Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva kan Vestfold selv gjøre for å vinne kampen om arbeidskraften? Sverre Høifødt Vestfold fylkeskommune.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva kan Vestfold selv gjøre for å vinne kampen om arbeidskraften? Sverre Høifødt Vestfold fylkeskommune."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva kan Vestfold selv gjøre for å vinne kampen om arbeidskraften? Sverre Høifødt Vestfold fylkeskommune

2 Hva snakker vi om? 1.På generell basis å trekke nok arbeidskraft til Vestfold for å fylle ledige stillinger? 2.Den langsiktige kampen om å tiltrekke oss de beste folkene til Vestfold, og til Vestfolds utekonkurrerende og kompetansebaserte næringer? 3.Den akutte mangelen på kvalifisert arbeidskraft innenfor en del segmenter (ingeniører, håndverkere innenfor b&a-næringene, pleiepersonell innenfor helsevesenet osv)?

3 På generell basis å trekke nok arbeidskraft til Vestfold for å fylle ledige stillinger? Generelt mangler vi jobber – ikke arbeidskraft ! 1.

4 Den langsiktige kampen om å tiltrekke oss de beste folkene til Vestfold, og til Vestfolds ute- konkurrerende og kompetansebaserte næringer? Partnerskapet mener svaret på dette spørsmålet finnes i Regional utviklingsstrategi for Vestfold 2006-09 2.

5 Analysen Fylkets grunnleggende utfordring er at vi ligger i skyggen av Oslo Folk vil bo i Vestfold, men ikke alle får jobb her Veksten i kompetansebaserte jobber kommer i hovedsak i Oslo – her er karrieremulighetene større

6 Vestfolds hovedutfordring Skape vekst i miljøer som er ledende på sine kompetanseområder og som hevder seg i den internasjonale konkurransen Gjøre det attraktivt for de dyktigste og mest karrierebevisste menneskene å bosette seg i Vestfold

7 Strategiene Etablere universitet og verdensledende spisskompetanse Satse på ungdom Bygge moderne og effektive transportsystemer Øke den samlede konkurransekraften for Vestfoldbyene Skape kultur for utvikling Skape en vekstkraftig region sør for Oslo Påvirke forvaltningsreformen gjennom felles innspill

8 Løse den akutte mangelen på kvalifisert arbeidskraft innenfor enkelte segmenter? Her sitte NAV i dag med de viktigste virkemidlene Påvirker studieretningen i videregående skole, i samråd med næringslivet Vestfold fylkeskommune er aktiv i forhold til å rekruttere utenlandske elever og studenter (først og fremst fra Baltikum) 3.


Laste ned ppt "Hva kan Vestfold selv gjøre for å vinne kampen om arbeidskraften? Sverre Høifødt Vestfold fylkeskommune."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google