Energi og miljø www.iu.hio.no/em/ høgskolen i oslo Prosjektoppgaver og vurdering av Høgskolelektor Bente Hellum.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Formelle krav og sjangerkonvensjoner
Advertisements

Søknad om tildeling av vederlagsfrie kvoter
Hovedprosjekt Gruppe 18E Vår Prosjektoppgave 18 E  Arbeidsgiver  Byåsen Bilverksted AS ved John Myhre  Veileder  Jostein Lund  Gruppemedlemmer.
Trykk på mus eller tastatur for neste bilde…
For å sitte og ikke gjøre noen ting
Muntlig eksamen i historie
Energibruk i bygninger
Abildsø skole - Eksamen 2014.
Miljørådgiver i grønn hverdag
Avsluttende prosjekt-oppgave på 10. trinn
Demo av timebehandlingssystemet (klikk med museknappen for å gå videre i demoen) Copyright Easylution AS.
Presentasjon for Byggevareindustrien
Forurensning og miljø Av: Lena, Iselin og Karoline Vi trenger naturen. Uten trær,planter og dyr hadde vi ikke klart å leve på jorda. Derfor er det viktig.
B IBLIOTEKSKURS 2 INFORMASJONSSØK KILDEKRITIKK. ATEKST Du finner ATEKST i Fronter eller på bibliotekets forside. Kun datamaskiner på skolen har tilgang.
Velkommen til bibliotekkurs - Hjelp til effektiv læring.
Noen av sakene Norges Luftsportforbund jobber med Skolesjefsamling motorfly november 2011, Gardermoen John Eirik Laupsa.
Forurensing Forurensning er utslipp av skadestoffer i naturen.
Løsninger og kostnader ved enkle vannbårne anlegg
Energi.
Vi leverer framtidens energiløsninger
Skal du ha tak i en spesiell bok, trenger du bare å skrive inn etternavnet til forfatteren og ett av ordene i tittelen. Avslutt gjerne med * etter stammen.
FORURENSING FRA BIL.
Velkommen til Newtondag!
50 millioner til etablering av ladestasjoner i 2009 Camilla Nørbech
Norsk Ledelsesbarometer 2013 Presentasjon Ledernekonferansen Lederne Stein Stugu 14/
Kildesortering! La tingene gå i.
RUS – MER ENN BARE ”ØDELAGTE” NARKOMANE OG GAMLE ALKOHOLIKERE
LOKOMOTIV OSLO ”Drømmelaget ".
Biogasskonferanse i Østfold, 23.mai 2013 Satsninger i kommunene Eidsberg kommune v/ varaordfører Maren Hersleth Holsen.
Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se.
”Vurdering av hjemmesider” ”Vurdering av hjemmesider” en undersøkende oppgave om førsteklassenes hjemmesider. Av Fouzia, Benedicte og Svein.
1 (Helst) alle, men minst 1 i gruppa oppretter følgende: Personlig hjemmeside (indexside) Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle allmennlærerfaglig.
Rapport - bedrift Sammendrag Innholdsfortegnelse
Anette Kure Bibliotekar  Hvorfor? ◦ K06 ◦ Høgskolens planverk  Hva? ◦ K06 ◦ Ulike kilder  Hvordan? ◦ Ulike kilder.
Hva er Fronter.
VEIEN VIDERE FOR DIGITAL KOMPETANSE? 1.Kultur for læring 2. Forutsetninger for endring 3. Hva er oppnådd?
Prosjektoppgaver og veiledning
Energieffektivisering – fokus på bygget eller systemet ?
Årets nyhet – prisstatistikk for fjernvarme!!! Jon Tveiten Norsk Energi 1.
Utnyttelse av et gassrør til Grenland
Miljøutfordringer løst i andre land ? VRI Rogaland Sola 20. januar 2012.
Rotårsaksanalyse <Navn på prosjekt>
Fornybar energi: Bra for næringslivet, men hva med miljøet?
Kjære forskere! Dere er invitert til øya Engia i forbindelse med prosjektet IEA – Energi for framtida. Som dere kanskje skjønner har dere en viktig jobb.
Velkommen 7. klasse til Newtondag!
Bilkø til evig tid. Stavanger, 5
Hvordan redusere ventetiden for time hos fastlegen?
Fornybar kraft og varme
Lis Byberg Forelesning 14. oktober 2005
Sommerprosjektet 2003PBL-strengen Studieprogram for bygg- og miljøteknikk En helhet i helheten PBL-strengen Helhetlig vurdering av studentenes prestasjoner.
Grønn fordelsavtale Cort Adelers gate 30 Oslo. Med grønn fordelsavtale vil vi sammen med deg redusere energi- forbruket og miljøbelastningene, samtidig.
Hvorfor er kompetase viktig frem mot 2020
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Resonnerende tekst.
Møte med OED 18. desember 2007 Jan Harsem / Terje Løkken.
Velkommen til Newtonrommet!. Tema Energi og miljø Fornybar energi Økologi Robotstyring.
PROSJEKT VÅREN 2015 I løpet av våren 2015 skal samtlige studenter i 3DT, 3ELE, 3DTD, 3. master ikt og 3 master indøk, 3DTM, Programmering og Multimedia.
Skole-/hjemsamarbeid - HiO Arild Storm 1 Skole-/hjemsamarbeid Høgskolen i Oslo Arild Storm.
Informasjon om videregående opplæring Tirsdag 8. nov Magnus Hugdahl, rådgiver Vikhammer ungdomsskole.
PROSJEKT VÅREN 2014 I løpet av våren 2014 skal samtlige studenter i 3DT, 3ELE, 3DTD, 3. master ikt og 3 master indøk, 3DTM, Programmering og Multimedia.
Utvikling av et web-basert bestillingssystem for bøker og en tilhørende database for uthenting av statistikk. I tillegg et nytt CSS-basert design for bibliotekets.
Høgskolen i Oslo Oslomodellen: Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga med vekt på flerfagsdidaktikk Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F Utviklet av IT-seksjonen, LU.
IKT1+2 eksamen 2005 kort om IKT2-delen av pensum (+ litt fra IKT1-pensumet :-) Tirsdag 3. mai 2005.
Fornybar energi-utbygging - hjelper det klimaet? Professor Ånund Killingtveit CEDREN/NTNU SRN-seminar: Natur, klima og energi Håndtverkeren, Oslo 29. april.
NÆRMILJØRAPPORT Klasse – Skolens navn1. Prosjektarbeid for 8. trinn HVORFOR ER NÆRMILJØET VIKTIG FOR OSS? Ordet miljø brukes om omgivelsene vi lever i.
Kjære forskere!   Dere er invitert til øya Engia i forbindelse med prosjektet IEA – Energi for framtida. Som dere kanskje skjønner har dere en viktig.
Rammer for presentasjon av FoU -arbeid
Program 1. Åpning 2. Bakgrunn for prosjektet 3. Helsevurdering
Utskrift av presentasjonen:

