Høgskolen i Bodø – nær, nord og nyttig Høgskolen i Bodø - nær, nord og nyttig.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Christiane &Bianca 2013.
Advertisements

Strategi for Kom vekst AS og Kom vekst
Forskningsrådets policy for FoU ved høgskolene Møte med Høgskolen i Telemarks styre 19. september 2013 Spesialrådgiver Berit Hyllseth.
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
1 Innovasjon og nyskaping April Nyskapingsmål Drivkraft for omstilling og nyskaping. Internasjonalt fremragende innenfor forskningsbasert innovasjon.
Næringslivets utviklingsmuligheter Atle Kvamme Bergen Næringsråd 1.
2 Er internasjonalisering en garanti for kvalitet? Oslo, Arne Liljedahl Lynngård Direktør, SIU.
”KOMPETANSE SOM REGIONAL UTVIKLINGSFAKTOR” Kystnæringssenteret, Sortland Onsdag 12. desember kl – NÆRINGSLIVETS KOMPETANSEBEHOV v/ Marit Liberg,
Stjernø – Karlsen - fagskolene Dekan Kathrine Skretting, NTNU NOKUT-konferansen 2009.
Fellesprosjektet Høgskolen i Telemark og Universitetet i Agder Rådet for samarbeid med arbeidslivet ved HiT og UiA 6. februar 2013.
Trondheim – NTNU – HiST – St.Olavs – SINTEF – SiT – studentene
Formell kompetanseheving og høyere utdanning i distriktene – utfordringer og muligheter Gunnar Grepperud, UiT.
Maritim profesjonsutdanning Forslag til ny nasjonal struktur for maritim offisersutdanning Innstilling fra arbeidsgruppe nedsatt av MARUT Arbeidsgruppens.
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Veksten i høyere utdanning. Styrt av arbeidslivets behov eller individenes preferanser?
Forskningsseminar : Forskning og utdanning Får vi det vi trenger – og trenger vi det vi får? Åpning ved President Marianne Harg.
1 TRENDER forskning, utdanning og nyskaping Utkast
1 Veien videre for Høgskolen i Østfold Hans Blom Rektor HiØ.
Strategi og handlingsplan
Internasjonalisering Rapport fra et høgskoleperspektiv ved Jørn Wroldsen, rektor HiG.
HVA BETYR STJERNØUTVALGETS FORSLAG I FORHOLD TIL FUSJONSPROSESSEN MED NVH? Terje Holsen.
2 Internasjonal mobilitet i norsk høyere utdanning Margrete Søvik UMB,
Nyskaping gir vekst Forutsetninger for mer nyskaping: Det må lønne seg å jobbe Enklere å starte egen bedrift Kunnskaper og innsikt Hva gjøres: Lavere skatt.
Høgskolen i Telemark Status og videre ambisjoner lokalt og regionalt Kristian Bogen Rektor Høgskolen i Telemark.
Fusjonsprosessen UiA/HiT Larvik 6. juni 2011 John W. Viflot Høgskolen i Telemark.
Forskningsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Bakgrunn: Nye rammebetingelser Universitets- og høgskoleloven av 2005 Rådets høgskolestrategi.
Sett under ett Ny struktur i høyere utdanning Stjernøutvalgets innstilling Irene Dahl Andersen.
Hva kan Vestfold selv gjøre for å vinne kampen om arbeidskraften? Sverre Høifødt Vestfold fylkeskommune.
Regionale partnerskap en vei å gå for helhetlig kompetanse Regional kompetanseutvikling desember 2009 Kjell Magne Johansen.
Vårt behov for studiesenteraktører
Ole Petter Ottersen, rektor UiO
Fremtidsrettet kompetanseutvikling i Statens vegvesen Bidrag til BA – bransjen Bodø Torbjørn Naimak.
Målbilde for byggstudiet ved NTNU i 2040
Rådgiverseminar Lena Dammen og Ingunn Egedius
Senter for operativ virksomhet i nord NMI Årskonferanse 22.okt.2008 Kristine Lind-Olsen, senterleder Møte mellom forskning og næringsliv.
Nord-Norges teknologiske høgskole Jon-Are Lunde Studiesjef
Ekspertgruppe for finansiering av universiteter og høyskoler Kort om mandatet og gruppens arbeid Torbjørn Hægeland 14. mai 2014.
