UTEAREAL - LEKEPLASSER

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanseprogram for fylkeskommuner og kommuner om universell utforming innenfor plan- og bygningslovens virkeområde Et samarbeid mellom KRD, MD, Deltasenteret,
Advertisements

Arkitekturpolitikk i Oppland fylkeskommune Hvorfor og hva?  Legg til en tekst •Regjeringens handlingsplan fra 2009: Arkitektur Nå!
UU og Fylkesmannens rolle
Vernetjenesten i Kristiansund
Trondheim Linda Stewart, Hedmark fylkeskommune Digitaliserte museumssamlinger Hva så?
Fylkesmannen i Buskerud Study trip Estonian municipalities Hvordan arbeider vi med universell utforming hos Fylkesmannen i Buskerud? Ved rådgiver.
Figurer og tabeller fra bogen DEN UNDERSØGENDE LEDER - metoder til dataindsamling og dataanvendelse af Jørn Kjølseth Møller og Steen Hvid Samfundslitteratur.
SNØSCOOTERLØYPER FORSØKSORDNING. Bakgrunn • Strategisk næringsplan vedtatt 2012 – ønsker snøscooterløyper. • MD inviterte til deltakelse i forsøksordning.
Stedsutvikling, medvirkning og sosiale møteplasser
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Bedre kommunikasjon Line Sagberg
Vi går trinn for trinn… Nå er det deres tur.
Aktivitetsplan arkitekter
Foto: Einar M. Aslaksen Åse Kari Haugeto, leder Deltasenteret
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Grimstad kommune Planbehandling - ønsker og praksis -
Teknisk forskrift (TEK 10) og universell utforming
Universell utforming i friluftsområdene 5. og 6. Juni 2012; Istindportalen og Bardufosstun Universell utforming i friluftsområdene 5. og 6. Juni 2012;
Samarbeidsavtale mellom Plan- og bygningsetaten og bydelene
Nordseter barnskole, Presentasjon fra informasjonsmøtet 7. juni 2012
Tema: Deltasenterets arbeid med oppfølging av råd for funksjonshemma
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Introduksjon til medvirkning PÅL LYNGSTAD , Bergen, pilotseminar i medvirkning etter pbl 1.
Reguleringsplaner.
Royal Ministry of Culture and Church Affairs 1 Universell utforming, hvordan sikre tilgjengelighet for alle. 10 oktober 2006 Rådgiver Frode Langø.
Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke.
Einar Lund, Miljøverndepartementet Nye perspektiver nasjonalt Gjeldende handlingsplanperiode blir forkortet med 1 år. MDs koordineringsansvar gjelder ut.
Ny plandel i plan- og bygningsloven. 2 Miljøverndepartementet februar 2008 Ny plandel i PBL Ny plandel av plan og bygningsloven Lovforslaget lagt fram.
Universell utforming og reguleringsbestemmelser
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Pilotfylkesamling Innledning Gardermoen 11. juni 2009 Einar Lund, Miljøverndepartementet.
Klima- og bærekraftstrategier i DK Status Framtidens Byer – 4 departementer, 13 bykommuner – intensjonavtale : Areal og transport Stasjonær energi.
Royal Norwegian Ministry of the Environment Frist for behandling av private forslag om regulering12 uker Rapporteringsplikt i reguleringssaker som tar.
Brattås skole Brattås skole ligger på Nøtterøy. Brattås skole ble bygget i Skolen er en 1-7 skole med 180 elever fordelt på åtte klasser. Skolen.
Ny plan- og bygningslov – ny struktur Planlegging i kommunen med fokus på kulturlivet Arild Axelsen, plan- og bygningssjef Frosta kommune Leder Frosta.
Langsiktig arealstrategi
Dialogseminar Åre Skolebygg og pedagogikk – John Olav Larsen Skolebygg og pedagogikk Verdal kommunes retningslinjer (sak 02/05332): 1.
Nasjonalt forventningsbrev Statens forventninger/erfaringer
Handlingsprogrammet. Intensjonsavtalen Bidra til å redusere energibruken i eksisterende og ny boligbebyggelse, næringsbygg og offentlige bygg gjennom.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Dokumentasjon, fremstilling og formidling
Larvik Campingplassforening 22 medlemmer, fra 20 til 600 plasser Sesongplasser, døgnplasser, hytter, leiligheter, brygger, badestrender, kafe, aktiviteter,
Presentasjon av tiltakshaver og forslagsstiller
Barnerepresentanten’s (BR’s) rolle Kenneth Arntzen Barnerepresentant Levanger kommune.
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
Tema: Plan- og bygningsloven Veiledninger.
Velkommen til foreldremøte for trinn
Reguleringsplaner OMRÅDE – OG DETALJREGULERING Grete Sildnes
Friluftsområder. Alle skal gis muligheter til naturopplevelse, uansett alder og ferdighetsnivå "Nasjonal strategi for å utjevne sosiale helseforskjeller"
Involvering av barn og unge. Hva er involvering? 15. november 2012 Ikke informasjon – bare en forutsetning for å få til involvering Se Forstå Akseptere.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Eksempler på en god reguleringsplan Kristoffer L. Seivåg Byplan.
1 Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: –Samfunnsdel –Arealdel – «Arealplanen» Hensikt: Samordne den fysiske, økonomiske, sosiale, estetiske.
Plansamling - Hadeland Samhandling - effektive planprosesser Runa Bø – 3. november 2016 Bilde.
Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: Samfunnsdel
Samhandling for effektive planprosesser
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
SANDEÅSEN BOLIGUTVIKLING AS
JORDBÆRVEIEN BARNEHAGE
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV
Friluftsområder Kort introduksjon til modulen.
Friluftsområder Kort introduksjon til modulen.
UU og Fylkesmannens rolle
Veiledning og veiledere
Dag Wiese Schartum, AFIN
Forprosjekt: områdesatsing olsvik og Loddefjord
Utskrift av presentasjonen:

UTEAREAL - LEKEPLASSER Tone Gerd Bratland Hedmark fylkeskommune

Forskrifter og veiledninger Veileder om kommuneplanens arealdel Nye byggeforskrifter Veileder om grad av utnyttelse Veileder om grønnstruktur Veileder om kvalitet og helhet i uteområder, MD. Kommer i våren 2012 T-2/08 s20 og utover Tidskrift «Legepladsen» www.dansklegepladsselskab.dk Legepladsen om underlag. Forskrift fra Trondheim og Oslo

Medvirkning Barn og unge må tidlig få gi innspill på utformingen av uteområdet. Trekk skolen og elevrådet inn i arbeidet. De skal jobbe med nærmiljøet sitt. Vær tidlig ute og gjør avtaler. Finn ut hvilke metoder dere skal bruke ut fra alder. Bruk gjerne ungdomsrådet også.

Metoder Framtidsverksted Befaringer Digitalt barnetråkk Barn som arkitekter og planleggere ”Fotosafari” Barnehøringer Bordkonferanser Sosiale medier Flere forslag