Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Firmanavn Forretningsplan. Målsetting Erklær firmaets langsiktige mål klart og tydelig. –Prøv å bruke ord som hjelper med å styre veksten til firmaet,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Firmanavn Forretningsplan. Målsetting Erklær firmaets langsiktige mål klart og tydelig. –Prøv å bruke ord som hjelper med å styre veksten til firmaet,"— Utskrift av presentasjonen:

1 Firmanavn Forretningsplan

2 Målsetting Erklær firmaets langsiktige mål klart og tydelig. –Prøv å bruke ord som hjelper med å styre veksten til firmaet, men vær så konsis som mulig.

3 Gruppen Før opp administrerende direktør og hovedledelsen etter navn. Ta med tidligere prestasjoner for å vise at dette er personer som har oppnådd suksess. Oppsummer antall år med erfaring i dette feltet.

4 Markedssammendrag Oppsummer markedet i fortid, nåtid og fremtid. –Gå gjennom de endringene i markedsandeler, lederskap, aktører, vridninger i markedet, kostnader, utsalgspris eller konkurranse som utgjør muligheten for firmaets suksess.

5 Muligheter Identifiser problemer og muligheter. –Fastslå forbrukerproblemer, og definer grunnlaget for produkt-/tjenestemuligheter som dannes av disse problemene.

6 Forretningskonsept Oppsummer hovedteknologien, ­konseptet eller ­ strategien firmaet er basert på.

7 Konkurranse Oppsummer konkurransen. Skisser firmaets konkurransemessige fortrinn.

8 Mål og målsettinger Før opp femårsmål. Fastslå spesifikke, målbare målsettinger for å oppnå femårsmålene. –Før opp målsettinger for markedsandeler. –Før opp målsettinger for inntekt/lønnsomhet.

9 Økonomisk plan Skisser en økonomisk plan på høyt nivå som definerer økonomimodell og prisforutsetninger. –Denne planen bør inkludere forventet salg på årsbasis og overskudd for de tre neste årene. –Bruk flere lysbilder til å dekke dette materialet på en tilstrekkelig måte.

10 Ressurskrav Før opp krav for følgende ressurser: –Personale –Teknologi –Økonomi –Fordeling –Kampanjer –Produkter –Tjenester

11 Risikoer og gevinst Oppsummer risikoene ved det foreslåtte prosjektet, og hvordan de skal håndteres. Anslå forventet gevinst, spesielt hvis du er ute etter finansiering.

12 Nøkkelproblemer På kort sikt –Identifiser viktige beslutninger og problemer som må løses umiddelbart eller på kort sikt. –Fastslå konsekvensene av å utsette beslutninger. På lang sikt –Identifiser problemer som må løses på lang sikt. –Fastslå konsekvensene av å utsette beslutninger. Hvis du er ute etter finansiering, må du være spesifikk om alle problemer som krever økonomiske ressurser for å løses.


Laste ned ppt "Firmanavn Forretningsplan. Målsetting Erklær firmaets langsiktige mål klart og tydelig. –Prøv å bruke ord som hjelper med å styre veksten til firmaet,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google