Høgskolen i Oslo Den flerkulturelle skolen: Internettsøk – oppøve bevissthet rundt ulike søkeord Introduksjon til nettsøk og kildekritikk for KRL-studentene.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til kurs i Noch Einmal 1 – 3
Advertisements

Skulebiblioteket – Staden for å lære meir ?
Vurdering av nettstedet ”Paper online” Et midt på treet greit nettsted om resirkulering av papir!
Kildekritikk på Internett Leikny Øgrim
Applikasjon Metoder Prosessen underveis Undervisningsopplegg Målsetting Egenevaluering.
B IBLIOTEKSKURS 2 INFORMASJONSSØK KILDEKRITIKK. ATEKST Du finner ATEKST i Fronter eller på bibliotekets forside. Kun datamaskiner på skolen har tilgang.
Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling UiO Lesevaner og IKT-bruk blant elever fra språklige minoriteter i Norge En sammenlikning mellom elever.
Lars OpdalHøgskolen i Buskerud Hvorfor Google? ”Jeg lurer på hva som egentlig er bra med en søkemaskin på Internett som kommer tilbake med
Læreplan i fremmedspråk. Generelle trekk ved det digitale i læreplanen  Personvern  Opphavsrett  Kildekritikk.
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Bibliotekreform 2014 INNHOLD OG TJENESTER.
Kunnskapsløftet og sammensatte tekster
Bruk av IKT i skolen - påstand • Bruk av IKT I skolen har generelt sett ikke endret karakter på denne siden av årtusenskiftet. Oppgaver som løses med teknologi.
”Vurdering av hjemmesider” ”Vurdering av hjemmesider” en undersøkende oppgave om førsteklassenes hjemmesider. Av Fouzia, Benedicte og Svein.
Språk og læring Digital kompetanse. 1.Mot elevers grunnleggende ferdigheter - hvordan studentene skal forholde seg til det 2.Studentenes perspektiv, deres.
IKT og læring 1 for TOS Fagvalgspresentasjon januar 2013 Tonje Hilde Giæver/ Louise Mifsud.
Læring av grunnleggende ferdigheter!
Høgskolen i Oslo HiOs LÆRINGSSENTER – Bibliotek / IT / AV LÆRINGSSENTERET Snarveien til et nytt kunnskapsunivers v/ Kari Frodesen, spesialbibliotekar LS/P35.
Mangfold og fellesskap
Læreryrket – en viktig og krevende profesjon
Anette Kure Bibliotekar  Hvorfor? ◦ K06 ◦ Høgskolens planverk  Hva? ◦ K06 ◦ Ulike kilder  Hvordan? ◦ Ulike kilder.
Den informasjonskompetente lærer Et samarbeidsprosjekt mellom Høgskolen i Bergen, Hordaland fylkesbibliotek og praksisskoler i Hordaland Presentasjon ved.
Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i utdanning og institusjon Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning og internasjonale.
Flerfaglig gruppe for MINORITETSSTUDIER
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
Lærerne og prosjektet Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk Spørreundersøkelse til lærere ved noen utvalgte skoler i Oslo høsten 2005.
Velkommen til Medisinsk bibliotek
Lærerutdanning 2005 Leikny Øgrim Høgskolen i Oslo Avdeling for lærerutdanning
Lærerutdanning 2005 Leikny Øgrim, Monica Johannesen IT-seksjonen Personalseminaret, LU
Høgskolen i Oslo Digital kompetanse - IKT som pedagogisk verktøy - IKT og grunnleggende ferdigheter Nasjonale planer? Hva sier Kunnskapsløftet? Planer.
Kildekritikk A04 – V2006 Fagenhet for IKT. Nettressurser - kildekritikk På Internett kan hvem som helst publisere nær sagt hva som helst –Side om side.
Responsskriving (Samskriving – Prosessorientert skriving)
Ny læreplan, nye utfordringer
Erfaringer med styrking og allmenngjøring av det flerkulturelle perspektivet i lærerutdanningen Lærerutdanningskonferanse NAFO Oslo 23 og 24 mars Innlegg.
Høgskolen i Bergen’s arbeid for læring og deltakelse av språklige minoriteter i barnehager og skoler Innlegg ved førstelektor Ida M. Knudsen på Fylkesmannens.
