Prosjektstyringssystemer i universitets- og høgskolesektoren

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Styrenes ansvar – utfordringer og utviklingstrekk
Advertisements

Del 2: Personlig økonomi.
Utlandsprosessen Studiestøtteonferansen i Stockholm 1. – 3. juni 2014.
Overgangsvinduer, kurs og opplæring, lov og reglementer, ekstranett Presentasjon på NTFs medlemsmøte 2. juni 2007 Grand Hotell, Oslo.
Programvare for nisje SMS
Nye Nytt biblioteksystem sett fra Biblioteksystemkonsortiet Hva har skjedd og hva skjer videre? Hilde Høgås, Nasjonalbiblioteket Nestleder i styringsgruppen.
KOSTRA KOmmune STat RApportering
”Jeg reiser smart”-kampanjen 26. april – 12. juni 2010
E-handel.
Prosjektstyring In 140 Sommerville kap 4.
Velkommen til EDB Lønn og Personal lansering
1 Hvilke krav må stilles til verktøy for helhetlig styring i kommuner? Norsk Rådmannsforum, Oslo Ove Monsen, adm.dir. 2.1Roar StrandMisfornøydMindre.
9 prinsipper og 1 regneark:
Del 2: Personlig økonomi.
Hvorfor utvikle økonomifunksjonen?
Nærmere samarbeid eller fusjon mellom Høgskolen i Telemark og Universitetet i Agder? Politisk samordningsgruppe
Firmanavn Forretningsplan. Målsetting Erklær firmaets langsiktige mål klart og tydelig. –Prøv å bruke ord som hjelper med å styre veksten til firmaet,
Videreføring av EFV (EFV-V) Ambisjonsnivå EFV-V prosjektet 4.september 2013.
Tjenestekonsesjon for Brukerstyrt Personlig Assistanse - BPA
Usikkerhet skal integreres i prosjektstyringen
ASSS og KOSTRA Disposisjon ASSS prosjektet
Prosjektstyring In 140 Sommerville kap 4.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
HVA BETYR STJERNØUTVALGETS FORSLAG I FORHOLD TIL FUSJONSPROSESSEN MED NVH? Terje Holsen.
Erfaring med bruk av åpen kildekode til støtte for læringsprosessene
Mål og forventninger for Ehandel i Universitets- og høgskolesektoren Leverandørsamling – Pulje Mars 2008.
Fusjonsprosessen UiA/HiT Larvik 6. juni 2011 John W. Viflot Høgskolen i Telemark.
Presentasjon Økonomisjefsamling i Ørsta/Volda mai
AGRESSO – Rapportering ++ Økonomiledersamling - Volda
Felles anskaffelse av LMS
Økonomisjefssamling Drammen 23. – 24. oktober 2008
Agenda 10 min. Bakteppe, Alf Hansen
Status og utfordringer Presentasjon for UHR-B 25. februar 2008 NORA v/prosjektleder Jan Erik Frantsvåg.
Prosjekt- og porteføljestyring i Telenor Nett
Kittil Skogen - Prosjektkontoret i Telenor Nordic
Lis Byberg Forelesning 14. oktober 2005
Brukerforum 2012 Vigo Voksen Sola strand hotell Stavanger Brynjulf Bøen Daglig leder Vigo IKS.
Internt handlingsrom (IHR) Presentasjon på USITs allmøte 23. juni 2011 Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
SuperOffice CRM Visma Business
Bruk av Datavarehuset i økonomirapporteringen
Elektronisk saksbehandlingsprosjekt ved Universitetet i Bergen Stabsmøte
LVSH Konferanse 8-9 april 2010 For styret i LVSH Anita Ihle Steen
Samdrift av windows-klienter i UH- sektoren Hva, hvorfor, hvordan, og hvilke andre muligheter finnes? Anders Vinger | Seksjonssjef | UiO/USIT/IT-Drift-KD.
Standardisering av IT-virksomheten. Bakgrunn Lokal – sentral, arbeidsgruppe under IHR IT Kartlegging høsten 2011 Diskusjonsnotat februar 2012 Høringsnotat.
Veiviseren HÅNDBOK FOR TILLITSVALGTE I KLUBBENE
Microsoft CRM Visma Business
Prosjektavslutning og sluttrapport
Ehandel i Oslo kommune Symposiet eLandet Norge oktober 2006 Kari Hove Prosjektleder Oslo kommune Utviklings- og kompetanseetaten.
Landbrukets økonomiske betydning i Trøndelag
Telenors satsing på fri programvare Paul Skrede - GoOpen 2009.
Innpassing/godkjenning IHR studentutveksling Leangkollen.
Resultater pasienttilfredshet Habilitering Barn og Unge Habilitering Barn og Unge - oppdatert pr
Bjørn H. Kopperud FAPL / Kakerlakk Artemis brukerforum SUHS – 8. nov. 12.
IT-strategi , ”Metode for samordning av IT-systemer ” v/ Arild Sandnes (versjon 0.4)
Forelesere ved Institutt for Økonomi og Informatikk ved HSN er oppdragsgivere i dette prosjektet. Videreutvikling av bachelor prosjektet PUR som ble gjennomført.
Fremtidig behov for ingeniører – 2017
Bygg 21 Digitalisering av byggebransjen Rapport
Top 10 IT Issues Årsplan USIT IT-direktør Lars Oftedal
En kartleggingsstudie
Agora en Samhandlingsverktøy for UH-Sektoren
Standardisering av IT-virksomheten
Digitalt doktorgradsopptak – august 2018
Vurdering av innføring av prosjektverktøy ved UiT
Styringsgruppemøte Allforsk 20. Mai 2019
Hvis du kunne velge … ville du velge en løsning som kan brukes av alle, uten opplæring, hvor det viktigste kommer først, der det er lett å finne.
Utskrift av presentasjonen:

Prosjektstyringssystemer i universitets- og høgskolesektoren Økonomidirektørsamling 7. juni 2011

Bakgrunn UNINETT FAS inngikk i 2008 en rammeavtale med Metier om leveranse av prosjektstyringssystem til UH-sektoren (Artemis 7). UiS besluttet i 2010 å satse på Agresso prosjekt. Noe usikkerhet i sektoren knyttet til valg av prosjektstyringssystem. Viktig å se på hvilke utfordringer systemene kan løse, da de er ganske forskjellige med hensyn til funksjonalitet.

Uformell undersøkelse Sendt til økonomidirektørene i sektoren 15. 04. 2011 Evt. Videresendt til prosjektansvarlig ved institusjonen Hvilke ambisjoner har den enkelte institusjon til prosjektstyring? Basert på en enkel prosjektmodell Skal institusjonen anskaffe et prosjektstyringsverktøy? Hvis ja; Hvilket?

Ulike nivå av prosjektstyring

Artemis 7 Artemis 7 er et komplett prosjektstyringsverktøy som håndterer rapportering, prosjektregnskap og planlegging. Artemis 7 er et frittstående system med stor fleksibilitet. ”Artemis 7 Light” er utviklet spesielt for UH-sektoren, med enklere brukergrensesnitt og UH-spesifikk funksjonalitet Integrasjon mellom Artemis 7 og Agresso med automatisk overføring av bl.a. regnskapstall én gang i døgnet. (Også tilrettelagt for enkel manuell overføring ved hjelp av Excelerator) Artemis 7 er et godt verktøy både for prosjektledere, prosjekteiere og administrative støttefunksjoner (som økonomiavd.) Maconomy ligner Artemis 7 i funksjonalitet og bruksområde

Agresso prosjekt Agresso prosjekt er i hovedsak et prosjektregnskapssystem, med noe funksjonalitet for prosjektplanlegging. Leveres som en modul i Agresso økonomisystem For institusjoner som benytter Agresso betyr dette til enhver tid oppdaterte regnskapstall i prosjektmodulen dersom denne tas i bruk. Først og fremst et verktøy for økonomioppfølging og styring. For mange institusjoner vil nok Agresso prosjekt dekke dagens behov. Oracle prosjekt ligner Agresso prosjekt i funksjonalitet og bruksområde

Valgets kvaler Viktig at hver enkelt institusjon vurderer hvilket prosjektstyringssystem som passer best i forhold til nåværende og fremtidig behov. Agresso prosjekt var et av systemene som ble vurdert da Artemis 7 ble valgt. På anskaffelsestidspunktet var det et klart ønske om å få et system som kunne håndtere ressursstyring, tidsplanlegging og til dels forskningsadministrasjon – i tillegg til økonomi. Basert på de opplysningene UNINETT har er kostnadsnivået omtrent det samme – uansett om man velger Artemis 7 eller Agresso Prosjekt.

Systemene i sektoren 23 institusjoner leverte svarskjema, grafen viser hva som brukes til prosjektoppfølging i dag ved disse institusjonene. Det er flere som har system i sektoren, men de har ikke levert skjema.

Institusjoner som vurderer å bytte/ anskaffe system De som ikke har system i dag vurderer ovennevnte systemer. 4 institusjoner har ingen planer om å ta i bruk et prosjektstyringssystem. Agresso prosjekt og Artemis 7 er alternativene som de fleste vurderer. 4 institusjoner vurderer både Agresso prosjekt og Artemis 7.

Nivå for prosjektstyringen Flertallet av respondentene har en ambisjon om å håndtere prosjektrapportering, -regnskap og –planlegging i løpet av de nærmeste årene. 7 av institusjoner ønsker å prioritere prosjektregnskap. 3 av 4 universiteter svarer prosjektregnskap som nivået for prosjektstyring de vil ligge på.

Behov og ønsker Flertallet ønsker å komme til prosjektplanleggingsnivået, men flere ser at prosjektregnskap er nivået som er oppnåelig på kort sikt. Viktig å ha gode løsninger mot økonomisystem, uansett hvilket system man bruker. Behov for integrasjon mot personalsystem, men oppleves som vanskelig i dag. Integrasjon mot saksbehandlings- og arkivsystemet er også ønskelig.

Hva skjer med prosjektstyring i sektoren? Økte krav til kontroll og rapportering? Større etterspørsel etter system fra prosjektledere? Hvilket behov skal dekkes? Bør settes et ambisjonsnivå for prosjektstyring i sektoren Økonomi-, personal- og prosjektstyringssystem bør henge tettere sammen.

Kontaktpunkter Arbeidsgruppe Artemis 7: psv-arbeidsgruppe@uninett.no Prioriteringsråd Artemis 7: psv-styringsgruppe@uninett.no UNINETT: adam@uninett.no