Joachim Bjerkvik 5.5.2010.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fra uregjerlig ungdom til nyttig samfunnsborger
Advertisements

Habiliteringsteamet for barn og voksne
Egnet bolig for flyktninger
© Bergen kommune TETT PÅ •Tett individuell oppfølging, et nasjonalt forsøk i perioden 2006 – 2008, knyttet til Handlingsplan mot fattigdom som sikter seg.
AVLASTNING Melhus
NY ARBEIDS OG VELFERDSFORVALTNING
Hva gjør Arbeids- og velferdsdirektoratet?
Presentasjon av.
1 TUD – erfaringer og problemstillinger sett fra kommunehelsetjenestens side Trond Hatling.
GÁIVUONA SUOHKAN – KÅFJORD KOMMUNE
| Veien til egen bolig NFU's konferanse 13. november 2007 | 1 Statusrapport om utviklingshemmedes levekår, tjenestetilbud og rettssikkerhet.
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus
Individuell plan.
Nett-basert-individuell plan SamPro
Årsmøte 2010 Autismeforeningen i Norge Akershus fylkeslag.
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
Ettervern og samarbeid
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
«Ferdig rehabilitert, men ikke ferdig»
”Byggje –leve – bu” Nettverksamling for fagfelta rus/psykisk helse
Utekontakten i Bergen kommune /UTE ETTER NYE MULIGHETER/
Velkommen til opplæring- en ny start!
Tillitspersonforsøket i Drammen Kommune. Formål med tillitspersonforsøket Prøve ulike modeller og metoder for oppfølging Fremme sosial inkludering og.
Lars-Marius Ulfrstad Avdelingsdirektør Husbanken Bærum
HOVEDMÅL  Redusere den 428 mottakere av økonomisk sosialhjelp i aldersgruppen 18 til 24 år med 50 % eller 214 personer innen STRATEGIER 1.Forebygge.
Unge gjengangere Et samarbeidstiltak mellom Oslo kommune og Oslo politidistrikt Soria Moria 14 oktober 2008 sammen lager vi et trygt Oslo.
Boligbrua og værestedet Stovner
Overgangen skole-lærebedrift, etablering av flere læreplasser i arbeidslivet Prosjektpresentasjon Ragnhild Heggen.
Veksthuset Molde. Veksthuset Molde Veksthuset Molde.
Drammen kommune Anne Bøhm
Helhetlig habiliterings- /rehabiliteringstilbud til hørselshemmede i Helse Midt-Norge.
NAV – REFORMEN Innhold og utfordringer i NAV-kontorene. 12 K PLO-nettverk 27.september 2006 Live Jetlund, rådgiver, Fylkesmannen i Vestfold.
NAV og flyktningearbeidet ”Nytt oppdrag – nye muligheter!”
Side 1 Husbankens arbeid mot bostedsløshet Kriminalomsorgen Overgangsboligsamling Stavanger 13. – 14. mars 2006 Geir Barvik.
NAV Ny arbeids- og velferdsforvaltning Samordning av velferdstjenester
Samspill mellom stat og kommune i boligpolitikken Boligpolitisk konferanse i Bodø 25.mai 2009 Adm. direktør Geir Barvik.
Barn og unge Barn og unge er en sentral målgruppe i forhold til arbeidet med sosial og økonomisk inkludering, noe som også gjenspeiler seg i bl.a. formålsparagrafen.
Boligkonferansen i Tromsø mai Boligpolitikk i Tromsø boligsosiale utfordringer.
HKH – Hurtig Kartlegging & Handling Ingelin Tangestuen - prosjektleder
Soning som helsebringende tiltak Avdelingsdirektør Jon Hilmar Iversen Bergen 13. mai 2008.
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
Helhetlig tjenestetilbud for barn og unge med sammensatte funksjonshemminger -Administrativ ansvarsgruppemodell i Kvæfjord kommune.
Om barne- og familievernet
Prosjektleder Inger Svendsrud
© Bergen kommune Samarbeid mellom Kriminalomsorgen og Bergen kommune Komite for helse og sosial 11. mars 2009.
Etat for sosiale tjenester
Drop-in Vennesla Kommune 3/ v=imKh51Ur3e8.
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Statusrapport Boligsosialt utviklingsprogram fase 1 Kommunestyret 3
Anita R Kivijervi, Barn og ungetjenesten/ Habilitering
Hva kjennetegner god ansvarsgruppe jobbing Rakkestad 19 mars 2015
Sosialtjenesten i Bergen
Barnevernet i Norge – et oversiktsbilde
Utekontakten i Bergen kommune /UTE ETTER NYE MULIGHETER/ Strømgaten 10.
Barnevernet i Norge - fakta og utfordringer Nina Hjertø Ingebrigtsen, KS tlf: / Anne Jensen, KS
HARSTAD KOMMUNE Bergseng Skole 1 Nasjonal Erfaringskonferanse - BMS.
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Bekjempelse av barnefattigdom i Drammen
På vei til egen bolig i Stavanger
Side 1Navn på seminar / Botilbud til unge som er utsatte for tvangsekteskap eller trusler om tvangsgifte Handlingsplanen mot tvangsekteskap,
Bo-team Metodebok i boligsosialt arbeid Bo-team Fra prosjekt til metodebok.
INKLUDERING RÆLINGEN KOMMUNE. Alle innbyggere i Rælingen er hele mennesker. Alle innbyggere i Rælingen er en ressurs, ikke en belastning. Alle innbyggere.
”Alle skal bo trygt og godt” Fylkesmannen i Troms v/ rådgiver Eva Angell
Individuell plan og koordinator Hamar kommune
Hvordan sikre et best mulig tilbud for unge med barnevernsbakgrunn i overgangen til voksenlivet? Dette er et prosjekt som er gjennomført av ansatte ved.
Husbankens boligpolitiske utfordringer
Helse- og sosialkomiteen 28. februar 2008
Evaluering av strategien "På vei til egen bolig"
KBL Boligkonferanse, Sarpsborg 29
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Joachim Bjerkvik 5.5.2010

Der Ungdommen Er Et bo- og nærmiljøtiltak i Bergen kommune. Helsedirektoratet ”Tillitspersonforsøket” Husbanken ”Tett oppfølging i egen bolig”

Objektmål DUE-tiltaket skal i samarbeid med barnevernstjenesten og sosialtjenesten bidra gi utsatt ungdom et helhetlig, sammenhengende, fleksibelt og tilgjengelig tilbud om oppfølging i eget nærmiljø.