energi og miljø høgskolen i oslo Prosjektoppgaver og vurdering av Høgskolelektor Bente Hellum

høgskolen i oslo energi og miljø 2 Prosjektoppgave 1 Dere skal skrive en prosjektoppgave hvor dere besvarer ett av spørsmålene nedenfor. Diskuter hvilke problemer som er aktuelle, videre bør dere definere og gjerne avgrense problemene, og så, i den grad det passer med oppgaven, finne: kilder og årsaker, hvor stort omfanget er, hvordan utviklingen har vært og ser ut til å bli fremover, hvilke tiltak bør settes i gang, hvilke tiltak er satt i gang samt hvilke lover og bestemmelser som finnes om dette. I besvarelsen skal dere følge mal for skriving av prosjektrapport så godt dere kan. Dere skal også bruke et samarbeidsverktøy for å få frem et best mulig resultat. Rapporten bør være på ca 20 sider pluss bilag! Spørsmål, (kun ett spørsmål pr. gruppe):

høgskolen i oslo energi og miljø 3 I besvarelsen skal dere følge mal for skriving av prosjektrapport så godt dere kan. Dere skal også bruke et samarbeidsverktøy for å få frem et best mulig resultat. Rapporten bør være på ca 20 sider

høgskolen i oslo energi og miljø 4 Oppgaver 1. Bør plast resirkuleres? 2. Bør elektriske biler erstatte bensindrevne biler? 3. Er det noen betenkeligheter med bruk av hydrogen som brensel i biler? 4. Hva bør vi gjøre med avfallet? 5. Hvorfor kan man ikke bare sette i gang å bygge gasskraftverk? 6. Hva bør vi gjøre for å få ned luftforurensingen i Norge?

høgskolen i oslo energi og miljø 5 Oppgaver, fortsatt 7. Hvordan kan solens energi utnyttes til å produsere varme og elektrisitet? 8. Hvordan skal Norge få dekket sitt økende behov for elektrisk energi? 9. Vurder hvilke byggematerialer som er miljøvennlige og gir minimale helseproblemer. Sett opp kriteriene. Hvilke godkjenningsordninger finnes i dag og hva ligger til grunn.(eksempel svanemerking )

høgskolen i oslo energi og miljø 6 Hvordan finne stoff? Internett Aktuelle sider: Statens forurensningstilsyn Grip, miljødatabase Miljøstatus i Norge Biblioteket Faglærere

høgskolen i oslo energi og miljø 7 Vurdering Prosjektrapport, 30% Presentasjon og muntlig vurdering, 50% Samarbeid, 20%

høgskolen i oslo energi og miljø 8 Prosjekt –hjemmeside Prosjektarbeid har en egen nettside hvor alle dokumenter som deles ut i prosjektsammenheng legges ut. Hvordan komme dit? Gå inn på energi og miljø hjemmeside Velg kurssider Velg Prosjektinformasjon