En ny modell for regionale lisenser?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Styrenes ansvar – utfordringer og utviklingstrekk
Advertisements

Internasjonalisering av utdanning Stortingsmelding nr. 14 ( )
Høgskolen i Oslo Hvordan matcher studenters trening i kunnskapsbasert praksis med yrkeslivets krav? ved Anett Kristin Kolstad, 1. bibliotekarstipendiat.
Cristin-rapportering 2011
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Regionale sentra for omsorgsforskning Kunnskapsutvikling, kunnskapsforvaltning og kunnskapsformidling med kommunenes pleie- og omsorgstjeneste som målgruppe.
Bakgrunn og rammer for revisjon av rammeplan for ingeniørutdanning Seniorrådgiver Ole Bernt Thorvaldsen.
GFU Holmsbu 2.-3.februar 2012 HH Strategiplan HiOA - fra GFU.
Nye strukturer i UH-sektoren: Samarbeid, arbeidsfordeling og konsentrasjon Nye strukturer i UH-sektoren: Samarbeid, arbeidsfordeling og konsentrasjon.
UH-nett Vest og Profesjonalisering gjennom internasjonalisering Det 72. norske bibliotekmøte på Hamar Lene Bakke.
Fra Høgskole til Universitet Innlandsuniversitetet Høgskolene i Lillehammer, Gjøvik og Hedmark • Hamar: Lærerutdanning, naturvitenskap • Elverum: Folkehelse.
Biblioteket som støtte for forskning og utdanning Randi E. Taxt Bibliotekmøtet på Hamar
NRØA møte Oslo november 2008 Mona Majgaard / Theo Schewe Kandidatundersøkelser NRØA.
Tilgang hjemmefra - Proxyløsning?
Indikatorer til nytte og besvær Test nasjonale indikatorer for uh-bibliotek Bente Saxrud, Handelshøyskolen BI.
1 Ny struktur i høyere utdanning? Studieveiledersamling UMB Steinar Stjernø.
9 prinsipper og 1 regneark:
Utfordringer til UH-sektoren: Hvordan finner vi tonen? Statssekretær Kyrre Lekve UHRs dekanskole 3. februar 2010.
Implementering av kvalifikasjons- rammeverket og nye bestemmelser Bergen 7. mai 2013 v/ ass. avdelingsdirektør Bjørn R. Stensby og seniorrådgiver Ine Andersen.
Nærmere samarbeid eller fusjon mellom Høgskolen i Telemark og Universitetet i Agder? Politisk samordningsgruppe
Maritim profesjonsutdanning Forslag til ny nasjonal struktur for maritim offisersutdanning Innstilling fra arbeidsgruppe nedsatt av MARUT Arbeidsgruppens.
ABM-utviklings seminar om konsortieavtaler 24. april Prismodeller Inger Wiborg, Universitetsbiblioteket i Oslo (UBO)
Norsk høyere utdannings og forsknings framtid? En kommentar fra landsdel Sør-Vest Torunn Lauvdal, Universitetet i Agder.
HVA BETYR STJERNØUTVALGETS FORSLAG I FORHOLD TIL FUSJONSPROSESSEN MED NVH? Terje Holsen.
Velkommen til Campus Evenstad Harry P
Fusjonsprosessen UiA/HiT Larvik 6. juni 2011 John W. Viflot Høgskolen i Telemark.
Bakgrunnen er brev fra HOD av :
Sett under ett Ny struktur i høyere utdanning Stjernøutvalgets innstilling Irene Dahl Andersen.
Naturfagsenteret NRLU Levanger 2. februar 2006
Oppland og Hedmark: I hovedsak felles høringsuttalelse fra fylketingene og høgskolene Mål: Universitet i Innlandet – søknad i 2012 –Grunnlag: 9000 studenter/
NAFOL nasjonal forskerskole i lærerutdanning
Stjernø-utvalgets møte i Sogndal 12.september 2007.
Folkebibliotekene vil: - være omstillingsdyktige - gi bedre tjenester til alle innbyggerne - demokrati -sosial utjevning.
Innlegg på konferanse, Tromsø,
Helsebiblioteket.no ”...og bedre skal det bli!” 9. oktober 2006, Grete Strand.
Statsbudsjettet 2010 Avdelingsdirektør Joar Nybo 19. oktober 2009.
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Leverandørutvikling – regional satsing i Sogn og Fjordane.
UFD ITU-konferansen Kristin Clemet, ITU-konferansen 2003, ”Digital dannelse. IKT i utdanning: Resultater og konsekvenser”. Oslo 16.
Nasjonale prøver.
Mjøs-utvalget om IKTs betydning Oppsummering til LUs fagdag 2000 Leikny Øgrim og Monica Johannesen.
Bakgrunn, mandat, oppgaver Oppstartsmøte Universitetsdirektør Tor A, Aagedal Råd for samarbeid med arbeidslivet.
FN-by prosjektet Samarbeid mellom UNEP/GRID-Arendal, Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Ungdommens bystyre Bygger på ideer og initiativer for.
Erfaringer med styrking og allmenngjøring av det flerkulturelle perspektivet i lærerutdanningen Lærerutdanningskonferanse NAFO Oslo 23 og 24 mars Innlegg.
Samarbeid, arbeidsdeling og konsentrasjon (SAK) Sverre Rustad OU-kurs Forskerforbundet
Fornyelse mot høyere kvalitet vil kreve mer samarbeid Dekan Ole-Gunnar Søgnen Konferanse om norsk ingeniørutdanning.
Ekspertgruppe for finansiering av universiteter og høyskoler Kort om mandatet og gruppens arbeid Torbjørn Hægeland 14. mai 2014.
Universitets- og høgskolebibliotekene i kunnskapssamfunnet Randi E. Taxt Bibliotekmøtet på Hamar
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
Synliggjøring og kvalitetssikring av UH-bibliotekene i ny mål-struktur og ved budsjett-rapportering til departementet Stabsdirektør Hans Martin Fagerli,
Digitale mapper i førstelektorkvalifisering Helge Høivik & Vibeke Bjarnø Førstelektorprogrammet, Høgskolen i Oslo Arbeidsseminar: Digitale mapper i høgre.
Stjernøutvalget Debattmøte Åse Løkeland rektor.
Hva nå? Tanker om HiTs fremtid Styreseminar 25. september 2014 Kristian Bogen Rektor Høgskolen i Telemark.
Fagskoleutvalget André Kristiansen Fagskoleutvalget, sekretariatet 22. september 2014.
”Skolens yrkes- og utdanningsveiledning” - tiltak i St. meld. nr. 16 ( ) …og ingen sto igjen Innlegg på konferanse, Bergen, september.
1 Rådet for studenter med funksjonshemming Opprettet
Forskingsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Kommentar Dekan Kristin Barstad Høgskolen i Buskerud.
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
1 Idéportalen – Et initiativ for å formidle studentoppgaver fra næringsliv og offentlig forvaltning Idéportalen, v/ Line Hafsahl Johansen.
Innledning om implementering av nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag Studiekvalitetsdagen 7. april 2011 Gun Svartaas.
Høgskolen i Hedmark Status og framtid
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn NOU 2016:7 Grunnopplæringa – universiteter og høyskoler – NAV – kvalitet kompetanse Lindesnes.
Et kompetansenettverk for studenters suksess i høyere utdanning
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side
MARKOM2020 Høgskolen Stord Haugesund – NTNU Ålesund – Arktisk Universitet UiT- Høgskolen i Sør-øst Norge.
KDTO LÅT Presentasjon av våre oppgaver og prioriteringer
Nasjonalt pilotprosjekt – fase 2
Hvordan jobber FBA med internasjonalisering?
Internasjonalisering
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Utskrift av presentasjonen:

