Høgskolen i Oslo Litt om vurdering. Vurdering l Vurdering for utvelgelse og eventuell sertifisering, enten i videre utdanning eller for å søke jobb. Dette.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kartleggingsmateriell: Språkkompetanse i grunnleggende norsk
Advertisements

Skriftlig vurdering på barnetrinnet formål, bakgrunn, historikk
Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
Mappevurdering Et redskap for dokumentasjon, vurdering og læring Kurset IKT og læring Høgskolen i Lillehammer, 3. mai 2010.
Vurdering for læring.
Mappevurdering i it’s learning
Oppfølging og vurdering som grunnlag for læring
Digitale mapper som undervisningsmetode i teori og praksis Tom Erik Holteng Rådgiver SEVU.
MAPPEVURDERING En innføring.
Eksamen med tilgang til Internett. Forsøk våren 2012
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
muligheter og utfordringer
Alternative opplegg og mappevurdering Mappevurdering Stimulering av avansert tenking.
Digitale mapper og mappevurdering – vurdering for læring
Prøvebanken Per Kristian Larsen, Vurdering 2
Pedagogikk 102 Våren 2008 Arbeidskrav og vurdering.
Hva kommer nå? Skolens nettverk. Fellesområder •Hva slags fellesområder skal vi ha? •Hvordan skal vi organisere dem? •Hvor skal vi lagre filene våre?
VURDERING.
Innlegg på arbeids- og temamøte Thon Hotel Oslo Airport ved Anders Tveit Innlegget finnes i sin helhet på:
Ra i første rekke ? læring med IKT Presentasjon ved Berit Bratholm , Høgskolen i Vestfold.
Høgskolen i Oslo Litt om LMS. Hva er et LMS? l Et internettbasert, brukeravgrenset system for elektronisk kommunikasjon, publisering av elektroniske filer.
Redskap på veien eller mål på kvalitet? - Et studentperspektiv på karakterer i høyere utdanning Av Susanne Skjørberg, fag- og forskningspolitisk ansvarlig.
Hverdagen for Ruth og Sissel.
Dokumentasjon på at vurdering er gitt!
Programfag til valg Et individuelt tilpasset opplegg.
IKT-seksjonen, Avd. for LUI, Høgskolen i Oslo Digitale mapper og mappevurdering – vurdering for læring A 09 onsdag 30. september 2009 Leikny Øgrim, IKT-seksjonen.
Fagenhet for IKT, Avd. for LU, Høgskolen i Oslo Digitale mapper og mappevurdering – muligheter og begrensninger A05 allmennlærerutdanninga 28. oktober.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Digital kompetanse - for hvem og hvordan?. Digital kompetanse Nå nytter det ikke lenger å vente på at det skal gå over. PFDK er her og er kommet for å.
HVA ER DET? Grethe Haldorsen
Den videre satsingen på vurdering Samling i kvalitetssikringsnettverk - etterutdanning 2009/
Vurdering; Hvem, hva hvorfor
1. Eksamen/vurderingsordninger i nye læreplaner Styringsdokumenter i vurderingsarbeidet: Kompetansemål i den fagspesifikke læreplanen Det arbeides med.
Mappevurdering som metode – med utgangspunkt i norskfaget og med Classfronter som verktøy
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Deltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Heltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Høgskolen i Oslo Eksempler på Fronterbruk integrert i faglige prosesser Personalmøte, tilsatte på Internasjonale studier, Avdeling LUI Vibeke.
Case 1: Etiske dilemmaer ved bruk av IKT i skolen
K ASTELL - ERFARINGER H ØR HVA JEG KAN ! 2- ÅRIG F O U- PROSJEKT STØTTET AV F REMMEDSPRÅKSENTERET Anita Nyberg, Kastellet skole.
Småbarnspedagogikk Fordypningsenhet vår 2007 Pedagogisk arbeid med barn fra null til tre år.
Cecilie Gangsø GLU EKSAMEN I PEDAGOGIKK OG ELEVKUNNSKAP.
Digital Mappevurdering Mattias Øhra. Søknad vedrørende digitale mapper 12 år siden.
Høgskolen i Oslo Digitale mapper Profiler fordypningsgruppe 4.februar 2008 Vibeke Bjarnø og Eva Michaelsen Avdeling for lærerutdanning.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Høyvis.no Digitale vurderingsformer og mappevurdering Anne Fængsrud Studieleder/Prosjektleder HVE.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for A IT-seksjonen, LU.
Eksamen eksamen er en styrende faktor på hele studieforløpet og omtales ofte som "the tail that wags the dog".
Å være student Mattias Øhra
Digital mappevurdering - eller? IKT og MAPPEVURDERING Anne Anne Fængsrud
Digitale mapper Hildegunn Otnes Høgskolen i Vestfold Våren 2002.
Norges offentlige utredninger NOU 2003: I første rekke Forsterket kvalitet i en grunnopplæring for alle ___________________________________________________________.
Mappemetodikk Rakel K. Rohde Næss.
Eksamen og standpunktkarakterer på Ytre Arna skule
Vurdering for læring Camilla Wiig, 3.nov.2011.HIVE.
Felles kriterier på tvers av fag versus individuelle fagspesifikke løsninger Mattias Øhra 03 Mappevurdering og eksamen.
Er gullfuglen skutt? LMS i Norsk utdanning Mattias Øhra ProgramForum for Program for digital kompetanse
Om forsøk med praksisbrevet - et toårig tilbud for «skolesvake» ved seniorrådgiver Gunnar Pedersen
MATEMATIKK Åmot ungdomsskole Erfaringer -Vurdering -Karakterer -Ulike mål -Hva kan hjemmet bidra med? -Oppgave fra prøve i matematikk 8. trinn.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.
Elektroniske mapper som arbeids- og evalueringsform Anders Tveit, Institutt for samfunnsøkonomi, Handelshøyskolen BI
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Eksamen og standpunktkarakterer på Ytre Arna skule
Ny vri Kany, Lene og Mona.
Plan for bruk av skoleplattformen
Modul 2 – Elevens tenkning gjennom samtale
Modul 1 – Dynamisk kartlegging
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Høgskolen i Oslo Litt om vurdering

