Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
-ikke bare for zippylæreren…
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
-ikke bare for zippylæreren…
Vurdering for læring.
Lesing i alle fag om leseopplæring på Stabbursmoen skole
N Y G IV – OKTOBER 2012 Erfaringer med Ny Giv-prosjektet fra Tæruddalen skole.
GNU Science A Bergartenes kretsløp.
Forandringsfabrikken
Forside/oversikt Fag / tema Historie Trinn 9. trinn
Rita Lucia Endresen. Medlem NFU´s Landsstyre Den første person med utviklingshemming som er medlem i Landsstyret i egen organisasjon.
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
Veiledet lesing Mørkved skole
Vurdering Na /4-09. Hvordan få til god vurdering Hemmeligheten: for å kunne gi god vurdering er gode oppgaver viktige! Den formelle vurderingen.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Bokpresentasjon Bergen
Bokpresentasjon Oslo.
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Sett inn nok på riktig plass.
Trinn 3 Bruke vurdering for læring for å fremme elevenes skriveutvikling.
Hverdagen for Ruth og Sissel.
Gjennomføring av prosjektet Unge & Rus ved Skjervøy ungdomsskole
Rakkestad ungdomsskole Entreprenørskap Hva er så bra med faget? Entreprenørskap skaper en praktisk hverdag for elevene som de kan styre og legge.
Hva er en foreldrekontakt?
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
I dag snakker vi om psykiske problem:
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
HVA ER DET? Grethe Haldorsen
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
Samarbeid mellom skole og hjem
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
-ikke bare for zippylæreren…
ZIPPYS VENNER Du står fritt til å gjøre denne presentasjonen mest mulig til din egen. Legg gjerne til konkrete bilder og tekst du ønsker å ha med, og du.
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
Redd Barna og Sinna mann
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Og.
Prosjekt barn og unge i Hedmark
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Myra skole – foreldremøter Høsten 2011 Informasjon
Besøk på Beracah barnehjem som ligger i Kerala i India
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Lyshovden Oppveksttun!
Lek og Læring i barnehagen
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Drop-In metoden i skolen
Case 1: Etiske dilemmaer ved bruk av IKT i skolen
Drop-In metoden En metode for å veilede elever til en mer positiv elevrolle Fra bekymring til forandring gjennom samtale, veiledning og oppfølging Utviklet.
Lesing og lesestrategier
Samtale rundt bruken av MI til barn ved hjelp av noen kasus
Et godt tre bærer god frukt, et dårlig tre bærer dårlig frukt. Matt. 7,17 Hva tenker vi om Molde menighet?
Hvordan gjøre BABED-studiet mer kjent for potensielle studenter?
Velkommen til foreldremøte 1. rød. Informasjon om 2. klasse  Klassene fortsetter slik de er nå.  Jeg fortsetter som kontaktlærer.  Anbjørg fortsetter.
 Utfordringer skoleåret 2014/ Flere elever enn tidligere allerede i systemet (BUP, psykisk helsesøster, UPA ) - Økende tendens med selvskading –
Dialogverksted [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Hvordan skal vi gjennom fokus på læringsmål og elevvurdering skape et økt utbytte for den enkelte elev? Læringssamtalen Hvordan skal vi gjennom fokus på.
Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.
Tilbakemeldinger fra deltakere på
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Sinne Film:
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Utskrift av presentasjonen:

Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ? Spørreskjema til alle zippylærere i 1.klasse

Foreldresamarbeid Zippy - Foreldresamarbeid Spørsmål til lærer : 1. Hvordan er foreldre blitt informert om Zippy før igangsetting og underveis i programmet ? 2. Har du noen tanker /ideer om hvordan foreldresamarbeidet kan forbedres ? 3. Hvordan kan foreldrene bidra og evt forsterke effekten av programmet ? 4. Kommentarer

