Arbeidsplassen ARBEIDSGRUPPETEMA. Deltakere Innleder: Tannteknikermester Johan Fridheim.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innledning til kampanjen
Advertisements

Foredragsholders navn og tittel
Entreprenører vil forme fremtidens utdanning Vibeke Hammer Madsen, HSH
Attraktiv for arbeidsmarkedet!
Prosjekt ”Kompetansetillitsvalgtes rolle og kompetanseprofil” Fellesforbundet, konferanse om fag- og yrkesopplæring 30.november 2010.
Fra introduksjonsbedrift til språkpraksis
Fagforeningens arbeid for mangfold
Språkpraksis Hvor har du språkpraksis?
Risikovurdering Systematisk HMS – arbeid dreier seg om mestring av risiko, for å unngå skader og sykdom Mestring av risiko- redusere eller fjerne.
Arbeidsmiljøet angår alle. Bra for både deg og din bedrift. Samarbeid, ledelse og medvirkning Et sikkert og godt arbeidsmiljø-kampanjen Foredragsholders.
Strategiarbeid i praksis
Rettigheter og plikter i arbeidslivet
Samarbeid skole næringsliv Valgfag
Levende HMS-system – hva betyr det i praksis?
Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok
Lynkurs i SWOT-analyse Roald Bjørklund, Psykologisk Institutt
Individuell bevisstgjøring Dine styrker – slik andre ser dem
ARBEIDSRETTET REHABILITERING METODEUTVIKLING
Det grenseløse oppdraget Kan et godt samarbeid bidra til å løse Oppdraget? Mette Nord, Fagforbundets arbeidsutvalg 13.mars.
Grønn innovasjon og grønne arbeidsplasser i Oslo
Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Alle ansatte må involveres Hvordan tilrettelegge HMS-arbeidet i mindre energibedrifter? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar 2011 Eirik.
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Mangfold er bra for Stormberg Kurs LDO. Historikk.
Opplæring for pasienter og pårørende Samlet oversikt over tilbud.
Skolebesøk februar 2008 Forskrift Retningslinjer for lokalt gitt eksamen i Oppland fylkeskommune Hjelpemidler ved lokalt gitt og sentralt gitt eksamen.
Verdiene dine ARBEIDSGRUPPETEMA. Deltakere Innleder: Håndvevermester Bjørg Hustad.
Læring prosjektpraksis Førsteamanuensis Prosjektledelse,
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Evaluering av fagbibliotek Torill Redse seniorrådgiver ABM-utvikling.
Samhandling leder/verneombud
Fortellinger fra India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India.
Elisabeth Backe-Hansen NOVA
Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok? Forstår vi risikoen vi har tatt? Nordisk Bedriftsutvikling AS Interesserte partnereØnske og forventninger.
Hjem-skole-samarbeid Rollemodeller Engasjement
Tommelfingerregel: - Denne organisasjonsformen passer der det er små eller ingen investeringer og risikoen liten. Tommelfingerregel: -Denne organisasjonsformen.
1 Småtinget Forum for ledere i mindre bedrifter og politikere 1996: Oslo 1999: Eidsvoll 2002: Kristiansand 2003: Kongsberg 1.
Spørsmål til diskusjon Hvordan kan vi påvirke holdningene i alle ledd -Se til England? -Den gode samtalen? -Annet.
Motivasjon i arbeidsforhold
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
De ansatte opplever å bli hørt og anerkjent, og føler dermed trygghet og lojalitet. Bedriften får utnyttet unik kompetanse. Økt bevissthet til HMS-arbeidet.
Etter TV-aksjonen Hovedmål for TV-aksjonen Økt åpenhet og forståelse Livskvalitet og deltakelse Forskning som kan bidra til å løse demensgåten.
Formidling av forskning til brukere: Nettportalen «Sunn Skepsis» Erfaringskonferanse om kunnskapsbasert praksis 12. februar 2013 Astrid Austvoll-Dahlgren,
Øving 1 - Forretningsideen
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
Modellkommunene Hva er unikt?
Riksrevisjonen – Stortingets kontrollorgan
Arbeidsmåten i prosjekter Nylen : Noen mulige presiseringer av «planlegging» Presisering av «planlegging»Utdyping 1. Som planBeslutning om hva.
Neste samling. Dag 6 – regionvis (3) uke 41, 2014 Fra datastyrt til datainformert Mål: –Kompetanse i å bruke ulike data til å definere hvor det er behov.
Ue.no Spilleregler i arbeidslivet FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Politisk påvirkning.
Didaktikk knyttet til arbeidet i Besøkssenteret vår 2008 Tilpasset opplæring Elevaktiv undervisning LK06 – kompetansemål og de fem grunnleggende ferdighetene.
Plan for HMS- kultur undersøkelse. Undersøkelsen Gjennomføre en muntlig undersøkelse på noen utvalgte ansattes syn og holdninger til HMS. Gjennomføre.
Arbeidsmiljøet angår alle. Bra for både deg og din bedrift. Samarbeid, ledelse og medvirkning Hva kan ESENER fortelle om om arbeidsgivers ledelse og arbeidstakers.
Lønn Lønn er den betalingen du mottar fra arbeidsgiver for den jobben du utfører. Lønnen avhenger blant annet av alder, utdannelse, arbeidstid og arbeidsoppgaver.
Avfallshåndtering Som et eksempel på begrepet bærekraftig utvikling Ekskursjonsted og læringsarenaer.
Elverum kommune: Arbeidsgiverpolitikk, -strategi, ledelse og Ugleskolen v/Arbeidsgruppa for arbeidsgiverstrategi i Elverum kommune For KS-nettverkssamling.
Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør SHP-konferansen, Hamar
I den prosessorienterte organisasjon spør man
Personlig forhold til leverandør
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Hvorfor Spillere Trenger å Lese Online Casinoer? av
Forebygge trakassering i PHA
Utskrift av presentasjonen:

Arbeidsplassen ARBEIDSGRUPPETEMA

Deltakere Innleder: Tannteknikermester Johan Fridheim

Verktøykasse I verktøykassens Bevisstgjørings-spørreskjema: Besvar spørsmål 1 til 5 Les seksjonen “Hvordan kan en god arbeidsplasspolicy bidra til din bedrifts suksess?”

Arbeidsstyrke/ansatte Hovedmål: Å forstå viktigheten av de ansatte for den langsiktige suksessen for bedriften din Andre mål Å diskutere ansettelse og opplæring Å diskutere rettferdig behandling av ansatte og helse, sikkerhet og velferd Å dele deltakernes erfaring

Hvorfor arbeidsstyrke / ansatte Langsiktig suksess for en bedrift avhenger av dens ansatte Det involver: Ansettelse og opplæring Betingelser og forutsetninger for ansettelse Helse, sikkerhet og velferd

Arbeid og opplæring 1.I tillegg til bidraget til det lokale arbeidsmarkedet, hva annet kan bedriften din tilby? 2.Er prosessen omkring prestasjons- vurderinger rettferdig? 3.Undersøker du ansattes tilfredsstillelse?

Arbeid og opplæring 2 1.Oppmuntrer du dine ansatte til å utvikle virkelige ferdigheter? 2.Oppmuntrer du ansattemedvirkning i videreutdanning, sponser ekstern opplæring og utdannelse, osv? 3.Hvordan vet du at opplæring er effektiv og verdiskapende for bedriften din?

Ansattebetingelser 1.Betrakter du bedriften din som en god arbeidsgiver? 2.Har du rettferdige prosedyrer for å håndtere disiplinærsaker og klager fra ansatte? 3.Involverer du ansatte i saker av viktighet og involverer du dem i beslutningsprosessen?

Helse og sikkerhet 1.Har du en policy for helse og sikkerhet på arbeidsplassen? 2.Har du vurdert risikoen til staben og andre som kan ble påvirket av dine produkter eller aktiviteter?

Arbeidsgruppens hovedkonklusjoner