsoppdrag 2004 Resultatområde Regional planlegging Resultatkrav: Fylkesmannen skal påse at nasjonal politikk formidles og ivaretas i behandlingen av.
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Eksp. sjef Frøydis Vold, Landbruks- og matdepartementet
1 Statssekretær Dag-Henrik Sandbakken Hamar, 5. desember 2005 Framtidas regioner og kommuner - regjeringas målsettinger, forsøk og erfaringer så langt.
Dialog om kommunal og regional planstrategi Marit Moe, KS Midt-Norge/Nord-Trøndelag, rådgiver
Økt regionalt ansvar – Om den politiske situasjonen i landbruket nasjonalt og regionalt Konferanse: Agderlandbruket på dagsordenen. Statssekretær, Ola.
Oppfølging HMS-melding Temalisten – HMS-melding Innspill fra eksterne parter.
1 Dag Henrik Sandbakken statssekretær, 12 K strategiseminar, Langesund 2006 Nye regioner, kommunenes muligheter?
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority mai 2009Biogasskonferanse, Ørland1 Nasjonalt utviklingsprogram for klimatiltak i.
Begrensninger og muligheter
Arealsamling Stavanger 21 – 22 september 2004 Kartfesting av kjerneområder for landbruk Erik Anders Aurbakken rådgiver.
Forvaltning og skjøtsel av kulturlandskapet
Christian Grorud
Grønn utdanning – utfordringer
Aktørenes roller i planprosessene
FYLKESMANNEN I NORD-TRØNDELAG Innherred samkommune 30. oktober Fylkesmannens landbruksavdeling, Monika S. Luktvasslimo Innherred samkommune 30.
Bærekraftig utvikling Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Flerkulturelt mangfold og inkludering i Fagforbundet Moza M. Mwilima, rådgiver i organisasjonsenheten Representantskapsmøte Fagforbundet Troms, 21. november.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
1 Statssekretær Roger Iversen, Kommunal- og regionaldepartementet Utfordringer i offentlig sektor.
Idrettsrådets ansvar og rolle
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Landbruk på dagsorden i Karlsøy kommune Ass. fylkesmann Bård M. Pedersen.
Hvordan kan regionalt nivå bidra til verdiskaping og regional utvikling? Hva er ambisjonene for neste regionalmelding? Kommunal- og regionalminister Erna.
FAKTA om kommunedelplanen som Nore og Uvdal, Sigdal og Rollag har utarbeida i en parallell prosess til verneprosessen for Trillemarka - Rollagsfjell Kommunedelplanen.
Planleggingens utfordringer
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side Kristin Danielsen Avdelingsdirektør Norges forskningsråd Oslo, 29. november 2005.
Kreativ planlegging for en kreativ region?. Evalueringen av Felles fylkesplan Startet rundt årsskiftet 2004/2005 Har fulgt planprosessen fram til høsten.
Helseforetakene og kommunalt selvstyre i skjønn forening
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Hva vet vi om Lærende Nettverk til nå? IKT-basert skoleutvikling gjennom lærende nettverk.
Planleggingens utfordringer Professor Tor Medalen Institutt for by- og regionplanlegging NTNU
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
Velkommen til Sørum kommune! Ordfører Marianne Grimstad Hansen 26. august 2016.
1 8. september 2010 Spesialrådgiver Christine Hjortland, KRD Forvaltningsreformen.
NVF-seminar Forvaltningsreformen og samferdsel Plan- og beslutningsprosesser KVU/KS1-prosesser og planprosess etter plan- og bygningsloven Marit Winther.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
s. 1 Konsekvensutredning og naturmangfoldloven rådgiver Geir Davidsen
K ommunen som nærings- og samfunnsutvikler Fylkeskommunens rolle Verdiskapingsforum Østfold 21/ Hans L. Clementz, KS.
Hva er de viktigste utfordringene for en rektor? Rektor Sigmund Grønmo UHRs rektorskole 24. september 2007.
”Nasjonal arealpolitikk med vekt på hyttebygging og forhold stat-kommune” FNF – samling 29. August 2006 Seniorrådgiver Olav Stav Planavdelingen Kommunalseksjonen.
Plansamling - Hadeland Samhandling - effektive planprosesser Runa Bø – 3. november 2016 Bilde.
Hva har skjedd i Forollhogna siden området ble vernet for 11 år siden – verneverdier, næring, bosetting. Utfordringer videre Forollhognakonferansen 29.
Utkast til forskrift om tilskudd til tiltak i Utvalgte kulturlandskap og verdensarvområder – hvordan vil denne fungere hos oss? Arne Farup, rådgiver hos.
Sammen skal vi bygge Nordre Follo kommune
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Samhandling for effektive planprosesser
Prosjektleder Ann Evy Duun
Bærekraftig samfunnsutvikling
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Evaluering av norsk utdanningsforskning
Evaluering av Utvalgte kulturlandskap i jordbruket
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side
Dovrebanen gjennom Hamar – videre prosess kommunedelplan
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Husbankens boligpolitiske utfordringer
Jordvern og leiejord Hvordan vi som landbrukskontor jobber med disse tema Stein-Even Fjellaksel, Plan- og landbruksrådgiver i Evenes kommune.
Utskrift av presentasjonen:

Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority Åpning på arealsamlingen for Fylkesmennenes Landbruksavdelinger 21.september 2004 Adm. direktør Ola Chr. Rygh

Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority Velkommen til denne første arealsamlingen for FMLA arrangert av SLF. Arealkonferansen – ingen tvil om at vi står overfor utfordrende og spennende oppgaver i landbruksforvaltningen innen arealpolitikken Kommunereformen har også gitt SLF endrete oppgaver på arealområdet.

Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority Økt ansvar til kommunene og fokus på miljø Vedtaksmyndighet i konsesjons- og delingssaker er lagt til kommunene Vedtaksmyndighet for skog- og miljømidlene under LUF er lagt til kommunene Partnerskapsprinsippet et viktig prinsipp, d.v.s. mer samhandling som likeverdige parter: stat – kommune Økt vekt på miljø, herunder utvikling av regionale miljøprogram

Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority Noen sentrale utviklingstrekk Strukturendringer Landbrukets arealbruksinteresser må sees i et videre perspektiv Styrkeforholdet mellom sektorinteresser endres løpende og målkonfliktene øker Juridiske virkemidler er endret og vil fortsatt endres

Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority Behov for helhetlig grep i landbruksrelatert arealforvaltning som omfatter landbruksproduksjon som inkluderer ulike andre næringsformål som kan opprettholde bosetting og styrke inntektsgrunnlaget på landbrukseiendommene som vedlikeholder kulturlandskap, grønne strukturer i bynære områder og ivaretar biologisk mangfold og jordressursene

Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority Utfordringer for landbruksforvaltningen Klare å se arealbruk, eiendomsstruktur og økonomiske virkemidler i sammenheng Bidra til at landbrukets arealinteresser på en godt dokumentert måte kommer tidlig inn i planprosesser på lokalt og regionalt nivå

Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority Samhandling FM – SLF (I) SLF ønsker tett dialog og samarbeid i utviklinga av arbeidet på arealområdet. Vår rolle er å bidra til gjøre FM enda bedre FM sitter på erfaringene Lære av de gode erfaringene – utvikle nettverk for erfaringsformidling - dyrke fram og formidle de ”gode eksemplene” Informere og rapportere om landbruksrelatert arealbruksutvikling Bidra til alliansebygging mellom miljø og landbruk

Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority Samhandling FM – SLF (II) Skape en god og konstruktiv dialog med kommunen I forbindelse med oppgaveoverføringen til kommunene etter jordlov og konsesjonslov: Økt behov for opplæring og informasjon; behov for styrket kontakt og dialog kommune – FM Både FM og SLF må ha oppmerksomhet mot rollen som ivaretaker av hensynet til rettssikkerhet og formidler av nasjonal politikk

Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority På denne samlinga er det satt fokus nettopp på dialogen mellom kommune og statlige myndigheter Foredragholdere fra alle forvaltningsnivå Det blir spennende og lærerikt og jeg ønsker alle lykke til med samlinga og diskusjonene