B ER GENENE OM HJELP Side 39 – 43 i arbeidsboken.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Advertisements

Ordklasser i norsk Oversikt Leksjon II.
Utfordringene sett fra brukerne Foreningen for Muskelsyke Leder Bjørn Moen,
En innføring i spillet: Lag En Setning
SMITTVERNSHÅNDTERING 2010/11
Førsteamanuensis/Psykologspesialist Leif Edward Ottesen Kennair
Idrettens barnerettigheter og Bestemmelser om barneidrett
Program-fagene: Psykologi 1 og 2
Åga IL’s Håndballjenter Slik vil vi ha det !
AAa /ØKS/Lillehammer Erfaringskonferansen 2008 Noen tanker og refleksjoner på slutten av en flott konferanse.
Kursmøte 3 På-vei-mot f(x) setninger.
Vegen videre…. Tore W. Topp MBO 2012.
¡A golpe de periódico! Svein Erik Svendsen Høgskolelektor © Lenguasol.
Oppgave 1: Terningsutfall
Rolighetsmoen barnehage
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Tonometri – en praktisk øvelse
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
Lærerne og prosjektet Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk Spørreundersøkelse til lærere ved noen utvalgte skoler i Oslo høsten 2005.
Hvordan skolene møter prosjektet: Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk…. En spørreundersøkelse til skoleledere i Oslo høsten 2005.
SFO I hvor stor grad er du fornøyd med : trivselen til barnet ditt? 4,8 tryggheten til barnet ditt? 4,7 4,64,7 personalets omsorg.
Kapittel 39 Samlivsformer.
Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
U TEN UTLENDINGER STANSER N ORGE Side 73 – 77 i arbeidsboken.
Kapittel 37 Hectors ønske om arbeid i Norge.
S AMARBEIDER OM PAPIRLØSES HELSE Side S VAR PÅ SPØRSMÅLENE 1. Uten behandling dør vel halvparten av pasientene.” Hva betyr ”vel” i denne setningen?
Risikostyringsprosessen
Morgenaktiviteter Gul avdeling Barna har blitt kjent med ulike rytmeinstrumeneter på noen av morgenaktiviteter. Målsettingene ved dette er at barna skal:
AAa /ØKS/Lillehammer Erfaringskonferansen 2008 Noen tanker og refleksjoner på slutten av en flott konferanse.
Kursmøte 1-2 Hvor er barnet på vei? – mot 3- 4åringens språklige nivå.
Muskelsykdommer = sjeldne sykdommer
Klinisk aktivitetsavdeling (KLA)
Strilatun, Seim 5.Februar 2010
Lar det seg gjøre å se egen faglig nytte av det jeg skal si? (Motivasjon og faglig betydning) Lar det seg gjøre å forvente hva jeg skal si? (Tema,
Hva er myelomatose og hvorfor er det så vanskelig å kurere?
S LÅR ALARM OM FATTIGE Side 27 – S VAR PÅ SPØRSMÅLENE MED UTGANGSPUNKT I TEKSTEN. 1. Hva er en slumstasjon? 2. Hvorfor slås det alarm om fattige.
1 Tema Vg1, kap 9 Olav Christopher Jenssen: Edition Biographie, 1997 Galleri Ris © Olav Christopher Jensen/BONO 2009.
Foreldremøte 2. trinn
Atrieflimmer Pasientopplæring:
FORELDRESKOLEN DEL 2 MATEMATIKK
Språktrekk i fagtekster LUT, Setningsstruktur  Enklere oppbygning  Ny informasjon presenteres til høyre i setningen  Presenteringer med ”Det..”
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Dokumentasjon som verktøy for læringsprosesser i barnehagen
Kapittel 5 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
S TILLER TØFFERE KRAV TIL SKOLEELEVENE Side
Fattigdommen ingen ser
1 Tema Vg1, kap 9 Olav Christopher Jenssen: Edition Biographie, 1997 Galleri Ris © Olav Christopher Jensen/BONO 2009.
Bli kjent med ordboka - en oversikt over innholdet i en tospråklig ordbok.
Oppsartsmøte Byåsen IL. ALLSIDIG TRENING, HVA ER DET? Finnes ingen regler Treningen i seg selv er lite forutsigbar Må være motiverende og utfordrende.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
1 Genetisk veiledning Termin IC Frank Skorpen Institutt for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer NTNU.
Sosial kompetanse og empati. Sosial kompetanse Sosial: forholdet mellom mennesker Kompetanse: dyktighet Sosial kompetanse: evnen til å fungere godt sammen.
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Multippel sklerose (MS). Demyeliniserende autoimmun kronisk inflammatorisk sykdom Myelintap fører til ”ledningsforstyrrelser” Symptomer avhenger av Hvor.
Astma - kurs Kursinformasjon
Plan for økten - Forklare hva det vil si at skolen er med i Dembra
Den afrikanske Nora Side
Periodeplan for Lekestua uke 9-17 Språkmiljø: Uttale, ordproduksjon og setningsproduksjon Hva er viktig for oss i Sommerly når vi fokuserer på TRAS.
KG Jebsen senter for myelomforskning
Religiøse avhoppere skal få hjelp
Kun karakterer skal telle
SPRÅKPRODUKSJON I FRANSK VGS
Muntlig framføring Hovedmål/periodemål:
Bli kjent med ordboka - en oversikt over innholdet
Bli kjent med ordboka - en oversikt over innholdet
Kapittel 1: Hei!.
Sjukepleie ved Parkinson sjukdom
Kommunikasjon; forutsetninger
Utviklingshemning og psykiske lidelser
Utskrift av presentasjonen:

