Det utdanningsvitenskapelige fakultetet, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning Artikkelbaserte avhandlinger og veilederrollen Seminar for kandidater.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Advertisements

Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
Fra prøving og feiling til
Utviklingsprosjekt Region nord Mål for dette året • Finne et interesseområde/tema ( 3-4 samarbeider) • Planlegge undervisningen med grunnlag.
Vurdering for læring V/ Trude Slemmen Wille
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
Presentasjon 14. og 15. mai 2008 May Britt Postholm PLU, NTNU
Skrivetrening Profesjonsstudiet (1.-3. semester)
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
Forskningsrapporten: Sjekkliste før innlevering (empirisk rapport)
RLE uke 4 og 5 Livet og døden.
Å overleve oppgaveskriving: Litteraturgjennomgang
SEMESTEROPPGAVEN Design og detaljer Referanser Temavalg
Dag Wiese Schartum, AFIN
Familieråd 12 K Småbarnsdager i Gausdal
Rapport - bedrift Sammendrag Innholdsfortegnelse
Den autentiske læringsdialogen
Hva vi skal se på Prosjekt og prosjektfaser Oppgaveskriving
Om å skrive om litterære tekster
Seminar fagartikkel Pedagogikk uke 1 AU1.
Hvordan skrive en god utredning?
Prosjektoppgaven – krav og suksessfaktorer. Suksessfaktorer Bruk biblioteket Bruk veilederen Start skrivingen tidlig Jobb jevnt (lag gjerne tids- og handlingsplaner.
SAMFUNNSVITENSKAPELIGE PROBLEMSTILLINGER
Hva er en artikkel?.
Oppfølging HMS-melding Temalisten – HMS-melding Innspill fra eksterne parter.
Prosjekt og forskningsrapport
Velkommen til Medisinsk bibliotek
Problemstilling Frode Svartdal UtTø H-2007.
Forskningsrapporten: Sjekkliste (empirisk rapport)
Aggression Replacement Training
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Det utdanningsvitenskapelige fakultetet, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning Midtveis- og sluttvurdering Jorunn Møller.
Om å skrive masteroppgave MEVIT4000, vår Skriveutfordringer ifb. med masteroppgave Mengdetrening: tidligere erfaring er viktig Storstrukturens betydning.
Induktivt og deduktivt design, metodevalg.
Om å disponere masteroppgaver i forvaltningsinformatikk
Om å disponere masteroppgaver
Skriving av prosjektrapport
Vurdering for læring Oppstart januar 2015.
Photo voice som metode i evaluering av folkehelsetiltak Fra kunnskap til handling og fra handling til kunnskap. Stiklestad Eva Magnus (PhD),
Informasjonsmøte for kommende
Masterskolen 2015: Introduksjon
LAVA - hvordan stimulerer teknologi ? Anders Kluge Stipendiat og forsker Institutt for Informatikk og Norsk Regnesentral.
Praksis krav, rapport & eksamen SPED 4000 – LML -
Skrive masteroppgave (1): Valg av emne, vinkling og problemstilling
Hovedoppgaveforberedende seminar
Oppgaveskolen -V07_1 Innledning Arild Jansen, AFIN Oppgaveskolen 2007 Introduksjon Organisering av seminaret [Gjeste]forelesninger – hva er behovene ?
Masterskolen 2012 : Introduksjon Opplegget for Masterskolen –Opplegget, timeplan med mer Elementene i en masteroppgave –Teori, metode og empiri (data)
Oppgaveskolen -V06_1 Innledning Arild Jansen, AFIN Oppgaveskolen 2006 Introduksjon Organisering av seminaret [Gjeste]forelesninger Leseliste – litteratur.
Forskningsopplegg og metoder
FRM 2021 – våren 2007 Prosjektoppgaver i samfunnsfarmasi Veiledere: Helle Håkonsen Rolf Johansen.
Vurdering for læring Camilla Wiig, uke 43 og
Seminar 1: EXFAC august Opplegget De første fire seminarene vil konsentreres om pensum. Her vil vi forsøke å nærme oss det teoretiske ved.
Å drøfte Å drøfte er å diskutere – med seg selv. Diskusjonen skal foregå med argumenter. Gå alltid fra det generelle til det spesielle. Et argument er.
Forskningsmetode og statistikk: Bruk av forskningsmetode betyr å gjennomføre systematiske undersøkelser for å belyse problemstillinger. Sentrale elementer.
Hvordan bør oppgaven bygges opp? Avsluttende arbeid Spama.
Oppgavestruktur <Fag> <Navn> Institutt for statsvitenskap
Arbeidet med prosjektskissen
Rammer for presentasjon av FoU -arbeid
Prosjekt og forskningsrapport
Tekstseminar Hvor ble det av leken?.
Litt om å skrive forvaltningsinformatikk
Fordypningsoppgave Håkon Swensen 5. mars 2014
Misoppfatninger knyttet til tall B – Samarbeid
Forskningsopplegg og metodekombinasjon Tommy Tranvik, AFIN
Fra idé til publikasjon
Læreplanforståelse B – Samarbeid
Vårt utgangspunkt UiT Norges arktiske universitet Samfunnsvitenskap
Fellesveiledning Jur5030 Postdoktor Markus Jerkø.
Litt om å skrive forvaltningsinformatikk
Modul 2 – Undersøke skolens vurderings- og oppfølgingspraksis
Utskrift av presentasjonen:

Det utdanningsvitenskapelige fakultetet, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning Artikkelbaserte avhandlinger og veilederrollen Seminar for kandidater og veiledere 18. januar 2012 Jorunn Møller

Det utdanningsvitenskapelige fakultetet, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning … ikke bare sammenfatte, men også sammenstille problemstillinger og konklusjoner som blir lagt fram i delarbeidene, i et samlet perspektiv, og på den måten dokumentere sammenhengen i avhandlingen.

1.Kappen skal sammenfatte og sammenstille de problemstillinger og konklusjoner som legges frem i delarbeidene slik at avhandlingen framtrer som en helhet. Kappen skal presentere resultatene i de enkelte delarbeidene på en slik måte at den indre sammenhengen mellom dem synliggjøres. 2.Kompleksitet og nyanser i funn skal diskuteres i lys av metodiske, vitenskapsteoretiske og teoretiske problemstillinger. Kappen må inneholde nødvendige teoretiske og metodiske vurderinger knyttet til doktorgradsarbeidet. Kappen skal også redegjøre for hvor begrepsavklaringer eller utdypinger av ulike tema finnes i avhandlingen 3.Kappen skal synliggjøre og oppsummere avhandlingens bidrag til det aktuelle forskningsfeltet. Kappen skal gi en begrunnelse for valg av forskningsspørsmål og/eller hypoteser. 4.Kappen skal løfte fram og diskutere etiske forhold ved arbeidet 5.Kappen skal inneholde faglige ajourføringer når det er nødvendig ut fra artiklenes publiseringstidspunkt / tidspunkt for ferdigstillelse 6.Kappen skal være utformet av doktoranden alene. 7.Kappen skal ha et maksimalt omfang på 70 sider, eksklusive referanser og vedlegg Retningslinjer for kappen, UV-fakultetet, UiO

Artikkelbaserte avhandlinger noen utfordringer og dilemmaer Artikkelsjangeren er en utfordring når man skal samle inn empiri. Risikerer å komme sent i gang med artikkelskriving Viktig å få en forståelse for artikkelsjangeren tidlig Valg av tidsskrift (instructions for authors) – her må veileder inn Håndtering av tilbakemeldinger på innsendte artikler Analyse av eksisterende forskning på feltet / plassere seg i feltet Minne om helheten/kappen underveis med arbeidene med artiklene.

Veilederrollen Lære seg artikkelsjangeren parallelt med datainnsamling og analysearbeid Å skrive på engelsk er en barriere for noen Mer krevende å være veileder i forhold til monografi? Veilederen blir mer involvert i selve skriveprosessen – utfordrende hvis tematikken er litt på siden av eget forskningsfelt Samarbeid med medveileder – etablering av forskningskultur Konferansedeltakelse er viktig – deltakelse sammen med veileder Generelle utfordringer versus spesielle utfordringer

Det utdanningsvitenskapelige fakultetet, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning Samproduksjon  Kontrakt  Klare regler for oppfølging  Bidrag fra veileder  Andre seniorpersoner  Etiske retningslinjer

Det utdanningsvitenskapelige fakultetet, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning Å lære av eksempler Lese eksempler på ”avhandlingskapper”: Kontrollspørsmål a) Formulering av forskningsspørsmål b) Hvordan feltet er skrevet opp /hvordan klargjøres feltet der denne studien er et bidrag (dvs. review-delen i kappen). Sterke og svake sider? c) Hvordan er metoden skrevet opp i de tre utvalgte eksemplene? Sterke og svake sider? d) Hvordan er sammenhengen mellom artikkelbidrag skrevet opp? Hvordan er relasjonen til forskningsspørsmålene? Sterke og svake sider? e) Hvordan løftes en overordnet diskusjon? f) Innholdsfortegnelsen: Vurdere forholdet mellom delene i kappen?

Det utdanningsvitenskapelige fakultetet, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning Når starter arbeidet med kappen? Det endelige arbeidet med kappen bør tas mot slutten av doktorgradsarbeidet. Kappen skal imidlertid også fungere som en disposisjon for arbeidet slik at det helhetlige perspektivet kan klargjøres tidlig i arbeidsprosessen.. Et slikt innledende arbeid med kappen kan virke bevisstgjørende for det helhetlige perspektivet som avhandlingen skal ha. Samtidig er det naturlig at kappen modifiseres underveis i arbeidet i forhold til hvordan form og innhold i artiklene utvikler seg. Tenke kappe når artiklene skrives. -Hva er viktig å utdype i kappa? -Hva er viktige diskusjoner som føres? -Hvordan bygger artiklene på hverandre, hvordan er de forskjellige? Hvorfor?