Aktuelle saker for lokallagsledere Kurs for htv/lll, Tromsø 8. og 9. mars 2010.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tariffavtale – vi? Informasjon til medlemmer i barnehager som ikke har tariffavtale Utdanningsforbundet februar 2011.
Advertisements

Fra Arbeidsprogram til Årsmelding
Aktive klubber Klubbstyrekurs for vgo, Lyngørporten 19. februar 2010 Aktive klubber, Anne Kirsten L Galteland.
LOfavør-forsikringene
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
Fylkesårsmøter 2013 Mental Helse. Vår visjon ”Alle mennesker skal ha en mulighet til å leve et liv basert på uavhengighet, selvstendighet og mestring”
LM 09 – Struktur og politikk Kurs ATV-VGO
Kurs Utdanningsforbundet Halden Vann Landsmøte 2012 Kvalitet i utdanning. Hva dreier det seg om? Dagrun Lunsvoll.
Medisinsk invaliditet
Landsmøte Utdanningsforbundet Bergen. s2 Landsmøte •Saksliste •1. Konstituering •2. Valg •3. Organisasjon (struktur, kontingentfordeling, vedtekter mm)
KURS FOR NYE TILLITSVALGTE
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
La noen du stoler på forsikre deg. Hva? Hvorfor? For hvem?
Forsikringsavtale for Leiv Eiriksson Nyskaping AS Avtalen gjelder for etablerte og nystartede bedrifter i tilknytning til Leiv Eiriksson Nyskaping AS/Innovasjonssenter.
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
Forsøksordning i barnehage Hmmm Hvordan gå fram for å inngå lokale forsøksordninger?
Tillitsvalgtsamling 17. Mars Kontaktlærer i 1. klasse ”Superpedagogen”
ATB kurs 14. oktober Ingeniørenes Hus Ingvild Aga
Utdanningsforbundet Nordland september 2013
IVARETAKELSE AV LEDERMEDLEMMER Lokallagsleder- og Htv-samling.
Fagforeningsbevissthet, mobilisering og Unio i konflikt Tariff 2012
Ny struktur på lokallagsnivå Eksempel fra Utdanningsforbundet Rana.
Aktuelle saker. Tariff forberedelser Vi ber de tillitsvalgte om å foreta oppryddingene på medlemslistene sine i god tid før lønnsforhandlingene.
Kurs for tillitsvalgte i skole og barnehage, KS området Kommunestyresalen, 31. januar 2012.
Pensjonistene i Utdanningsforbundet Hamar, 6. april, 2011.
Implementering av ny struktur - på vei mot lokallagsårsmøter i 2011 og fylkesårsmøtet 2012 Februar 2011.
Kurs Reg. Nord Landsmøtet 2009
GRUPPEARBEID FORVENTNINGER.
Bø i Telemark Solveig Eldegard Landsmøtevedtak om vaksenopplæringa LM november 2012.
Tidsbrukutvalget Kurs/nettverk 25. mars. Kartlegging og dokumentasjon –Dokumentasjon for å ha ryggen fri –Testing ved oppmelding –Kartlegging av min.
Lærerprofesjonens etiske plattform
Lærerprofesjonens etiske plattform – veien videre
Arbeidstid for undervisningspersonalet i skolen KURS ATV-VGO , Rica Grand, Tromsø Kurs ATV-VGO 30-aug 2011, Tromsø.
Lærerprofesjonens etiske plattform
Informasjon om oss stiftet februar Ut på tur..
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
Virksomhetsplan Avdeling Østfold. Hovedmål 1: Avdelingen stimulerer til faglig utvikling Vi arrangerer gode fagmøter uten særlig kostnad for.
SFS Nytt pkt. 3.2 og videre prosess
8. desember 2011 Aktuelt fra Utdanningsforbundet Grimstad Aktuelt fra klubbene Årsmøte 2012 Trekking av Medlemsaksjonen Bruk av ufaglærte som.
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
Siren Risti, nestleder seksjon barnehage, Utdanningsforbundet Bergen
Ny organisasjonsstruktur - implementering Kurs hovedtillitsvalgte 8. – 9. mars 2010.
Bergenskurset 2012, Voss Anders Pedersen, leder av Utvalg for grunnskole Utvalg for grunnskole Verving.
Om organisasjonen Modul 2, nye tillitsvalde, Utdanningsforbundet Hordaland 2014.
Lokal arbeidstidsavtale
Tariff 2014, Årsmøter og litt annet moro.
Handlingsplan Utdanningsforbundet Karmøy.
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
Om forsikringen Den eneste innboforsikringen i Norge uten øvre forsikringssum Kun kr ,- i egenandel Dersom flere i husstanden har forsikringen, betaler.
Idrettsrådets ansvar og rolle
Velkommen til oppstartmøte Klubbutviklingsprosess A3.
Klubbarbeid i barnehagen
Utdanningsforbundets arbeid med profesjonsetikk
Arbeidstid i barnehagen Regional skulering haust 2011 Nina Beate Jensen, Utdanningsforbundet Hordaland.
KURS FOR NYE TILLITSVALGTE
Bergenskurset 2013, Øystese Anders Pedersen, leder av Utvalg for grunnskole Utvalg for grunnskole Verving.
Lokale forhandlinger 2012 Utdanningsforbundet Bergen.
Kurs for ATV 3. Tittelen endres i "Topp- og Bunntekst..."s2 Landsmøte 2009: ny organisasjonsstruktur. Medfører endringer i : –Kvoteringssystemet –Medlemsinndeling.
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
LOfavør Topp Reiseforsikring
Klubben og klubblederrollen Skolering av nye tillitsvalgte Lokal introduksjon Utdanningsforbundet Bergen 2013.
Om lokallaget og skoleringstilbudet til arbeidsplasstillitsvalgte Skolering av nye tillitsvalgte Lokal introduksjon Utdanningsforbundet Bergen 2014.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Delegasjonen fra Telemark: 8 av 180 delegater Landsmøtet = 180 delegater + 13 fra sentralstyret = 193.
Organisasjonsmessig behandling. Tariff 2016 Hva blir det viktigste for Utdanningsforbundet i vårens hovedoppgjør? Tariff 2016s2.
Organisasjonsgjennomgang ” NTL skal i kommende landsmøteperiode foreta en organisatorisk gjennomgang, med grunnlag i anbefalingen i organisasjonsrapporten.
Verving Kurs for lokallagsledere og hovedtillitsvalgte
Seksjonskonferansene
Hovedavtalen Hva, hvorfor og hvordan?.
Utskrift av presentasjonen:

Aktuelle saker for lokallagsledere Kurs for htv/lll, Tromsø 8. og 9. mars 2010

Retningslinjer for bruk av kontingentmidler på lokalplan Sentralstyret mener at det er viktig med retningslinjer for å få en mer likeverdig og målrettet ressursbruk i organisasjonen. Driftsmidler må i stor grad komme arbeidsplassnivået til gode (LM06) Representantskapet (18/07) mener at alle lokallag bør bruke midler på klubbnivå, min. 50 kr. pr. medlem (2007-nivå) Det er en målsetting at den årlige tildelte budsjettrammen for de enkelte lokallag blir brukt til å skape aktivitet til beste for medlemmene, og ikke til sparing for ”dårlige tider”.

Lokallagets rolle Utdanningsforbundet skal bygge sin virksomhet på medlemmenes meninger og engasjement – der medlemmene er, på arbeidsplassene, i klubbene og i lokallagene. Det er av avgjørende betydning at lokallagsstyret tar ansvar for å skape møteplasser for større og mindre medlemsgrupper, da spesielt for medlemmer uten klubbtilbud, men også samlinger på tvers av grupper på lokalplan

Aktiviteter Årshjul og handlingsplan Medlemsmøter Klubbmøter Samlinger for atv Arbeidsplasser uten klubb Kurs

Overordnete mål for ressursbruk Ivareta medlemmenes lønns- og arbeidsvilkår Ivareta medlemmenes interesser i utdanningspolitiske spørsmål Styrke medlemsengasjementet Styrke kompetansen til de tillitsvalgte på arbeidsplassen Sikre tid slik at tillitsvalgte kan ivareta oppgavene innenfor klare rammer - 40%-regelen

Politisk arbeid i Utdanningsforbundet Overorda mål i landsmøtevedtakene Konkretisert av sentralstyret Utfordring: Hvordan få til de gode prosessene lokalt og på fylkesplan som bygger på de sentrale prioriteringene uten at dette blir et skinndemokrati?

