Statlige finansieringsmuligheter for tiltak Pilotkommunesamling, Trondheim. 16. – 17. februar 2006 Se linken: bygning_og_uteomr_der/finansiering/

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanseprogram for fylker og kommuner om uu Et samarbeid mellom Husbanken, BE, Deltasenteret, MD, KRD og KS.
Advertisements

Kompetanseprogram for fylkeskommuner og kommuner om universell utforming innenfor plan- og bygningslovens virkeområde Et samarbeid mellom KRD, MD, Deltasenteret,
hva betyr universell utforming i utvikling av gode lokalsamfunn?
Royal Ministry of Culture and Church Affairs Hordaland 10. september Universell utforming Seniorrådgiver Morten Roa Kultur- og kirkedepartementet,
Tore Mauseth, plan- og miljørådgiver Årsmøte Støyforeningen 15.mars 2012 Støyhåndtering etter plan- og bygningsloven.
NORGE UNIVERSELT UTFORMET 2025
Fylkesmannen i Buskerud Study trip Estonian municipalities Hvordan arbeider vi med universell utforming hos Fylkesmannen i Buskerud? Ved rådgiver.
Handlingsplan for tilgjengelighetsprogrammet BRA – tiltak og virkemidler.
Arbeidsoppgaver, markedssituasjon Anlegg Lars Aksnes Bransjemøte 4. mars 2005.
Kompensasjonsordning for merverdiavgift Fallskjermseksjonens ledermøte 13. Februar 2010 Arne Mathisen.
Nasjonal transportplan Øyer 5. september 2011 Jan Fredrik Lund, leder programstyret Nasjonal transportplan Hvordan påvirke det videre planarbeidet? Universell.
Ideseminar Universell utforming, miljø og bærekraft Kreativitet og nytenkning Sagene samfunnshus, 6 -7 desember 2005 Utfordringer og bakgrunn for seminaret.
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Samfunnsutvikling, funksjonshemming, universell utforming og lovverk.
Kirsten Tegle Bryne Universell utforming i NTP
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Kulturell infrastruktur. Tilskudd til kulturhus med regionale funksjoner • Røros • Oppdal • Ørland • Midtre-Gauldal.
| 1 Kriterier for et uu-tilpasset valglokale Kristin Bille Pilotkommunesamling på Stord 5.mars -07.
Dialogtorg i Kristiansand
PLANER og planer … Hjelper det med planstrategi?.
Ny Diskriminerings – og tilgjengelighetslov UMB/NTNU Ski Kjell Erik Øie Statssekretær 21. Oktober 2008.
Clarion Hotel Stavanger, 18. april 2013.
50 millioner til etablering av ladestasjoner i 2009 Camilla Nørbech
Reisekjeden.no REDSKAP FOR UNIVERSELL UTFORMING AV OFFENTLIG TRANSPORT Rudolph Brynn
Hvordan måle fremgang? Utvikling av tilgjengelighetsindikatorer for kollektivreiser under handlingsprogrammet for BRA Inger Marie Lid, Sosial- og helsedirektoratet,
Embetsoppdrag 2004 Resultatområde Regional planlegging Resultatkrav: Fylkesmannen skal påse at nasjonal politikk formidles og ivaretas i behandlingen av.
1 Regjeringens politikk vedr. situasjonen i byggenæringen generelt og tiltak for å få ned byggekostnadene spesielt Statssekretær Inge Bartnes 26. april.
Royal Ministry of Culture and Church Affairs 1 Universell utforming, hvordan sikre tilgjengelighet for alle. 10 oktober 2006 Rådgiver Frode Langø.
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
ØKONOMISKE MIDLER TIL UNIVERSELL UTFORMING
Universell utforming Av Christian Hellevang. Flere nye lover DTL fra 1.januar 2009: foreløpig: § 3. Aktivitets- og rapporteringsplikt og § 9 Plikt til.
Pilotkommunesamling Stord 5. og 6. mars 2007 Kompetanseutvikling for brukerrepresentanter - for å nå målet om full deltagelse og likestilling Innledninger.
Veien videre 16 pilotkommuner og 1 ressurskommune Visjon om at pilotkommuner for UU gir lokalsamfunn med god tilgjengelighet, likeverd, deltaking og valgfrihet.
Ny handlingsplan for økt tilgjengelighet i Presentasjon - Soria Moria erklæringen - Statsbudsjettet for 2007.
Ny diskriminerings- og tilgjengelighetslov
Økt tilgjengelighet – Ny diskriminerings- og tilgjengelighetslov PresentasjonPresentasjon Soria MoriaSoria Moria StatssekretærutvalgetStatssekretærutvalget.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Kompetansepakke for kommunene i regi av Fylkesrådet for funksjonshemma Handlingsplan for Universell utforming Lov om diskriminering.
Pilotfylkesamling Innledning Gardermoen 11. juni 2009 Einar Lund, Miljøverndepartementet.
Aina Tjosås, seniorrådgiver 28. oktober 2011
Statsbudsjettet 2007 Direktørmøte 12. oktober 2006 Strategidirektør Bård Øistensen.
Orientering og Innspill til diskusjon. Eksterne programmer/prosjekter Tettstedsprogrammet (MD) Interreg-prosjektet (NIBR m.fl.) Kulturplanlegging/”Kryss”
Husbanken -statens sentrale organ for gjennomføring av boligpolitikken Regjeringens visjon er: "alle skal kunne bo godt og trygt". For å nå denne visjonen.
15. jul Kan norske arkitekter bli best i verden på universell utforming? NAL–akademiet Design og tilgjengelighet – universell utforming Geir Barvik.
1 BM-dagen 29.okt BM1 Fysisk miljøplanlegging Studieprogram for Bygg- og miljøteknikk Meny Prosjektoppgaven Arealbruk og befolkning Transport og.
Barn og unge Barn og unge er en sentral målgruppe i forhold til arbeidet med sosial og økonomisk inkludering, noe som også gjenspeiler seg i bl.a. formålsparagrafen.
Studieforbundet natur og miljø Studieforbundet natur og miljø N&M.
Spillemidler til idretts-, nærmiljø og friluftsanlegg. Høstseminar 2011 – Asker idrettsråd.
Indikatorbasert måling og evaluering av tilgjengelighetstiltak Norsk Ergonomiforenings seminar 5. juni 2007 Seniorrådgiver Trine Hagen Utbyggingsavdelingen,
Arbeid er førstevalget
Nasjonalt forventningsbrev Statens forventninger/erfaringer
1 Kommuneproposisjonen 2006 – Levanger formannskap Kommuneproposisjonen 2006 Utdrag av departementets presentasjon for fylkesmennene Noen tabeller.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Universell utforming i offentlige anskaffelser
Universell utforming Fagsjef Toril Laberg Fagpolitisk konferanse
Folkehelse på dagsorden Hordaland fylkeskommune si rolle i partnarskap for folkehelse.
Boligutfordringer i Oslo og Akershus Innlegg ved politisk rådgiver Roger Iversen Kommunal- og regionaldepartementet.
Universell utforming av kollektivknutepunkt. Hvem er vi som arrangerer? Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet Avdeling for rettferd og inkludering Deltasenteret.
Testing av ledelinjer i gategrunn i Kristiansand, september Hva er viktig for drift og vedlikehold?
Foto: Einar M. Aslaksen Åse Kari Haugeto, leder Deltasenteret
Presentasjon. Har din kommune fått midler fra:  Penger fra Norges 50 største stiftelser?  Deles ut 13 milliarder årlig  Har din kommune fått statlige.
Universell utforming i Nasjonal transportplan Partnerforum: Universell utforming og statsforvaltningen Blindern, Trine Hagen Vegdirektoratet.
Presentasjon av utbyggingen på Jåsundhalvøya. Hvorfor ble utbyggingen planlagt og satt igang? Stort behov for sentrumsnære boliger Stedet var godt egnet.
Planlegging. I kommunene er målene formulert på ulike måter, men de fleste har mål som er knyttet til følgende tema: Levekår og livskvalitet Boliger.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
SPR for SBATP og jordvern Olav Malmedal
Sari Wallberg, Vegdirektoratet,
Kulturell infrastruktur - tilskudd
Kilde: Ragnar Grøsfjeld
Plankonferansen 11 desember 2014
Utskrift av presentasjonen:

Statlige finansieringsmuligheter for tiltak Pilotkommunesamling, Trondheim. 16. – 17. februar 2006 Se linken: bygning_og_uteomr_der/finansiering/

Innhold 1. Barnehager (3 ordninger) 2. Boliger (1 ordn.) 3. By- og tettstedsutvikling (1) 4. Friluftsliv og miljø (4 ordn.) 5. Idrettsanlegg (2 ordn.) 6. Kirker (1 ordn.) 7. Krisesentre (1ordn.)

Innhold 8. Kulturbygg og -arenaer (2) 9. Kulturminnetiltak (1 ordn.) 10. Nærmiljøanlegg (2 ordn.) 11. Skoleanlegg (1 ordn.) 12. Studentboliger (2 ordn.) 13. Uterom i bomiljøer (1 ordn.) 14. Handlingsplanen for økt tilgjengelighet (3 ordn.)

Tilskuddsordning for tilgjengelighet til kollektivtransport (nytt fra 2006) Et ledd i oppfølgingen av BRA-programmet fra SD (Bedre transport-infrastruktur, Rullende materiell og Aktiv logistikkforbedring). Fokus på universell utforming og hele reisekjeden. Kan søkes om: Planlegging med sikte på helhetlige planer, informasjonstiltak, tiltak på kommunal og fylkeskommunal infrastruktur og kjøremateriell. 50 millioner kroner i Administreres av Vegdirektoratet. Søknadsfrist 10. mars.