B ER GENENE OM HJELP Side 39 – 43 i arbeidsboken

F ORTSETT SETNINGENE 1. Forskernes utfordringer … 2. I går … 3. For å kunne forebygge og gi skreddersydd behandling … 4. Taskén … 1. er hva genene betyr og hvordan de i samspill med hverandre og miljø fører til sykdom. 2. ledet Kjetil Taskén en internasjonal genkonferanse som åpnet i Oslo. 3. må vi finne særtrekk i byggesteinene til pasientene som får samme sykdom, sier Taskén. 4. sier faren er at det kommer et gap mellom det man kan diagnostisere og det man faktisk kan behandle.

F ORKLAR DE UNDERSTREKEDE ORDENE ELLER UTTRYKKENE 1. Jakten på våre gener er over: 2. en behandling som er skreddersydd: 3. forutsi: 4. Mange puslespill skal fortsatt legges: 5. etter alt å dømme: 1. Letingen/søkingen etter våre gener er over. 2. en behandling som passer spesielt for det enkelte mennesket. 3. å si noe på forhånd; å si noe før det skjer. 4. Det er fortsatt mye man må finne ut av; det er mye som må forskes på ennå. 5. mest sannsynlig; slik det ser ut …

3. S UBSTANTIV – ADJEKTIV – VERB utfordringene utfordre utfordrende * en interesse interessere interessante * variasjon variere variert; varierende * en betydning bety betydningsfull * utvikling utvikle utviklende

4. B ØY SUBSTANTIVENE OG ADJEKTIVENE en grundig kartlegging den grundige kartleggingen grundige kartlegginger de grundige kartleggingene * individuell, tilpasset behandling den individuelle, tilpassede / tilpassete behandlingen individuelle, tilpassede / tilpassete behandlinger de individuelle, tilpassede / tilpassete behandlingene et spesifikt gen det spesifikke genet spesifikke gen(er) de spesifikke genene * en nevrologisk sykdom den nevrologiske sykdommen nevrologiske sykdommer de nevrologiske sykdommene * et defekt gen det defekte genet defekte gener de defekte genene *

5. V I MÅ FINNE SÆRTREKK I BYGGESTEINENE TIL PASIENTER SOM FÅR SAMME SYKDOM. V I KAN FOREBYGGE OG GI SKREDDERSYDD BEHANDLING. 1. da: Vi må finne særtrekk i byggesteinene til pasienter som får samme sykdom. Da kan vi forebygge og gi skreddersydd behandling. 2. så: Vi må finne særtrekk i byggesteinene til pasienter som får samme sykdom, så vi kan forebygge og gi skreddersydd behandling. 3. slik at: Vi må finne særtrekk i byggesteinene til pasienter som får samme sykdom, slik at vi kan forebygge og gi skreddersydd behandling. 4. på den måten: Vi må finne særtrekk i byggesteinene til pasienter som får samme sykdom. På den måten kan vi forebygge og gi skreddersydd behandling.