Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Høgskolen i Oslo Litt om LMS. Hva er et LMS? l Et internettbasert, brukeravgrenset system for elektronisk kommunikasjon, publisering av elektroniske filer.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Høgskolen i Oslo Litt om LMS. Hva er et LMS? l Et internettbasert, brukeravgrenset system for elektronisk kommunikasjon, publisering av elektroniske filer."— Utskrift av presentasjonen:

1 Høgskolen i Oslo Litt om LMS

2 Hva er et LMS? l Et internettbasert, brukeravgrenset system for elektronisk kommunikasjon, publisering av elektroniske filer og administrasjon av brukere

3 PublisereKommunisereAdministrere - Skriveformater og maler - Samskriving - Kommentarer - Import og eksport av filer - Lenking - Integrasjon av bilder, lyd og bevegelig bilde - Blogg - Wiki - Nyheter - Integrasjon av digital tavle - E-post - Interaktive pratekanaler - Diskusjonsforum - Blogg/wiki - Funksjoner for samskriving - Oppslagstavle/nyheter For administrator: - Struktur - Brukerkontoer - Tilgangsrettigheter For lærere: - Deltakerhåndtering - Gruppehåndtering (mapper) - Timeplaner og kalender For elever: - Grensesnittinnstillinger Vurdere: - oppgaver - prøver - kommenterte oppgaver - resultater - læringssti - mappemetodikk Innhold i LMS

4 Fordeler l Tilgang uavhengig av sted. l Enkel publisering l God oversikt over alt elevene har produsert. l Støtte for arbeidsmapper og innleveringsmapper, og det er enkelt å gi tilbakemeldinger direkte i mappa. l God støtte for samarbeidsprosesser og samarbeidslæring gjennom nettprat (chat), diskusjonsforum og verktøy for responsskriving. l Enkel tilbakemelding elevene imellom

5 Men… l Store begrensninger l Gammeldags? – både teknologisk og pedagogisk? l Begrensende for elevenes utfoldelse? l Langt fra elevenes livsverden – blogg, wiki, nettsamfunn som Facebook, Blink og Deiligst?

6 Alternativ 1 PLE l Personal Learning Environment (se f eks http://www.cetis.ac.uk/members/ple) http://www.cetis.ac.uk/members/ple l Samme funksjonene som et LMS, men med et mer individorientert perspektiv. l Tanken er at brukeren lager sitt eget digitale miljø, hvor det er mulig å dele innhold og kommunisere med andre. l Brukerens personlige og faglige interesser kan integreres i systemet, og gi grunnlag for både formell og uformell læring. l En oversikt finnes på (http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_personal_learning_en vironments). Det mest kjente systemet per i dag heter Elgg (http://en.wikipedia.org/wiki/Elgg_%28software%29).http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_personal_learning_en vironmentshttp://en.wikipedia.org/wiki/Elgg_%28software%29

7 PLE forts l Det individorienterte perspektivet til hinder for utvikling av gode og inkluderende læringsmiljøer? l Teknisk komplisert å sette opp en PLE for en stor gruppe elever.

8 Alternativ 2 Mashups l En mashup er et system som kombinerer innhold og tjenester fra ulike kilder, og integrerer disse til en helhet. l Komponenter på for eksempel Yahoo og Google. På Google sine sider kan du opprette konto, utvikle hjemmeside, bruke kalender, e-post og kontorstøtte. Du kan invitere andre brukere og opprette grupper som for eksempel kan skrive sammen. l Det kreves verken store ressurser eller høy teknisk kompetanse for å ta i bruk mashups. l På samme måte som et PLE, er de kontrollert av individuelle brukere. l Ungdom benytter i stadig større grad slike systemer, og oppretter egne nettsamfunn. Hvordan kan pedagoger trekke med barn og unges erfaringer fra denne type teknologibruk til støtte i læring?

9 Alternativ 3 Nettsamfunn l Nettsamfunn er ofte åpne og tilgjengelig for alle og informasjonen og gruppestrukturen er fullstendig brukerstyrt, eventuelt med forbehold om moderatorer som sjekker ulovlige, krenkende eller upassende ytringer. LMS er begrenset til en bestemt institusjon (skole, kommune), informasjon og gruppestruktur er hierarkisk organisert ut fra institusjonens behov. l På fritida jobber elevene med nettsamfunn og blogger, der de styrer alt sjøl. Er det rimelig å forvente at de finner seg i å bli styrt på skolen? Er det rimelig å forlange det? Er det opplæring i demokrati? l Kanskje blogg og nettsamfunn i like stor grad handler om narsissisme som demokrati? Kanskje LMS representerer en nødvendig struktur som motvekt til nettsamfunnenes individualisme?


Laste ned ppt "Høgskolen i Oslo Litt om LMS. Hva er et LMS? l Et internettbasert, brukeravgrenset system for elektronisk kommunikasjon, publisering av elektroniske filer."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google