Fokus på fire områder i perioden Attraktive arbeidsplasser med gode lønns- og arbeidsvilkår Profesjonelle yrkesutøvere Kvalitet i utdanninga Sterk og solidarisk fagforening og samfunnsaktør

Prioriteringer i lønns- og arb.vilkår Vektlegge likelønn og mindrelønnsutvikling Arbeide for en god ny hovedavtale med tilhørende fellesskolering Utvikle gode lønns-og arbeidsvilkår som understøtter en yrkeslang profesjonskvalifisering

Prioriteringer profesjonelle yrkesutøvere Styrke den yrkeslange profesjonskvalifiseringa gjennom gode systemer og kvalitetsutvikling Utvikle yrkesetiske retningslinjer Sikre tilstrekkelig tid og handlingsrom i yrkesrollen

Prioriteringer Kvalitet i utdanninga Arbeide for økt vektlegging av pedagogisk ledelse og tid til kjerneoppgaver Arbeide for at barnehagefaglig og skolefaglig kompetanse styrkes på kommunalt/fylkeskommunalt nivå Øke pedagogtettheten i barnehagen

Prioritering fagforeningsarbeid Styrke arbeidet med alliansepartnere nasjonalt og internasjonalt Arbeide for ei god tillitsvalgtopplæring for å kunne påvirke lokalt, nasjonalt og internasjonalt Bygge profesjonsbevisstheten sterkere inn i fagforeningsbevisstheten og rollen som samfunnsaktør

Utdanningsforbundets yrkesreiseforsikring Denne informasjonen gjelder yrkesreiseforsikring for tjenestereiser – for tillitsvalgte og andre som reiser på oppdrag fra Utdanningsforbundet. Forsikringsavtale er inngått med Gjensidige Forsikring. Ordningen gjelder der hvor Utdanningsforbundet ikke har tegnet vanlig individuell reiseforsikring gjennom TrygVesta (Sentralstyret, ansatte på sentralt nivå og ansatte på fylkesnivå) og inneholder de samme ordninger og dekninger som andre reiseforsikringer, men kun på tjenestereiser. Yrkesreiseforsikringen gjelder også dagsreiser (møter). tariff 2008s12

Hvem omfattes av yrkesreiseforsikringen: Sentrale tillitsvalgte unntatt sentralstyret Tillitsvalgte på fylkesnivå Tillitsvalgte på lokalnivå Medlemmer og andre som oppnevnes til (ulønnet) oppdrag for Utdanningsforbundet på nivåene nevnt ovenfor. De som omfattes av beskrivelsen ovenfor er dekket av yrkesreiseforsikringen når de er på tjenestereise for Utdanningsforbundet. Yrkesreiseforsikringen gjelder i hele verden med varighet inntil 6 uker. Yrkesreiseforsikringen dekker også arbeidsgivers utgifter ved tjenestereiser. Unntak: Reiser i krigssoner (må tegnes tilleggsforsikring) tariff 2008s13

Følgende verdier og vilkår gjelder for yrkesreiseforsikringen: Dekning reisegods – en person: ,- Reiseansvar: ,- Sykeutgifter og hjemtransport: Ubegrenset Reiseulykke død/invaliditet: ,- Avbestilling pr. person: ,- Egenandel pr. skadetilfelle: 500,- tariff 2008s14

Ellers: Skade på bruk av egen bil på oppdrag/tjenestereise dekkes ikke!!! Alle henvendelser og spørsmål om yrkesreiseforsikringen, skademeldinger og lignende kan rettes til fylkeslaget ved Vigdis. (evt. Geir) tariff 2008s15

Valg av tillitsvalgte i lokal- og fylkeslag Vedlagt veiledningshefte. Revidert i tråd med vedtak på landsmøtet Ulike tema som valgkomiteene og politiske styrer oppfordres til å diskutere. Lokallagsleder oppfordres til å formidle info om heftet til valgkomiteen i lokallaget