Vurdering l Vurdering for utvelgelse og eventuell sertifisering, enten i videre utdanning eller for å søke jobb. Dette er summativ vurdering, hvor intensjonen er å vurdere for å treffe en dom om kvalitet (godkjenne, sertifisere eller rangere). Slik vurdering gir grunnlag for opptak til høyere utdanning. Mappevurdering kan være et alternativ i slik vurdering. l Vurdering for å gi eleven informasjon om egen framgang og danne grunnlag for forbedring av læringsstrategier. Dette er formativ vurdering, hvor intensjonen er å gi eleven tilbakemelding om kvalitet i forhold til krav og kriterier. Formativ vurdering støtter læring og foregår vanligvis underveis i form av veiledning. Slik vurdering er uavhengig av karakterer og gis i hele grunnskolen. Mappevurdering er et ypperlig redskap til dette. l Vurdering for å gi skolen og læreren informasjon om nivå og sterke og svake sider ved undervisningen. LMS kan være et redskap i slik vurdering.

Hjelpemidler i Fronter l Mapper: arbeidsmapper, innleveringsmapper, samskrivingsverktøy l Prøver – pedagogikk? l Læringsstier – tja…

Tre typer mapper l Arbeidsmappe (læringsmappe, samlemappe) er et arbeidsredskap for å samle og dokumentere det arbeidet eleven jobber med gjennom skoleåret. Eleven selv er mottaker av innholdet i mappen da det er her tilbakemelding og vurdering fra lærere og medelever skjer underveis i læringsforløpet. Og l Presentasjonsmappe (vurderingsmappe) har sluttvurdering etter endt periode som er det primære siktemålet. Mappearbeidene blir da laget og valgt ut først og fremst med tanke på hva en elev ønsker å bli vurdert på grunnlag av. Presentasjonsmappen har læreren som evaluator og ekstern sensor som primær målgruppe og bidrar til summativ vurdering. l Kompetansemappe lages med tanke på å søke videre studier, oppdrag eller jobb. Formålet er å dokumentere sin egen kompetanse. I lys av ”livslang læring” blir slike mapper mer og mer relevant og brukt i rekruttering og jobbsøking for å dokumenterer egen kompetanse.

Oppgave Arbeid med oppgaven, Evt innsamling av materiale KLADD: Ressurser Utkast Skisser Stadig mer ferdig Veiledning fra lærer eller med- elever PRODUKTF eks fortelling Vurdering Tilgang: Elev, Lærer (evt bare lese?) Medelever? Tilgang: Elev, Lærer Medelever? Foresatte? Modell for individuelle mappeprosesser kriterierUtvalgs- kriterier Presentasjons- mappe Tilgang: Elev, Lærer, Sensor Medelever? Foresatte?

Oppgave Forberedende diskusjoner Arbeids- mappe: Skisser, planer Stadig mer ferdig Veiledning fra lærer eller med- elever PRODUKTF eks Prosjekt- rapport Vurdering Tilgang: Elevgruppe, Veildeder Medelever? Tilgang: Elevgruppe, Lærer Medelever Foresatte? kriterierUtvalgs- kriterier Individuell presentasjons- mappe Tilgang: Elev, Lærer, Sensor Medelever? Foresatte? Modell for mappeprosesser ved tema- og prosjektarbeid

Individuell samlemappe Individuelle presentasjonsmapper utvalgskriterier Elevmappe: Utvalgte arbeider, både individuelle og gruppearbeider

Kun eleven selv, samt lærer skal har innsyn Tilpasset mappe i et LMS, hvor kun eleven selv og lærer har tilgang Elevene har innsyn i hverandres mapper Mapper med tilpasset tilgang kan blant annet lages i LMS For eksempel kan en elev gi en eller flere medelever tilgang. Alle elevene har innsyn i hverandres mapper Åpne mapper i et LMS eller lagring på felles server Mappene ligger åpent for alle, men noe er passordbelagt Et nettsted hvor innsyn i enkelte dokumenter er passordbelagt Alt mappeinnhold er åpent for alle Et åpent nettsted på Verdensveven Innsyn i mapper