Inspektoratet Gruppe Arbeide.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kurs for kulturvertene
Advertisements

4.3 FORSKRIFT OM ORGANISERING, LEDELSE OG MEDVIRKNING
Ørnulf Wiig Installasjon AS
Alkohol | SVØMMING.
ALKOHOL | IDRETT ALKOHOL|RYTTERSPORT Foto: Hesteguiden.com.
Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggavfall – fra problem til ressurs 1.Byggavfall – fra problem til ressurs 2.Avfallsplaner.
ALKOHOL|IDRETT. IDRETTEN – EN ALKOHOLFRI SONE ALKOHOL | IDRETT.
Politisk streik mot Vikarbyrådirektivet den 18. januar 2012.
Hei! Mange stiller oss spørsmål om hvordan man fyller ut avtalen mellom ny eier, TC og overdragelse fra gammel eier ved salg av plass. Her kommer oppskriften.
Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggavfall – fra problem til ressurs 1.Byggavfall – fra problem til ressurs 2.Avfallsplaner.
Fagforeningens arbeid for mangfold
Nytt regelverk for innleie - og kampen for et seriøst arbeidsliv
Kommunal- og regionaldepartementet. Norsk mal: Startside Tips engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk. Eller velg DEPMAL– engelsk.
Norsk seilflyging Hvem har ansvaret? 1.Departementet •Forvalter norsk lov (Lov om luftfart) 2.Luftfartstilsynet •Utgir BSL-er / forskrifter •Fører.
Språkpraksis Hvor har du språkpraksis?
NIF – organisering, fagkonsulentens roller og framtid. Berg Gård
Classification: Internal Status: Draft TV Konferanse SAFE Sokkel & Lederne Sokkel Gruppearbeid.
Arbeidstakermedvirkning i HMS-styring
Alkohol | fotball.
Ti bud for en lykkelig redaktør Redaksjonelt drivhus - renuion Svolvær, 2.-4.april 2008 Arne Jensen, Norsk Redaktørforening.
Treningssamling og Trener 1-kurs mai i Trondheim I regi av Nordenfjelds vektløfterkrets.
Konferanse Thon Hotell Oslo Airport NTL Forskningsinstitutter
NSF og tillitsvalgtes rolle
ORGANISERING, TARIFFKRAV, RØDGRØNN REGJERING OG LO-KONGRESSEN I 2013 LO I TRONDHEIM 10. NOVEMBER 2011.
Bemanningsforetak Knut Bodding 5. mai 2009
Stormøte 02.november Klubbesøk 26.august 2009.
Med fra start! Skolestart på Eidsvoll videregående skole høsten 2013 EIDSVOLL VIDEREGÅENDE SKOLE.
AVDELINGENES ÅRSMØTER I Temaer •Region Øst sin tiltaksplan for 2014 •Region Øst planlagte møter i 2014 •Årshjulet.
for minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring
Oljeservice konferansen mars 2004 Rica Maritime hotell 17 – 19 mars 2004.
Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggavfall – fra problem til ressurs 1.Byggavfall – fra problem til ressurs 2.Avfallsplaner.
Lokale lønnsforhandlinger Hva er nytt etter tariffoppgjøret? Klubbinitiativet 21/5.
HVORFOR MILJØFYRTÅRN? Spare miljøet Spare penger på drift
The Norwegian Timor Leste
Lokale forhandlinger for arbeidere og funksjonærer - noen praktiske tips Advokat Thomas Scheen, BNL.
Bondelunsj for landbruksnæringen Ved Tore Jevnaker Rådgiver i Landbrukets HMS-tjeneste Røros
GRUPPEARBEID FORVENTNINGER.
Hva skal vi gå gjennom Trenere, grupper, hvor skal de ulik gruppene trene og når. Handlekveld og smørekurs. Skisamling på Gomobu. Terminliste og regler.
Oppgavehefte.
Funksjonsvurdering i arbeidslivet
Rekruttering av tillitsvalgte i landbruket sine organisasjoner Samarbeidsrådet, Sola, Terje Vareberg.