Høgskolen i Oslo Den flerkulturelle skolen: Internettsøk til hjelp for praksis og prosjektoppgave Introduksjon til nettbasert undervisningsopplegg for.
Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne.
KVALITET I LÆRING MED DIGITALE MEDIER I TILPASSET OPPLÆRING Obligatorisk fremlegg IKT 2 4 mai 2011 Lise Meier 1.
TIPS OM SØKING PÅ INTERNETT
Høgskolen i Oslo Bruk av blogg og wiki i arbeid med bokbaser – et komparativt studium Vibeke Bjarnø (IKT) og Eva Michaelsen (norsk) Avdeling for lærerutdanning.
Høgskolen i Oslo Samling II: Norgesuniversitetets mentorordning for lærerutdanning Konkrete eksempler på hvordan det jobbes med IKT i undervisning ved.
Anders Isnes Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling PLUTO Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling Universitet i Oslo Presentasjon Utdannningstorget.
Digital historiefortelling Den internasjonale dagen for å dele livshistorier – 16.mai 2008 – en kreativ ressurs i forskningsformidling, læring og utviklingsarbeid.
Morsmålsopplæring Fjell skole, Drammen
Høgskolen i Oslo Den digitale hverdagen – fagdag for de uavhengige forlagene Valg og vurdering av digitale læringsressurser Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen,
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Deltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Heltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Forum for studentaktive læringsformer
PED Teori og praksis - Didaktikk og organisasjonslæring Kursemne 5: Flerkulturelt perspektiv i utdanning Kristin Vasbø.
Responsskriving (Samskriving – Prosessorientert skriving) Vibeke Bjarnø IT-seksjonen, Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo A04 - Høst 2004.
Case 1: Etiske dilemmaer ved bruk av IKT i skolen
Høgskolen i Oslo Integrering av IKT i lærerutdanningen (S1C) 1) Utfordringer og ideer om videreføring og utvikling i arbeidet med ny grunnskolelærerutdanning.
Høgskolen i Oslo Oslomodellen: Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga med vekt på flerfagsdidaktikk Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning.
Høgskolen i Oslo Videre om Oslomodellen Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga med vekt på flerfagsdidaktikk IKT-utvalget ved LUI Vibeke.
Høgskolen i Oslo IKT i ny grunnskolelærerutdanning ved LUI, HiO Seminar i regi av Ballast Hovedfunn fra Ballast-prosjektet. 2.Hva er digital.
Høgskolen i Oslo Samling 1: Norgesuniversitetets mentorordning for lærerutdanning Hvordan jobbes det med IKT i undervisning ved LUI, HiO? Allmennlærerutdanninga.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning, førskolelærerutdanningen.
”Arbeid med flerkulturelle spørsmål i barnehagen.”
© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Rettskjelder til fots Ola Mestad Professor dr. juris.
Om praksis - praksisplan og vurderingsrapport Samarbeids- og vurderingsmøte TOSBA/TOS Studieleder Vibeke Bjarnø 11. JANUAR 2016.
Det digitale skolebiblioteket om å utvikle digitale bibliotektjenester til elever og lærere i grunnskolen.
Den energiske læreren Vil du bli noe stort? En lærer har stor påvirkning på andres liv. Som lærer kan du gi barn og unge de beste forutsetninger for å.
Informasjonskompetanse
Digital startpakke kurs 3
Noen kritiske spørsmål
Mangfold og fellesskap
Utvikling av lærerstudentenes FoU-kompetanse
Fagfornyelse: ny læreplan i morsmål for språklige minoriteter Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020: LK2020 Aleksandra Kuźnik.
Et nettsted for morsmål og tospråklig fagopplæring
Tilbakeblikk Kompetansetiltak for barnehagemyndigheter
Utskrift av presentasjonen:

Høgskolen i Oslo Den flerkulturelle skolen: Internettsøk – oppøve bevissthet rundt ulike søkeord Introduksjon til nettsøk og kildekritikk for KRL-studentene på tospråklig bachelor IT-seksjonen, høst 2006

Studieplanen i KRL l Under Fagdidaktisk kunnskap - Å være lærer i KRL: "IKT som redskap og bruken av dette redskapet i et etisk perspektiv" l Under Organisering og arbeidsmåter er det et eget punkt for Digital kompetanse hvor det blant annet står: "Studentene skal kunne gjøre bruk av internett for å finne relevant informasjon og kunne kritisk vurdere denne informasjonen i forbindelse med skriving av fagoppgaver..." Dette undervisningsopplegget skal bidra til å finne fram til nettressurser og oppøve en bevisst kritisk søkekompetanse. Samt bidra til å få en oversikt over noen relevante lenkesamlinger som kan benyttes i tilknytning til temaet "Det flerkulturelle i fag og undervisning".

Har du behov for nettresurser om den flerkulturelle skolen? l Hvordan du finner fram på internettet og hvilke søkeord du benytter avgjør de nettressursene du finner fram til! l Viktig å være bevisst og lære deres elever å utvikle en kritisk holdning til nettressurser – det må opparbeides en kritisk søkekompetanse!

Et hav av nettressurser l Lenksamlinger (NAFO)NAFO l Kulturelle møteplasser (Internasjonalt kultursenter og museum )Internasjonalt kultursenter og museum l Eksempler på flerkulturelle erfaringer og utfordringer i skolen (Se for eksempel Skolenettet ) Skolenettet

Erfaringer med Internettsøk l Noen er erfarne andre trenger gode råd –Hva er internettet og verdensveven? –Vet jeg at jeg har funnet noe relevant? –Kan jeg søke mer effektivt? l Hørt fra skolen –”Så bruker jeg Google, og søker på det jeg lurer på og velger en av de første for alt det andre er bare tull”

Et eksperiment l Hvilke ord skal vi bruke for å finne ressurser om den flerkulturelle skolen? –Flerkulturell? Fremmedkulturell? Fremmedspråklig? Felleskulturell? Minoritet? Språklig minoriteter? Etnisk minoritet? Interkulturell? l Hvilken betegnelse er (for tiden) politisk korrekt? l Hvilken betegnelse omfatter hvilket perspektiv?

Resultat av søk SøkeordTreff (de fem første) FlerkulturellHiO - Velkommen til HiO / Enheter / NAFO Flerkulturell forbrukeratferd digi.no - Flerkulturell stab gjør eierne rikere PED Flerkulturell pedagogikk - utviklingsarbeid UFD - Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring FremmedkulturellProvosert abort blant kvinner med fremmedkulturell bakgrunn i Oslo Fremmedkulturell kvinneaften Galleri Beskrivelse Sosialt samær for... fundamental.net: Språklig korrekt Politiforum Nordmenn dømmer - Dagbladet.no FelleskulturellUniversitetsforlaget : Pedagogikk Universitetsforlaget : Fagdidaktikk og tverrfaglige emner [PDF] KLARTEKSTKLARTEKST INN bakdøra med alle -på en utspekulert måte bl... - SOL >... Skolelederdagene2005::::An-Magritt Hauge MinoritetHedmark University College Minoritet - Wikipedia, den fria encyklopedin Minoritet Artikkel: Når majoriteten blir behandlet som minoritet - bakgrunn... Kvensk bibliografi - Avansert søk Språklig minoritetArtikkel: Språklige minoriteter I skolen BIP - Ordliste: Ord på S Tidsskriftet - Artikkel Universitas Helsingiensis Hole kommune : Kommuner usynliggjør minoriteter InterkulturellKulturell- Interkulturell - Dr. Anne Dietrich Og en rekke flere tyske nettsteder Offentlige steder med pondus Avis/nettoppslag Forlag/foredrag Oppslagsverk Tyske nettsteder Ingen sammenfallende treff!