Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Klemetsrud skole Samarbeid mellom hjem og skole 2
Advertisements

ABC FOR KLASSEKONTAKTER
FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
Samarbeid mellom skole og hjem
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
Foreldrekontakter Ved arbeidsutvalget i FAU Utarbeidet av Arly Hauge Presenteres onsdag av Birgitte Engestøl.
Samarbeid hjem-skole, v/seniorrådgiver i FUG Randi H. Jørgensen
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Salhus Skole Et trygt sted for læring hvor alle opplever mestring og utvikling i et inkluderende fellesskap.
Skolens styringsform Driftsstyre FAU Klassekontakter Alle foreldrene
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Oslo kommune Utdanningsetaten Årvoll skole FAU FAU er forkortelsen for Foreldrerådets arbeidsutvalg. Alle foreldre som har barn på skolen, er medlemmer.
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
Ingjerd, Beate, Kristin, Arne Olav
Kristiansand ,8 og senere I gymsal I klassen I grupper.
Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU)
Hva er en foreldrekontakt?
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Samarbeid mellom skole og hjem
FAU - Lysarkene ligger på MEDLEM AV FAU - HVA NÅ? - Hva gjør FAU? - Hvordan jobber FAU? - Hvorfor har vi FAU? Alle foreldre som.
Nittedal 19. sept
Denne presentasjonen er en del av Foreldrepulsen ® - Kan kun benyttes av infoREGI kunder Spørmål rettes til
Foreldrenes og elevenes nettverk i Bergen kulturskole
Vurdering for læring.
Hvorfor foreldremedvirkning?
– FGIL/FAU – Skolering - Lars Einar Karlsen FAU – skolering Det skal v æ re et FAU p å alle skoler å fremme fellesinteressene til foreldre.
Kurs for foreldrekontakter Ringshaug ungdomsskole høsten 2014
Foreldrekontaktenes rolle
Møte med klassekontaktene
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
Klassekontakter Fire foreldrekontakter på hvert trinn. Det er ønskelig at alle gruppene er representert. To foreldrekontakter er fast i Fau og to er vara.
FAU-møte 7. januar 205 Samarbeid skole-hjem.
Presentasjon til nye 1ste klasse foreldre
Barnehagens samfunnsmandat
Foreldreråd og elevråd i kulturskolen Foreldrekontakter og elevtillitsvalgte er rekruttert: Hva nå! Vi reflekterer over utfordringer og muligheter. organisering.
Å høre til – Et lag rundt eleven
Buøy skole 17. September 2008 Kommunalt foreldreutvalg i Stavanger
Hjem-skole samarbeid Auglend skole 29. september 2014 Nina Bøhnsdalen
Vi leker, vi lærer , vi trives!!
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Breimyra skole Velkommen til foreldremøte Vi bryr oss – læring for livet.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
Jørpeland ungdomsskole Et godt sted å være - Et godt sted å lære Velkommen! Foreldremøte 8. trinn høsten 2016.
1 Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4 FAU skal være et bindeledd mellom foreldrene og skolen FAU skal være et forum for erfaringsutveksling.
Foreldre og skole - Forventninger -. Mål for skole/ hjem samarbeid Samarbeid skole/hjem skal bidra til størst mulig læringsutbytte for alle våre elever.
Kommunalt foreldreutvalg KFU Et fellesorgan for alle foreldre med barn i grunnskolen i din kommune.
Foreldremøte Kvernevik skole September NY ORGANISERING AV SKOLEDAGEN Ny organisering av skoledagen Inneværende skoleår prøver vi ut ny organisering.
1 Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4 FAU skal være et bindeledd mellom foreldrene og skolen FAU skal være et forum for erfaringsutveksling.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
1 Hvorfor FAU? Presentasjonene er lastet ned april 2016 fra fau html Opplæringsloven §
SAMARBEIDSMØTE – KONSTITUERING FAU Onsdag Vestmyra skole.
Inspirasjon, Engasjement og Motivasjon
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
ER SINE BARNS FØRSTE OG VIKTIGSTE LÆRERE
VELKOMMEN TIL JUS.
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
Hvordan kan FAU bidra til å skape god skolemiljø?
Kommunalt foreldreutvalg
Skole/hjem-samarbeid
01-17/18 Rektor ønsker velkommen og presentasjonsrunde
Teinå skoles hjemmeside.
Kjære foreldre Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
ABC FOR FORELDREKONTAKTER
Velkommen til Heggedal skole
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
Tilhørighet, kunnskap og glede!
Hva er en foreldrekontakt?
Kurs for klassekontakter Rossabø skole
Utskrift av presentasjonen:

Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4 FAU skal være et bindeledd mellom foreldrene og skolen FAU skal være et forum for erfaringsutveksling Leder av FAU skal sitte i Samarbeidsutvalget/Driftsstyret. FAU velger foreldrerepresentanter til disse organene og til Skolemiljøutvalget. Har FAU vedtekter og handlingsplan?

FAU skal Sikre reell medvirkning fra foreldrene Fremme foreldrenes fellesinteresser Medvirke til at foreldre deltar aktivt i arbeidet med et godt skolemiljø FAU er høringsorgan for skolen og kommunen i saker som gjelder skolen.

FAU skal Bidra til et godt samarbeid mellom hjem og skole Legge til rette for positiv utvikling hos elevene Skape kontakt mellom skolen og nærmiljøet Drøft hvordan FAU kan gjøre dette i praksis. Det er bedre å jobbe godt med noen få saker enn dårlig med mange. Hvor mye tid, ressurser og kapasitet har vi? Hvordan kan FAU bruke andre ressurser i nærmiljøet?

FAU skal Samarbeide med andre FAUer Sørge for at foreldre får kunnskap om hva de kan bidra med i barns læring Samarbeid med andre FAUer er viktig. Ta kontakt med de andre FAU-lederne i nærmiljøet/bydelen eller på skoler som er lik din/som dere har noe til felles med. Eks. fådelte skoler, store skoler, farlig skolevei, rehabilitering…

Hvordan? Gjennom god dialog og jevnlige møter med skolens ledelse Gjennom god dialog og jevnlig informasjon til alle foreldrene ved skolen Dialogen med skolen må også skje utenom møtene i SU/Driftsstyret. Årsmøte i foreldrerådet, for eksempel et temamøte. Obs! Foreldrene møter helst på møter med temaer som de opplever angår deres egne barn. Send ut invitasjon på de ulike språkene som er representert på skolen.

Spørsmål til diskusjon i grupper Har vi en organisering av samarbeidet på vår skole som involverer alle foreldre? Hvordan fungerer informasjonsflyten mellom FAU og skolen/ skolen og FAU/foreldrene? Hva fungerer bra, hva kan bli bedre? 5 minutter gruppearbeid med oppsummering i plenum.

Oppsummering av gruppediskusjon Hva er bra? Hvorfor? Hva kan bli bedre? Hvordan?

Hva kan vi jobbe med i FAU? FAU bør ha en sentral rolle i skolens forebyggende prosjekter Kvalitetsutvikling i skolen Legge til rette for foreldreengasjement Kvalitetsutvikling i skolen kan være oppfølging av elevundersøkelsen, foreldreundersøkelsen og resultatene fra de nasjonale prøvene. Skoens forebyggende prosjekter eks. ZERO, Olweus, Steg for steg, Respekt osv. Har foreldre og elever et ”eierforhold” til dette eller er det skolens? FAU-møtene må legges noen dager i forkant av møtene i Samarbeidsutvalget eller Driftsstyret. Alle saker som skal opp her, må opp i FAU først for å skape gode relasjoner til skolens arbeid. FAU-møtene bør også ha informasjon fra Skolemiljøutvalget og en dialog med de foreldrene som sitter der.

Hva kan vi jobbe med i FAU? Bidra i utarbeidelse av skolens plan for hjem-skole-samarbeid, årsplan,virksomhetsplan, plan mot mobbing Skolering av foreldrekontakter i samarbeid med skolen Bidra til et positivt sosialt miljø på skolen Det er viktig at skolen involverer foreldrene i planprosessene og ikke bare presenterer et ferdig produkt for FAU. FAU kan nedsette ulike arbeidsgrupper som kan jobbe med slike saker.

Spørsmål til diskusjon i grupper Hva forventer jeg som FAU-representant av skolen? Hva kan skolen forvente av meg?