2 1.Overordnet blikk 2.Evaluering av tariffoppgjøret Noen aktuelle saker 4.LO-kongressen Stortingsvalget 2013 Den faglige situasjonen.
Petroleumtilsynets entreprenørseminar Selvstendiggjøring av rederne 7. april 2005 Harald Bratthammar Leder K&HMS avdelingen Smedvig Offshore AS.
Samarbeid for Sikkerhet Status Anbefalinger og Retningslinjer under forberedelse Utdyping av Anbefaling 003 ”HMS i Kontrakter” (interne diskusjoner.
1) Saksbehandling knyttet til kvalifikasjonene til bemanning på Transocean Leader 25/ I elektronisk post fra Norsk Sjøoffisersforbund/DSO til Petroleumstilsynet.
Velkommen til Nettverkssamling Hurdalsjøen Hotel mai 2012 Informasjon fra landsforeningen.
Informasjon om oss stiftet februar Ut på tur..
© EL & IT forbundet, tirsdag, 15. juli 2014 Lysbilde nr.: 1 Tariffprosessen EL & IT Forbundet har en bred og demokratisk prosess Klubb, fagforening og.
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggavfall – fra problem til ressurs 1.Byggavfall – fra problem til ressurs 2.Avfallsplaner.
Norsk fosterhjemsforening Hordaland ved Kjell Åge.
Oslofjordkonferansen juni 2012 Tiltakspakken - hva har vi fått og hva har vi ikke fått? Likebehandlingskravet og hvordan det vil bli forsøkt omgått.
Hva er det vi har behov for å få hjelp til av spesialisthelsetjenesten? Av Per Willy Ormestad, Sosionom m/spesialkompetanse i sosialt arbeid på rusfeltet.
Dette er avd. 165 Halliburton:
Sterke fagforeninger Negotia Bergen 30. – 31.oktober 2009.
Larvik Campingplassforening 22 medlemmer, fra 20 til 600 plasser Sesongplasser, døgnplasser, hytter, leiligheter, brygger, badestrender, kafe, aktiviteter,
Her er den flotte skolen vår K ULTURØKT På mellomtrinnet har vi forskjellige kurs hver torsdag. Kursene varer i fem uker. Vi har seks forskjellige.
Flerkulturelt mangfold og inkludering i Fagforbundet Moza M. Mwilima, rådgiver i organisasjonsenheten Representantskapsmøte Fagforbundet Troms, 21. november.
Roller Arbeidsgiver – Arbeidstaker – Verneombud (AML) AMU
Kurs for nye hovedtillitsvalgte og lokallagsledere September 2014
IA-ledelse – 2 nye tilbud fra KS WORKSHOP
Barnefotballkveld på ÅL Trenerforum Ål IL Fotball trenerforum er et tiltak der klubben legger til rette for kompetanseutvikling og erfaringsutveksling.
Stein R. Fredriksen Sosiale medier ved UiO - Hvorfor og hvordan.
Årets norske Leanvirksomhet Lean Forum Norge ønsker å kåre Årets norske Leanvirksomhet. Målet er å sette et fokus på virksomheter som kan være forbilder.
Om lokallaget og skoleringstilbudet til arbeidsplasstillitsvalgte Skolering av nye tillitsvalgte Lokal introduksjon Utdanningsforbundet Bergen 2014.
OSA – SEMINAR GDANSK OSA INSPEKTØR TOR LEVERSEN.
Intern opplæring for nye tillitsvalgte i bedriften
TARIFFOMRÅDER SPEKTER, OSLO KOMMUNE, VIRKE, NHO
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Utskrift av presentasjonen:

Inspektoratet Gruppe Arbeide. Hvor i loven reguleres retten til lokale forhandlinger.

Hvem er vi. Kjell Bjarne Eide Einar Olsvik Tor Leversen Leif Johansen Åge Bærheim (ITF)

Sjefene Per Inge Grimsmo Einar Johannessen Lene Torsteinsen

Handlingsplan Vi vil spisse arbeidet med nyorganisering, ved blant annet å være særlig oppmerksom på organisasjonsgrenser for avtaleopprettelser Vi vil følge opp vikarbyråene. Forbundet vil gjennomføre besøk og inspeksjoner på, flerbruksfartøy, flyterigger, faste installasjons og ved oljeservicbedrifter. Bygge klubber, delta i forum som gagner oss.

Avtaler Organisasjonsgrenser for avtaleopprettelser Virkeområde. NHO. Andre forbund.

Vikarbyråene 2 viktig datoer for de innleide Kompetanse heving. Vikardirektivet 1\1-2013 Likebehandlingsprinsippet 1\7-2013 Kompetanse heving. Forbundet kjører kursing på dette. « Her er det viktig at tillitsvalgte gjør sin plikt og hevder sin rett.» Følg opp lovverket. Konsekvensene for framtiden.

Flerbruksfartøyene Hvilke utfordringer har vi. Inspeksjoner. Lov-verket. Omfangsbestemmelsen (virkeområdet) AML §1,2. første og andre ledd. Skipsarbeidsloven Inspeksjoner. Kontor plass i Aberdeen Samarbeide med RMT Til gang til Skip

Fora\nettverk NSOB Eier av dette er Ptil og håndteres av NOG Her sitter myndighetene, operatørene og fagforeningene. 6 møter i året. Anbefalinger leveres til NOG der endringer på retningslinjene 002 bør gjøres. Kraftig avstand fra endringsforslagene. Løftet inn i HMS utvalget

Nye kurs Sikkerhets- og beredskapsopplæringen i oljevirksomheten forvitrer i takt med oljeselskapenes jakt på kostnadsbesparelser, mener offshoreinspektør Einar Olsvik. Hvorfor, jo innholdet i kursene er de samme, men skal gjennoføres på halve tiden, og mere trening skal gjøres ute. Grimen og Olsvik reagerer også på at operatørselskapene synes å være villig til å bruke sin makt til å presse gjennom endringene i sikkerhetsopplæringen, uten at det er forankret i arbeidstakerorganisasjonene. -Dette vitner om et utrolig dårlig trepartssamarbeid innen sikkerhet og beredskap. Og det er elendig praktisering av den norske modellen. Det er tross alt arbeidstakerne som opplever sikkerheten på kroppen, slår de fast. Begge understreker at de ikke er imot endringer i sikkerhetsopplæringen. -Vi er ikke imot endringer, men resultatet må være at sikkerheten kommer styrket ut av det. Da må et uavhengig organ kunne dokumentere at endringene gir positive konsekvenser for sikkerheten til de som jobber på sokkelen, ikke bare på bunnlinjen til selskapene, sier Olsvik og Grimen. De ber nå Petroleumstilsynet å sette ned foten for planene. -Ptil bør stanse disse planene fordi de er i utakt med myndighetenes uttalte ambisjon om at Norge skal være verdensledende innen sikkerhet og beredskap, sier de. n