Effektmål knyttet til målgruppen Bidra til økt sosial inkludering og livsmestring for den enkelte Forebygge institusjonsopphold eller redusere lengden på oppholdet gjennom ressursmobilisering og oppfølging i hjem og nærmiljø. Sikre gode overganger mellom tjenestesteder. Sikre kvalifisering til utdanning og arbeidsliv gjennom tett individuell oppfølging og utforming av tiltak. Sikre at flere får utarbeidet en individuell plan som benyttes som et aktivt verktøy i samhandlingen mellom bruker og tjenesteyter. Redusere antall ungdommer i midlertidige botilbud.

Ordningen består av: En ansvarlig tjenesteyter (koordinator) Med ansvar for oppfølging av tjenestemottaker En kartlegging av brukerens mål, ressurser og behov for tjenester på ulike områder Et plandokument Utarbeides i et samarbeid med bruker på tvers av sektor, etat og nivå bør kontinuerlig evalueres og revideres KISS

Effektmål knyttet til lokal fagutvikling, organisering og økonomi: Styrke tjenestetilbudet til vanskeligstilt ungdom i Bergen kommune Styrke kommunens forutsetning for å møte målgruppen gjennom å utvikle og styrke kompetansen og utvikle kvalitetssystemer. Videreutvikle og etablere samarbeidstiltak og samarbeidsformer på tvers av tjenestesteder og fremme hensiktsmessige måter å organisere arbeidet på. Bidra til å sikre gode overganger fra institusjoner/hjem til egen bolig. Bidra til fag- og kunnskapsutvikling, samt bidra til formidling og forankring av kunnskap i kommunene. Videreutvikle metodisk tilnærming gjennom bruk av koordinatorer og tillitspersoner. Utprøving av alternative metoder for å fremskaffe egnede boliger til målgruppen.

Målgruppe: Ungdom mellom 16 og 25 år der et eller flere av følgende kriterier er oppfylt: Står i fare for å utvikle problematikk som kvalifiserer til plassering i institusjon Behov for behandlingsoppstart Trenger videre oppfølging etter endt opphold i institusjon eller fengsel. Mangler bolig og/eller aktivitetstilbud på dagtid Befinner seg i en overgang mellom barnevernet og sosialtjenesten

En bruker – Mange rundt... Nav Arbeid Nav Sosiale tjenester Nav Trygd Pårørende PUT Nettverk LAR Politi og fengsel Skole Barnevern Fastlege

Arbeidsmodell: Det etableres et prosjekt rundt hver ungdom Ledes av ungdomskoordinator Matching God tilgjengelighet Prosjektet baseres på systematisk arbeid ut fra tiltaksplan / individuell plan og systematisk bruk av ansvarsgrupper

Metodisk tilnærming Eklektisk tilnærming Kan bistå en differensiert målgruppe Sosial kompetanse grunnleggende sosial ferdigheter mestringsopplevelser handlingskompetanse Arbeidsallianse

Arbeidsalliansen En god relasjon Avklarte Målsettinger Avklart oppgavefordeling Handling innenfor tidsramme SSS = Små Sikre Suksesser

Koordinators ansvarsområder: Koordinere tiltak Alliansebygging, tett kontakt med ungdom I samarbeid med ungdom og innsøkende instans utarbeide tiltaksplan/individuell plan Måloppnåelse jfr. tiltaksplan/individuell plan Kartlegge behov og nettverk Boligsosialt arbeid Økonomisk rådgivning og styring Bakvakt Delta på koordinatorsamlinger og kompetansehevende tiltak Rapportere til ledelse

Nøkkeltall 2009: År Antall ungdommer Antall koordinatorer Antall bosatt i egen bolig Antall informasjons- oppdrag 2008 14 12 3 2009 40 31 36 32 Fra koordinatorsamling i Bodø 2009

Hvem er i tiltaket pr. i dag 40 ungdommer Alder: 17-24 år Kjønnsfordeling: ca. 50% Bakgrunn / Problematikk

Ungdommenes egne målsettinger Bolig Arbeid Rusfri tilværelse Godt nettverk ”Et liv som rusfri i egen bolig, hvor utdanning og jevnlig kontakt med gode, rusfrie venner er en del av hverdagen.”

Etablering i egen bolig Motivasjon til å motta oppfølging Individuelle behov Mangel på kommunale boliger Muligheter på det private utleiemarkedet Mulighet til å påvirke valg av bolig

Boligsituasjon 33 etablert i egen bolig 4 i kommunal bolig 29 på det private utleiemarkedet 5 bor hos foreldre 1 omsorgstiltak 1 UFB

”Tett oppfølging i egen bolig” Pilotprosjekt – ”Eie egen bolig” Overgangsbolig Boveileder for ungdom Brukermedvirkning

DUE-tiltakets nettsider http://www.bergen.kommune.no/due