1.Hvordan er foreldre blitt informert om Zippy før igangsetting og underveis i programmet ? Muntlig informasjon på første foreldremøte i høst. Skriftlig informasjon gjennom ukeplan. Foreldreinformasjonsbrosjyre Powerpoint presentasjonen fra Zippy

1.Foreldresamarbeid forts Lagt ut link til sidene Voksne for barn og lagt ut annen informasjon på skolens side It's learning. På foreldremøte etter jul snakket jeg om hvordan arbeidet med Zippy gikk, og ga et eksempel på hvordan en time kan forløpe

2.Har du noen tanker /ideer om hvordan foreldresamarbeidet kan forbedres ? Ha egne temakvelder for de voksne der de selv kan få prøve seg på utfordringer fra Zippy. Brukes bevisst i forhold til foreldre-elevkonferanser for å belyse en elevs sosiale kompetanse. Gi enkelte elever/foreldre tettere oppfølging/veiledning

2.Forbedre foreldresamarbeide forts Snakke om effekten av programmet – om de merker noe som foreldre..? Ukelekse der elevene blir utfordret til å bruke problemløsningsmetoder fra Zippy hjemme, på skolen og i fritida… der foreldre kunne ha gitt en tilbakemelding i slutten av uken??

2. Forbedre foreldresamarbeid forts Kafedialog kunne nok vært brukt her. Hvert bord har hvert sitt kapittel fra Zippy. Legge vekt på ord , begreper som brukes i Zippy og skape en felles forståelseramme. Bevisstgjøre foreldrene i at det er riktig og viktig å ta ungenes følelser på alvor. Ha en Zippytime med foreldrene på foreldremøtet.

2.Forbedre foreldresamarbeidet forts Kanskje foreldrene kunne ha fått kopi av historiene som innleder hver modul. Dette tror jeg ville gitt dem en bredere forståelse av hva delene handler om, kunne vært en hjelp til å få til samtaler om det hjemme. Kunne ha et lite utdrag fra modul 1 på første foreldremøte slik man gjør det på work-shop. Kunne skrive litt i månedsbrevet til hjemmene.

3.Hvordan kan foreldrene bidra og evt forsterke effekten av programmet ? De dagene vi har hatt Zippy kan foreldrene spørre elevene hva de har snakket om den dagen, og samtale om det. Kan helsesøster kanskje involveres ved tettere oppfølging mot heimen? Å holde fram elevers sosiale ferdigheter og utvikling av dem gir større Zippyeffekt – også på lang sikt.

4.Kommentarer En STOR fordel å ha med trinn to og tre mot bare å ha første trinn i samlingene. Materiellet bør videreutvikles til å ha symboltegninger på viktig informasjon/oppsett. Splitter opp timene; tar to halvtimes økter i stedet for en 45 minutts økt. Savner enda litt flere gjøre-oppgaver i Zippy opplegget. Elevene er små i første klasse, det blir ofte litt for mye samtale. Gjøre oppg. Fenger mest.

Kommentarer forts Savner også flere små historier som belyser problemer vi tar opp. Selv om små barn liker gjentakelser av historier og lignende, merker jeg at noen blir litt lei av samme historie i hver modul.. Finnes det en side for ideer/innspill for oss som driver med Zippy? Noen ganger hadde det vært greit å få litt påfyll når en sitter og planlegger timene. Godt opplegg som jeg tror fungerer bra for elevene. Positivt samarbeid med helsesøster.

Kommentarer forts Hadde cafe-dialog på et foreldremøte på våren og det var veldig interessant å snakke med foreldrene på en litt mer uformell måte. FUG har laget et spill som går på samarbeid hjem – skole som jeg kunne tenkt meg å bruke i denne sammenhengen. Zippy er et fint program. Vi har tatt opp temaer og jobbet med følelser og konfliktløsning på en måte som vi ikke hadde klart ellers. Zippyprogr hjelper oss å organisere det Mener elevene har stort utbytte av zippy!