1 Rammer for petroleumstilsynet sin oppfølging av dykkevirksomheten.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Astrid Øksenvåg Rådgiver EKOR AS
Advertisements

4.3 FORSKRIFT OM ORGANISERING, LEDELSE OG MEDVIRKNING
Systematisk HMS arbeid
Arbeidsplassvurdering på oppdrag fra NAV
HMS-kultur Janne Lea Svensson
Entreprenørseminar 18. oktober 2011 Hilde-Karin Østnes
1.Juli 2013 Forskrift om elektroforetak og kvalifikasjonskrav for arbeid knyttet til elektriske anlegg og elektrisk utstyr (fek) 2013 (8 år siden revisjonen.
Arbeidstakermedvirkning i HMS-styring
Møte med RKK Info -Dialog -Samarbeid De beste skolene ligger i Nordland.
Sigmund Andreassen Sjefingeniør / Logistikk og Beredskap
Petroleumstilsynets satsning på entreprenørene i petroleumsvirksomheten Entreprenørseminar 7. april 2005 Sigve Knudsen P e t r o l e u m s t i l s.
Barns rettigheter regulert i de generelle bestemmelsene.
Hvor i verdikjeden ligger ansvaret dersom uhellet har skjedd?
Arbeidsmiljø ved levetidsforlengelser Praktiske erfaringer
Lovgrunnlaget for helsetjenestene
Om personopplysningslovens betydning for forvaltningens beslutningssystemer og nettsider Dag Wiese Schartum, AFIN.
Sikring av personopplysninger i offentlig forvaltning Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Oppgave 2. Oppgave 2 a) De sentrale paragrafene her er §§ 2 og 31 i personopplysningsloven (herretter forkortet til p.o. loven) og § 7-16 i forskriften.
PETROLEUMSTILSYNET Tilsyn Fag Drift og utvikling Rammesetting
ANSVAR ETTER HMS REGELVERKET
Tilsyn med styring av renhold, hygiene og arbeidsmiljø for forpleining
Petroleumtilsynets entreprenørseminar Selvstendiggjøring av rederne 7. april 2005 Harald Bratthammar Leder K&HMS avdelingen Smedvig Offshore AS.
Status RNNS den Utvikling i risikonivå – norsk sokkel Prosjektets mål  OD skal gjennom prosjektet ’utvikling i risikonivå - norsk sokkel’ utvikle.
Ptils oppfølging av entreprenørene
1) Saksbehandling knyttet til kvalifikasjonene til bemanning på Transocean Leader 25/ I elektronisk post fra Norsk Sjøoffisersforbund/DSO til Petroleumstilsynet.
Status: Ptils arbeid med sosial dumping 1. Samarbeid med arbeidslivets parter, Arbeidstilsynet m.m. 2. Dialog med byggherre (operatør) om oppfølging overfor.
Terje Aven og Jan Erik Vinnem Universitet i Stavanger
Alle ansatte må involveres Hvordan tilrettelegge HMS-arbeidet i mindre energibedrifter? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar 2011 Eirik.
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Hvorfor vernerunder Kurs i vernearbeid/vernerunder 23. januar 2013
Barn som pårørende.
Midlertidige ansettelser i usikre tider
Foreløpig oppsummering etter tilsyn med styring av vedlikehold
Hanne Sofie Logstein, Nordisk Institutt for sjørett, Avdeling for Petroleums- og Energirett Styring ved ikke formaliserte regler på norsk sokkel NIFS`
Muligheter for tilrettelegging Sosial- og helsedirektoratet Snart Student? Informasjon om høyere utdanning og funksjonsnedsettelse. September – men.
Barn som pårørende.
Kravet til faglig forsvarlighet og omsorgsfull hjelp
Dokumentasjon av rettslige beslutningssystemer Dag Wiese Schartum, AFIN.
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
Hvem tar avgjørelser på vegne av barn?
Arbeidstaker eller oppdragstaker?
Sosial dumping i petroleumsvirksomheten Statssekretær Helge Eide 6. april 2005.
BEdagene Flere enkle tiltak, flere meldinger og 3 ukers frist – og hva med unntakene? Magnar Danielsen Kommunal- og regionaldepartementet.
Demensalarmer og gjeldende regelverk v/ seniorrådgiver Anne Kristine Breivik Helseavdelingen, Fylkesmannen i Hordaland / Helsetilsynet i Hordaland.
Dokumentasjon av rettslige beslutningssystemer Dag Wiese Schartum, AFIN.
Diskriminerings lovgivningen
Interessentdialog Småskala matproduksjon Stein Ivar Ormsettrø
Om personopplysningslovens betydning for forvaltningens beslutningssystemer og nettsider Dag Wiese Schartum, Avdeling for forvaltningsinformatikk, AFIN.
Om personopplysningslovens betydning for systemutvikling -grunnkrav Dag Wiese Schartum, Avdeling for forvaltningsinformatikk, AFIN.
Krav til sikring av personopplysninger Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2 Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
P E T R O L E U M S T I L S Y N E T.
Barnog ungdom som pårørende, 2009 Barn som pårørende Spesialrådgiver/ spesialsykepleier Randi Værholm Kreftforeningen Barnog ungdom som pårørende, 2009.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Opphavsmannens beføyelser
Dag Wiese Schartum, AFIN
Krav til sikring av personopplysninger
Dokumentasjon av rettslige beslutningssystemer
Direktør for juss og rammevilkår
GDPR – Noen praktiske erfaringer fra internasjonalt og nasjonalt nivå
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2
Informasjon og data Informasjon er alle typer ”opplysninger” (tall, tekst, bilder, lyd, film,…) Data er en representasjon av informasjons i datamaskinen.
Regelverk og organisering i næringen
Tilsyn med styring av renhold, hygiene og arbeidsmiljø for forpleining
(Forskrift om utførelse av arbeid)
Møte om livbåter
HMS-året Snorre Hendelsen har vært en vekker for hele industrien. Det er positivt at næringen har vært nysgjerrig på erfaringene etter.
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Teknisk beskyttelse.
Ymse om regelverksutvikling
Utskrift av presentasjonen:

1 Rammer for petroleumstilsynet sin oppfølging av dykkevirksomheten

2  HMS-regelverket kommer til anvendelse på petroleumsvirksomhet knyttet til undersjøiske petroleumsforekomster underlagt norsk jurisdiksjon (rammeforskriften § 2)  Dykking er en del av petroleumsvirksomheten  Petroleumsanlegg på land (midlertidig forskrift § 1)  Dykking knyttet til landanleggene og tilknyttede rørledningssystemer

3 Hvilke krav stiller petroleumsregelverket til fartøy, herunder dykkefartøy ?

4  Petroleumsregelverket har et hovedskille mellom det som defineres som innretning og det som defineres som fartøy.  Regelverket stiller mer omfattende krav til innretninger enn til fartøy.

5 Innretninger  Petroleumsloven (pl) § 1 – 6 d) definert som: innretning, installasjon, anlegg og annet utstyr for petroleumsvirksomhet, likevel ikke forsynings- og hjelpefartøy eller skip som transporterer petroleum i bulk. Innretning omfatter også rørledning og kabel når ikke annet er bestemt. Både petroleumslov med forskrifter og arbeidsmiljølov med forskrifter får full anvendelse på innretninger

6 Fartøy  Pl § 1-6 d) definisjon av innretning: Sier at innretning ikke er forsynings- og hjelpefartøy.  Petroleumslov med forskrifter stiller på fartøy krav til fartøyfunksjonene. Det vil si de forhold om bord på fartøyet som får betydning for innretning eller personell om bord på innretning.  Arbeidsmiljølov med forskrifter får i utgangspunktet ikke anvendelse på fartøy.

7 Dykkefartøy  Særregel med hensyn til arbeidsmiljøforhold i rammeforskriften § 2 bokstav d. Arbeidsmiljøloven og rammeforskriften gjelder for bemannede undervannsoperasjoner i petroleumsvirksomheten som blir utført fra fartøy eller innretning, dersom det ikke er gitt særskilte regler.

8 Dykkefartøy  Hele HMS-regelverket får i utgangspunktet anvendelse på den delen av dykkefartøyet og for det personellet som er involvert i de bemannede undervannsoperasjonene.

9 Dykkefartøy  2001 Regelverket – Strukturen i regelverket  Rammeforskriften Alle krav unntatt spesielle krav til særskilte områder som ikke er relevante for dykkefartøy.  Styringsforskriften Får anvendelse  Opplysningspliktforskriften Relevante deler får anvendelse. Eksempel: -- § 5 bokstav c om samtykke for bemannede undervannsoperasjoner. -- § 16 om rapportering av bemannede undervannsoperasjoner

10 Forts.  Innretningsforskriften Relevante deler får anvendelse Eksempel: § 66 om anlegg og utstyr for bemannede undervannsoperasjoner.  Aktivitetsforskriften Relevante deler får anvendelse Eksempel: Kap. XVII Bemannede undervannsoperasjoner.