Kontaktutvalget mellom innvandrere og myndighetene Møte med partiene Rita Kumar, utvalgsleder 12.11.08.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvorfor skal du stemme? Skrevet av Hallvar Furø, Digital Medieproduksjon i Halden
Advertisements

Solidaritet i praksis for Zimbabwe. ”Vi oppfordrer alle organisasjonsledd i NTL til å støtte Norsk Folkehjelps prosjekter i Zimbabwe. Dere kan bidra til.
HVA NÅ, LILLE LAND? NOEN SPØRSMÅL FRA EN OMNIBUSUNDERSØKELSE Gjennomført av Synovate på oppdrag fra LOStat/Fafo, uke 45 1.
Demokratireformen i Den norske kirke - Hæ??. Demokratireformen Demokratireformen har som målsetting at flere av medlemmene engasjeres i kirken. Kirkens.
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Innvandrerbefolkningen, utvikling
Hvem skal bestemme?.
Inkludering i idrettslag Børre Rognlien 2. visepresident
1 Utstillingsvindu for kvinner i lokalpolitikken Trøndelag For økt kvinneandel i kommunestyrene! Presentasjon i Verdal kommunestyre Marit Voll.
Fagforeningens arbeid for mangfold
Deltaking, inkludering og velferd
Hvem styrer i kommunen?.
To kjerneferdigheter Lytte Stille spørsmål
Regjeringens barne – og ungdomspolitikk Kjell Erik Øie Statssekretær.
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
7 Demokrati.
Starten på en suksesshistorie om tilrettelegging for innvandrerbefolkningen Nina Skille, forbundsleder Bjørnar Allgot, generalsekretær.
8 Det politiske systemet i Norge
1 1 Myter om integrering og innvandrere Innledning på Fagkonferansen INTRO 5 år 2. september 2009 Seniorforsker Lars Østby Statistisk sentralbyrå
Hva mer enn e-valg? – Om forholdet til e-demokrati og e-forvaltning Dag Wiese Schartum.
Det flerspråklige bibliotek – mer enn en boksamling!
12. juli 2014Trøndelag Forskning og Utvikling as Evaluering av forsøket Innherred Samkommune Resultater mot slutten av forsøksperioden Roald Sand
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Markedsføring av diabeteslinjen på urdu /punjabi Shaista Ayub
9 Politikk – noe for meg?. Stemme ved valg Frie politiske valg er et av de viktigste kjennetegnene på et demokrati. Ved å delta ved valg stemmer vi på.
VALGFORUM Valgforum er et medlemsforum for valgadministrasjonen i alle norske kommuner og fylkeskommuner. Valgforum skal bidra til utvikling av valg i.
Advokat Øyvind Renslo, KS
Bo Sammen Jamil Syed & Gro O. Berge.
Demokrati Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen Foto: Astrid Brennhagen
BERGEN APRIL 2009 SIDE 1/13 Senter for Byøkologi © 2008 Hvordan påvirke samfunnsutviklingen? Kari Anne K. Drangsland Senter for byøkologi Byfriksjoner.
Høring om Vestlandet Hordaland fylkeskommune 23 mars 2007 Olav Bergo, BA-redaktør.
18. aug – 9. sept Hvorfor? Stortingsvalget 2013 blir et verdivalg. Jesus sier at hans kirke er verdens lys og jordens salt. Derfor er det ingen.
Medvirkningsprosesser i norske kommuner Jacob Aars Rokkansenteret, UiB.
Innvandrere og deres barn i Groruddalen og Søndre Nordstrand - Hvem er de og hvordan går det med dem? Foredrag ved konferansen ”Det nye VI” 13. Januar.
Politiske partier og valg
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
T OSPRÅKLIG ASSISTANSE OG BARNEHAGENS FLERKULTURELLE SAMFUNNSMANDAT Katrine Giæver Bergen 24. mars 2009 Katrine Giæver 2008.
Ot.prp. nr. 45 ( )1 Innledning ”Lov om valg til Stortinget, fylkesting og kommunestyrer (valgloven)” Politikken som motiverer til deltakelse Valglovutvalgets.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Mandal kommune Informasjon om valg Trine Merete Vasby.
Klasse, etnisitet og Det nye Norge Jon Rogstad Institutt for samfunnsforskning 4. november 2009.
Åpning av videreutdanningen ”Barnevern i et minoritetsperspektiv ” for alle høgskolene, Oslo Kjell Erik Øie Statssekretær
1 Kommunalminister Erna Solberg Innlegg for Norsk Kommunalteknisk forening 14. februar 2005 Hvorfor vil regionkommuner gi bedre tjenester enn nåværende.
1 Nasjonale målsettinger ved bosetting og integrering av flyktninger Tromsø 11. mars 2004 Statssekretær Cathrin Bretzeg.
An-Magritt Hauge (2007): Den felleskulturelle skolen
Arbeiderpartiet.no HUSBESØK PÅ 1 – Valgkamp ansikt til ansikt.
Lørdag 6. desember :00 – 11:45Forelesning (i) 11:45 – 12:00Evaluering 12:00 – 12:30pause 12:30 – 13:30Forelesning (ii) 13:30 – 14:00Bråk og uro.
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
”Du skal få en dag i mårå...” Faglig forum for kommunalt flyktningearbeid sin landskonferanse 2007 Kjell Erik Øie Statssekretær
Frivillighet og integrering IMDi v/Morten Tjessem Erfaringskonferanse Norsk Folkehjelp
Kapittel 5. Politikk og demokrati Del 3 Politikk og demokrati Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 4a utforske.
Hva menes med demokrati? Hva forbinder dere med demokrati? Skriv en liste.
Emne 7: Demokrati og velferdssamfunn
Stemmer teller – ressurser avgjør Arbeid med politisk påvirkning.
Det flerspråklige bibliotek Siri Tidemann-Andersen
Diktatur I diktaturer er det viljen til én person eller en liten gruppe som bestemmer politikken. Et slikt fåmannsstyre kaller vi ofte for oligarki. Når.
Nye former for deltakelse Fortsatt bruker rundt tre av fire velgere stemmeretten ved stortingsvalg, men valgdeltakelsen er på et lavt nivå sammenliknet.
Generasjon Utøya? Politisk deltakelse og engasjement blant ungdom Johannes Bergh Utskifting av blå figur: Høyreklikk på figuren, og velg Endre bilde...
1 Politikken som arena for integrasjon: Politisk deltagelse og representasjon av innvandrere i Norge SPRIKENDE RESULTATER: Lav valgdeltakelse Svak representasjon.
Samfunnskunnskap Kapittel 2 - Det aller meste er politikk.
Valgadferd Alder: SV og RV overrep. blant unge Kjønn: kvinner til venstre – menn høyre Bosted: SP i distr. – Høyre i sentr. Yrke: offentlig ansatte til.
Kap 6: Demokrati - Styreform og levesett
Kapittel 7. Veier til politisk innflytelse
Hedmark fylkes flerkulturelle råd HFFR
Kapittel 7 Demokrati.
Hvem stemmer på hvilke partier?
Stortings- og idrettsvalget 2017
Hvem stemmer på hvilke partier?
Partienes funksjoner I
VALG.
Utskrift av presentasjonen:

Kontaktutvalget mellom innvandrere og myndighetene Møte med partiene Rita Kumar, utvalgsleder

Kontaktutvalget mellom innvandrere og myndighetene Hvorfor KIM arbeider med mobilisering 1.Valgdeltakelse er viktig for inkludering og integrering  Hva skjer med et samfunn der store deler av innvandrerbefolkningen ikke deltar i politiske valg? 2.Valgdeltakelse er viktig for demokratiet  Deltakelse i valg er nødvendig for demokratiets legitimitet 3.Valgdeltakelser er viktig fordi vi ser Norge i et større historisk og global perspektiv  Norge skal gå foran med et godt eksempel

Kontaktutvalget mellom innvandrere og myndighetene Hvorfor KIM arbeider med mobilisering  Nesten en av ti som bor her i Norge er innvandrere eller etterkommere av innvandrere  Nesten halvparten av innvandrerne er norske statsborgere og har stemmerett ved stortingsvalg.  Den andre halvparten er ennå ikke statsborgere, men vi kan anta at storparten vil bli det i løpet av noen år.  Begge grupper har en betydelig lavere valgdeltakelse enn befolkningen for øvrig både i lokal- og stortingsvalg

Kontaktutvalget mellom innvandrere og myndighetene Partienes ansvar…..  Det er en forutsetning for å bruker stemmeretten at jeg har noe å stemme på som representerer mine meninger, og som fortjener min støtte  Viktig med et klart politisk budskap og målrettet informasjon på et språk innvandrere forstår  Viktig at partiene tar opp saker personer med innvandrerbakgrunn er opptatt av  Viktig med kandidater med minoritetsbakgrunn på listene

Kontaktutvalget mellom innvandrere og myndighetene Hva gjør KIM?  2005: Minoritetens stemme

Kontaktutvalget mellom innvandrere og myndighetene Hva har skjedd siden 2005?  2007: Alle stemmer  2009: Regionale samlinger  Samarbeidspartnere:  IMDi  Innvandrerorganisasjonene  Politiske partier