En ny modell for regionale lisenser? Partnerskap og samarbeid – pilot for regionalt konsortium for e-ressurser En ny modell for regionale lisenser?

Hvor det hele startet… Stjernø-utvalgets innstilling Samarbeidet fortsatte likevel, for eksempel i Oslofjordalliansen og UH-Nett Vest… UH-Nett Vest består av Høgskolen i Bergen Høgskulen i Sogn og Fjordane Høgskolen Stord Haugesund Høgskulen i Volda Universitetet i Bergen

Om UH-nett Vest UH-nett Vest er et formelt nettverkssamarbeid mellom fem institusjoner: Universitetet i Bergen, Høgskolen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane, Høgskulen i Volda og Høgskolen Stord/Haugesund. Nettverket ble opprettet 1.januar 2008, og samarbeidsavtalen gjelder for fem år framover. Nettverket skal i første omgang styrke den faglige aktiviteten ved hver enkelt institusjon. De enkelte institusjonene skal fremdeles være egne, selvstendige institusjoner, og videreutvikle egne særtrekk og fortrinn. Men sammen skal vi ta en tydelig regional, nasjonal, og internasjonal rolle når det gjelder utdanning og forsking. Lærerutdanning og forskningssamarbeid har et hovedfokus i samarbeidet.

