Johannes 16, Om sorg og glede

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Advertisements

SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
I.
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Messa for travle familier
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Barnet som gave og oppgave
FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
HelligdommenHelligdommen. Joh 9:5 - Mens jeg er i verden, er jeg verdens lys. LysestakenLysestaken.
Gudstjeneste med Skattejakt.
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
1. Peters brev Kombinerer det daglige/praktiske med veldige syner og storarta framtidshåp Mange referanser til Skriften (GT): - Mosebøkene.
Kristen tjeneste har med mer enn nådegaver å gjøre Oppdage gavene.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
De 10 bud 10 måter å elske på.
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Jesus – kilden til glede
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
Fra ord til liv januar 2010 Fra 18. til 25. januar feirer man i mange land i verden uken for bønn om kristen enhet, mens i andre land legges denne feiringen.
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
Seierherren. Seierherren på korset seierherre Kolosserne 2,13-15 … Men han gjorde dere levende sammen med Kristus da han tilga oss alle våre misgjerninger.
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Fra ord til liv Fra ord til liv Mai 2012 Mai 2012.
”Vi vil gjerne se Jesus”
”Jeg tror på Den Hellige Ånd”
Tre håndfuller vann for livet.
Velkommen til ettårssamling
Nattverden.
Forandring fryder.
Johannes 21,11-19.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3,20-28
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Fellesskap med Gud.
Jesus, døperen Johannes og jul
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
Åndenes og Åndens makt.
Nåde.
Alle hjerters dag… 14.feb ..Den dag han skulle ledes ut til sin død, han etterlot et brev i sin celle adressert til henne. Det var undertegnet «Din Valentin».
Fra ord til liv April 2010.
Eivind Rognsvåg Godt Håp
 Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans eller får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.
De 10 bud 10 måter å elske på.
Problemet og løsningen:
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
I DINE HENDER ER NÅDE Å FÅ
Joh 10,36 kan dere da si om Ham som Faderen helliget og sendte til verden: Du taler gudsbespottelig, fordi Jeg sa: Jeg er Guds Sønn? Joh 5,18 Derfor forsøkte.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
1 Peter 2,4-5 Kom til ham, den levende steinen, som ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud, og bli selv levende steiner som bygges.
Salme 32, en læresalme 5 S-er
Og.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Kjærlighet – mellom søsken
«Verden er grunnleggende urettferdig.»
“Disippel-høring”.
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3, Romerne 3,20-28 For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.
Bønn - Forbønn Påske uken Johannes
Johannes 16, Om sorg og glede
Utskrift av presentasjonen:

Johannes 16,16-22. - Om sorg og glede

Johannes 16,16-22. Om sorg og glede Om en liten stund ser dere meg ikke lenger. Og om en liten stund igjen skal dere se meg. Da sa noen av hans disipler til hverandre: Hva mener han med dette som han sier til oss: Om en liten stund ser dere meg ikke lenger, og om en liten stund igjen skal dere se meg, og: Jeg går til Faderen? De sa derfor: Hva betyr dette som han sier: En liten stund? Vi skjønner ikke hva han taler om. Jesus visste at de ville spørre ham, og han sa til dem: Er det dette dere drøfter med hverandre, at jeg sa: Om en liten stund ser dere meg ikke lenger, og om en liten stund igjen skal dere se meg?

Johannes 16,16-22. Om sorg og glede Sannelig, sannelig sier jeg dere: Dere skal gråte og klage, men verden skal glede seg. Dere skal sørge, men deres sorg skal bli til glede! Når en kvinne skal føde, har hun sorg, fordi hennes time er kommet. Men når hun har født barnet, minnes hun ikke sin trengsel mer, i glede over at et menneske er født til verden.

Johannes 16,16-22. Om sorg og glede Slik har også dere sorg nå. Men jeg skal se dere igjen, og deres hjerte skal glede seg, og ingen tar deres glede fra dere. Og på den dag skal dere ikke spørre meg om noe. Sannelig, sannelig sier jeg dere: Alt det dere ber Faderen om, skal han gi dere i mitt navn. Hittil har dere ikke bedt om noe i mitt navn. Be, og dere skal få, for at deres glede kan være fullkommen.

Johannes 16,16-22. Om sorg og glede Dagens bokstav er - F 5

Johannes 16,16-22. Om sorg og glede FORVIRRING ”Om en liten stund ser dere meg ikke lenger, og om en liten stund igjen skal dere se meg?”

Johannes 16,16-22. Om sorg og glede FORSTÅELSE: ”Vi skjønner ikke hva han taler om.” 2.Tim.3,15-17: ”Helt fra barndommen har du kjent de hellige skrifter, de som kan gi deg visdom som leder til frelse ved troen på Kristus Jesus. Alle skrifter som er inngitt av Gud, er også nyttige til å gi opplæring og tale til rette, hjelpe på rett vei og oppdra i rettferd. Slik skal det menneske som hører Gud til, settes i rett stand og bli rustet til all god gjerning.”

Johannes 16,16-22. Om sorg og glede FRYKT: ”Sannelig, sannelig sier jeg dere: Dere skal gråte og klage, men verden skal glede seg.… … Når en kvinne skal føde, har hun sorg, fordi hennes time er kommet.”

Johannes 16,16-22. Om sorg og glede FØDSEL: ”Men når hun har født barnet, minnes hun ikke sin trengsel mer, i glede over at et menneske er født til verden.”

Johannes 16,16-22. Om sorg og glede FRYD (glede): ”Dere skal sørge, men deres sorg skal bli til glede!” Romerne 14,17: ”For Guds rike består ikke i mat og drikke, men i rettferdighet, fred og glede i Den Hellige Ånd.” 

Johannes 16,16-22. Om sorg og glede FULLKOMMEN FRYD: ”Be, og dere skal få, for at deres glede kan være fullkommen.”

Johannes 16,16-22. Om sorg og glede ”FULLKOMMEN FRYD/ GLEDE”: Bønn (Joh.16,23-24) Den Hellige Ånd kommer (Joh.16,6-7) Fellesskapet (1.Joh.1,3-4) Håpet (Joh.åp. 19,7)

Johannes 16,16-22. Om sorg og glede Vår glede: Betinget Skiftende Halvveis

Johannes 16,16-22. Om sorg og glede Vår glede: Betinget Skiftende Halvveis Jesu glede: At vi blir i Ham At Han blir i oss