Innledning ved BioHus konferansen
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
Synliggjøring og kvalitetssikring av UH-bibliotekene i ny mål-struktur og ved budsjett-rapportering til departementet Stabsdirektør Hans Martin Fagerli,
Sammen skal vi gjøre Stavanger-regionen åpen, energisk og nyskapende Vi arbeider med strategisk næringsutvikling i en flerkommunal.
Strategi for Puls-programmet Denne presentasjonen støtter kortversjonen av programmets strategi publisert på programmets nettside i juli 2003.
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Stjernøutvalget: Et blikk på de demografiske forutsetningene Fagseminar i KD Mandag.
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side Kristin Danielsen Avdelingsdirektør Norges forskningsråd Oslo, 29. november 2005.
Verdiskaping gjennom mangfold Statssekretær Oluf Ulseth (H) Oslo, 6. november 2002.
Regjeringens regionaliseringspolitikk Regionalisering av næringspolitikken utviklingsaktører og virkemidler Kommunal- og regionalminister Erna Solbergs.
Xx Høgskolen i Gjøvik. INNHOLD 2 1)Høgskolen i Gjøvik 2)Mål og strategier 3)Satsingsområder.
s. 1 Utdanning og forskning Bodø, 21. april 2015.
Finnmarksfakultetet – ambisiøs, raus og nær! Strategi for Finnmarksfakultetet, UiT Norges arktiske universitet,
Fra HBO til Universitetet i Nordland. Studentutviklingen høgskoler (DH, sykepleier og lærer) 1994Ca 3500 studenter/350 ansatte 2008Ca 5000 studenter/500.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Lønn Lønn er den betalingen du mottar fra arbeidsgiver for den jobben du utfører. Lønnen avhenger blant annet av alder, utdannelse, arbeidstid og arbeidsoppgaver.
1 Innovasjon og nyskaping Sept Nyskapingsmål Drivkraft for omstilling og nyskaping. Internasjonalt fremragende innenfor forskningsbasert innovasjon.
Geir Anton Johansen Leder, TeknoVest Nasjonalt Råd for Teknologisk Utdanning Rådsmøte i Førde mai 2007 TeknoVest Utdanningsnettverk på Vestlandet.
1 SIU Nasjonal profileringsstrategi Oslo, Kristin Solheim, SIU.
Internasjonalisering ved universiteter og høgskoler Hvilke trender ser vi? Susanne L. Sundnes Lansering av Indikatorrapporten 28. september.
Nordisk utdannings- og forskningssamarbeid i endring Internasjonal direktør Kari Kveseth Norges forskningsråd Om å utbygge Norden til en internasjonalt.
Fylkesplan for Nordland Geir Davidsen Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
s. 1 Konsekvensutredning og naturmangfoldloven rådgiver Geir Davidsen
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
Kunnskap og attraktivitet Saltstraumen 6. og 7. november 2008 Edel Storelvmo Regiondirektør NHO Nordland.
Generell tilnærminger og holdninger Tilhørighet i en viss periode av livet Styrking av identitet Holdningsendring hos voksengenerasjonen Bevissthet hos.
NIFU STEP Norsk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning Det norske forsknings- og innovasjonssystemet – statistikk.
Med kunnskap bygger vi landsdelen Foto: Stig Brøndbo, UiT Wenche Jakobsen Prorektor for utdanning Tromskonferansen.
Trondheim kommune Helsetjeneste, utdanning og forskning i Trondheim Utfordringer Forventninger til helseklyngen Adm. direktør Gunnar Bovim, St. Olavs Hospital.
Kommunikasjonsstrategi
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side
MARKOM2020 Høgskolen Stord Haugesund – NTNU Ålesund – Arktisk Universitet UiT- Høgskolen i Sør-øst Norge.
Overordnet strategi SV-fakultetet
Regional plan for internasjonalisering i Nordland
Utskrift av presentasjonen:

Høgskolen i Bodø – nær, nord og nyttig Høgskolen i Bodø - nær, nord og nyttig

Over halvparten av befolkningen i Nord-Norge bor i Nordland

Næringslivet i Nordland omsetter for nesten 60 prosent av totalomsetningen i Nord-Norge

Behov for mer kunnskap Utdanningsflukten fra Nordland er altfor stor Tallet på studenter sørfra er lavere enn ønskelig Nordland henger etter utdanningsmessig Doktorgradsutdanningene ved Høgskolen i Bodø vil øke antall doktorgrader i landsdelen med prosent

De største utfordringene for Nordland og Høgskolen i Bodø Rekruttering av kompetanse –universitetsstatus gjør rekrutteringen enklere – vi blir mer attraktive både for studenter og fagpersonell Utdanning av kompetansearbeidskraft for regionen –universitetsgodkjenning åpner adgang til forskningsprosjekter og midler som ikke er like lett tilgjengelig for en høgskole –faglig autonomi (selvstendig/selvstyrende) gir bedre fleksibilitet og tilpassingsmuligheter. Høgskolen blir en mer seriøs og fleksibel samarbeidspartner

Vekst i offentlig sektor Stort behov for flere hoder og hender innenfor pleie og omsorg Det offentlige er de største bedriftene i de fleste lokalsamfunn. Utfordringen ligger i å opprettholde en høy offentlig service- og kompetansegrad Vi skal øke utdanning av folk – der de er. Blant annet gjennom desentraliserte og nettbaserte studier.

Universitet i Nordland – av vital betydning regionalt: - leverandør av høykompetent arbeidskraft til industri/næringsliv/offentlig sektor - nyskaping og innovasjon vil være en av UINs aller sterkeste sider - forskning skjer i nær tilknytning til oppdragsgivere i offentlig sektor - tett samarbeide med næringsliv, kultur- og idrettsliv og offentlig sektor - en stor og attraktiv arbeidsplass

Universitet i Nordland – av vital betydning nasjonalt: - her finnes et av landets beste og viktigste kompetansesenter for nordområdene; ”Den menneskelige infrastrukturen i nord utvikles gjennom internasjonalt samarbeid. Og her tjener utdannings- og forskningsprogrammene som høgskolen har etablert med russiske partnere, som god modell. Det er det konkrete som teller.” Utenriksminister Jonas Gahr Støre - Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen - Senter for økologisk økonomi og etikk - University of the Arctic

Kunnskap skaper kunnskap Merverdier skapes ikke av å slå sammen eksisterende størrelser. Merverdier skapes av at nytt tilføres. Vi må ut av egen teig og tilføre ny kunnskap utenfra.

Høgskolen samarbeider nasjonalt og internasjonalt Russland, Kina, Canada, Skottland, Sverige og mange flere

Regional, nasjonal og internasjonal rekruttering Av våre nærmere 500 internasjonale studenter kommer nesten 300 fra Russland. I tillegg har vi mange studenter fra land som USA, Canada, Kina, Frankrike og Sverige.

Nord-Norge skal ikke være sjølforsynt hva gjelder kompetanseoppbygging, forskning og høyere utdanning. HBO vil øke tilførselen av kompetanse gjennom blant annet: utveksling nettverksbygging samarbeid aktiv bruk av den internasjonale kunnskapsallmenningen Samarbeid og kunnskapsdeling

Regional, nasjonal og internasjonal kompetanseutvikling Dette skjer ikke gjennom teigbygging og teigdeling, men gjennom åpent samarbeid og klarere arbeidsdeling mellom utdanningsinstitusjonene Når man skal være faglig i front – også internasjonalt – må man basere seg på faglig bygging, og ikke ta utgangspunkt i geografiske begrensninger

Styrke den nasjonale kunnskapsallmenningen og bedre den regionale fordelingen av kompetanse Gjøre det lettere å bidra til å realisere verdiskapingsmulighetene i nord, Gjøre oss langt mer fleksibel til å møte ønsker og behov for nye utdanningsbehov fra samfunns- og næringsliv (faglig autonomi) Bidra til å synliggjøre at vi alltid har høy faglig standard Universitetet i Nordland Godkjenning som universitet vil styrke den totale kapasiteten regionalt, nasjonal og internasjonalt

Styrke vår posisjon i forhandlinger om samarbeid med andre utdanningsinstitusjoner og eksterne partnere i inn- og utland Lette adgangen til forskningsmidler – også internasjonalt Gjøre det mer attraktivt for studenter å studere ved institusjonen Gjøre det lettere å rekruttere høyt kvalifisert fagpersonale Styrke vår anseelse både nasjonalt og internasjonalt