Biblioteksamarbeid På initiativ fra biblioteklederne på de ulike institusjonene i nettverket er det dannet en arbeidsgruppe som skal videreutvikle og styrke samarbeidet mellom bibliotekene ved de utdanningsinstitusjonene som er knyttet til UH-nett Vest. I tiltaksplanen sin for 2009 står pilotprosjektet om å få til et regionalt konsortium øverst. Biblioteksamarbeidet ønsker å prøve ut forskjellige innfallsvinkler og forhandlingsstrategier i kontakt med leverandører av vitenskapelige databaser og tidsskrifter. Resultatene av dette arbeidet er ment å kunne nyttiggjøres i en større nasjonal sammenheng og vil være en del av det erfaringsmaterialet som er mulig å bruke når Bibliotekmeldingen (St.meld. 23, 2008 -2009) skal følges opp på det punktet som handler om nasjonale lisenser.

Nytt biblioteksamarbeid På initiativ fra biblioteklederne på de ulike institusjonene i nettverket er det dannet en arbeidsgruppe som skal videreutvikle og styrke samarbeidet mellom bibliotekene ved de utdanningsinstitusjonene som er knyttet til UH-nett Vest. I tiltaksplanen sin for 2009 står pilotprosjektet om å få til et regionalt konsortium øverst. Biblioteksamarbeidet ønsker å prøve ut forskjellige innfallsvinkler og forhandlingsstrategier i kontakt med leverandører av vitenskapelige databaser og tidsskrifter. Resultatene av dette arbeidet er ment å kunne nyttiggjøres i en større nasjonal sammenheng og vil være en del av det erfaringsmaterialet som er mulig å bruke når Bibliotekmeldingen (St.meld. 23, 2008 -2009) skal følges opp på det punktet som handler om nasjonale lisenser.

Hvorfor det er smart å samarbeide Små og sårbare fagmiljøer i de regionale høgskolene Svakere budsjett til innkjøp av dyre lisensierte ressurser Problem å holde på forskerne og sikre tilgang på studenter Hva med den distriktsvennlige profilen på høgere utdanning

Høyere utdanning i Norge

De internasjonale forlagene forstår heller ikke… Prismodellene passer ikke på nano-nivå Norge – et rikt land…?

Pilot regionalt konsortium for e-ressurser Et toårig pilotprosjekt under UH Nett Vest med målsetting om å oppnå akseptable og forutsigbare betingelser og priser for e-ressurser også for små fagmiljø i distriktene. Prosjektet skal være et nasjonalt pilotprosjekt for å høste erfaringer i forhold til å få til gode, fleksible løsninger for nasjonale lisenser. Prosjektet skal også se på de tilknyttede forskningsinstituttene og eventuelle behov og løsninger for disse.

Deltakere Lars Havåg (Høgskulen i Volda) Gerd Vik (Høgskulen i Sogn og Fjordane) Halfdan Wiik (Høgskolen Stord/Haugesund) Bente Tveito (Høgskolen i Bergen) Kirsten Kårdal (Høgskolen i Bergen) Ole Gunnar Evensen (Universitetet i Bergen) Kristine Abelsnes Ove Sundby (ABM-utvikling)

Utvalgte ressurser… CINAHL Full Text Sykepleievitenskap EBSCO ATLA Serials American Theological Library Association Springer Link e-books

Aktiviteter videre Videre dialog med utgivere Dialog med institusjonenes innkjøpsavdelinger Utarbeide forslag til en modell for regionale lisensavtaler (mer fleksible betingelser) Sluttrapport fra prosjektet – mai 2011

Første møte med ”ulvene” 16. mars? Bachelor i anvendt økologi Bachelor i natur- og økoturisme Bachelor i skogbruk Bachelor i utmarksforvaltning Master i anvendt økologi Naturoppsyn Registrering av kulturminner i utmark Årsstudium i bioenergi Årsstudium i jakt, fiske og guiding Årsstudium i skogbruk Årsstudium i utmarksforvaltning Evenstad campus Ligger idyllisk til i hjertet av Østerdalen, og er den minste avdelingen i Høgskolen i Hedmark