Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Program-fagene: Psykologi 1 og 2

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Program-fagene: Psykologi 1 og 2"— Utskrift av presentasjonen:

1 Program-fagene: Psykologi 1 og 2
Presentasjon

2 En sunn sjel i et sunt legeme Bildet er tatt av Jeanette Kristiansen på utstillingen med samme navn ved Teknisk museum i september Tillatelse til bruk av bildet er gitt.

3 Hva er psykologi? Psykologi kommer av ordene ”psyche” som betyr sjel og ”logos” som betyr lære. Programfaget psykologi handler derfor om læren om sjelen. Faget passer for deg som ønsker innblikk i og forståelse for hvordan mennesket tenker, hvorfor det handler som det gjør og hvordan vi kan endre våre atferdsmønstre. Faget skal videre bidra til å utvikle elevens evne til analytisk refleksjon og gi en innføring i begreper, modeller og teorier i psykologien som grunnlag for å utvikle egen og andres tenkning.

4 5 hovedområder i psykologi 1
Psykologiens utvikling og historie – hverdag og forskning (Se bilde neste side) Utviklingspsykologi – utvikling, persepsjon, emosjoner, personlighet og holdninger Mennesket og læring – læringsteorier, betingelser for læring Psykologiens biologiske grunnlag - menneskekroppen Mennesket og helse – livskvalitet og kriser Om du trives med faget, kan du velge faget ett år til – psykologi 2

5 Forskning på degenerative sykdommer som Alzheimer, demens m.m.
I dag forsker man på slike sykdommer bl.a. ved bruk av fisker fordi man kan studere mange generasjoner fra samme familie over relativt kort tid. Bildet er tatt av Jeanette Kristiansen i utstillingen «Mind Gap» ved Teknisk museum september Tillatelse til bruk av bildet er gitt.

6 4 hovedområder i psykologi 2
Psykologien i dag – bruksområder/psykiatri Sosialpsykologi – sosialisering, grupper, roller, ledelse, konfliktløsning Kommunikasjon – god kommunikasjon, massekommunikasjon Helsepsykologi – psykisk helsearbeid, forebygging og behandling og psykiske vansker og lidelser (Se bilde neste side)

7 Psykisk helse, forebygging og behandling
Psykisk helse, forebygging og behandling. Bildet er tatt av Jeanette Kristiansen på Teknisk museum i utstillingen «En sunn sjel i et sunt legeme» september Tillatelse til bruk av bildet er gitt.

8 Undervisning Både skriftlig og muntlig
Presentasjoner, prøver, quiz og innleveringer Individuelt- og gruppearbeid Interne/eksterne foredragsholdere Ekskursjoner Verdensdagen for psykisk helse

9 Mind Gap – utstillingen på Teknisk museum
Bildet viser utsnitt fra avdøde menneskers hjerne. Disse menneskene har lidd av ulike fysiske sykdommer som har påvirket hjernen, f.eks. vannhode, demens m.m. Bildet er tatt av Jeanette Kristiansen og lagt ut med tillatelse fra Teknisk museum.

10 Eksamensform Psykologi 1 = Muntlig
Psykologi 2 = skriftlig og muntlig eksamen Er det lett å få gode karakterer? Det er mye lesing og mye du må kunne, så motivasjonen din for å stå på i faget og hvor interessert du i utgangspunktet er, vil være avgjørende. Men, det er et svært interessant fag og det er mulig å gjøre mye både lærerikt og gøy i undervisningen, så det kan tenkes at du ønsker å jobbe med faget. :D

11 Faglærere ved Bjerke vgs:
Anne Grethe Phillips Jeanette Kristiansen Hvis dere ønsker mer informasjon, ta kontakt! Vi svarer gjerne på spørsmål. :D E-post: E-post:


Laste ned ppt "Program-fagene: Psykologi 1 og 2"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google