Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Opphavsmannens beføyelser

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Opphavsmannens beføyelser"— Utskrift av presentasjonen:

1 Opphavsmannens beføyelser
Opphavsrettens innhold

2 Utgangspunkt Opphavsretten er en rent juridisk konstruksjon, som ikke korresponderer med noe faktisk herredømme over rettens gjenstand Opphavsretten er positivt bestemt I motsetning til eiendomsrett, slik den vanligvis avgrenses i Norge Opphavsmannen har de rettigheter som følger av loven - verken mer eller mindre

3 To hovedgrupper av rettigheter
Økonomiske rettigheter Eksemplarfremstilling Gjøre tilgjengelig for allmenheten Ideelle rettigheter Rett til navngivelse Respektrett

4 § 2. Opphavsretten gir innen de grenser som er angitt i denne lov, enerett til å råde over åndsverket ved å fremstille varig eller midlertidig eksemplar av det og ved å gjøre det tilgjengelig for almenheten, i opprinnelig eller endret skikkelse, i oversettelse eller bearbeidelse, i annen litteratur- eller kunstart eller i annen teknikk. Som fremstilling av eksemplar regnes også overføring til innretning som kan gjengi verket. Verket gjøres tilgjengelig for allmennheten når a) eksemplar av verket frembys til salg, utleie eller utlån eller på annen måte spres til allmennheten, b) eksemplar av verket vises offentlig uten bruk av tekniske hjelpemidler, eller c) verket fremføres offentlig. Som offentlig fremføring regnes også kringkasting eller annen overføring i tråd eller trådløst til allmennheten, herunder når verket stilles til rådighet på en slik måte at den enkelte selv kan velge tid og sted for tilgang til verket.

5 § 2. Opphavsretten gir innen de grenser som er angitt i denne lov, enerett til å råde over åndsverket ved å fremstille varig eller midlertidig eksemplar av det og ved å gjøre det tilgjengelig for almenheten, i opprinnelig eller endret skikkelse, i oversettelse eller bearbeidelse, i annen litteratur- eller kunstart eller i annen teknikk.

6 § 2. Opphavsretten gir innen de grenser som er angitt i denne lov, enerett til å råde over åndsverket ved å fremstille varig eller midlertidig eksemplar av det og ved å gjøre det tilgjengelig for almenheten, i opprinnelig eller endret skikkelse, i oversettelse eller bearbeidelse, i annen litteratur- eller kunstart eller i annen teknikk.

7 § 2. Opphavsretten gir innen de grenser som er angitt i denne lov, enerett til å råde over åndsverket ved å fremstille varig eller midlertidig eksemplar av det og ved å gjøre det tilgjengelig for almenheten, i opprinnelig eller endret skikkelse, i oversettelse eller bearbeidelse, i annen litteratur- eller kunstart eller i annen teknikk.

8 § 2. Opphavsretten gir innen de grenser som er angitt i denne lov, enerett til å råde over åndsverket ved å fremstille varig eller midlertidig eksemplar av det og ved å gjøre det tilgjengelig for almenheten, i opprinnelig eller endret skikkelse, i oversettelse eller bearbeidelse, i annen litteratur- eller kunstart eller i annen teknikk.

9 § 2. Opphavsretten gir innen de grenser som er angitt i denne lov, enerett til å råde over åndsverket ved å fremstille varig eller midlertidig eksemplar av det og ved å gjøre det tilgjengelig for almenheten, i opprinnelig eller endret skikkelse, i oversettelse eller bearbeidelse, i annen litteratur- eller kunstart eller i annen teknikk.

10 § 2. Opphavsretten gir innen de grenser som er angitt i denne lov, enerett til å råde over åndsverket ved å fremstille varig eller midlertidig eksemplar av det og ved å gjøre det tilgjengelig for almenheten, i opprinnelig eller endret skikkelse, i oversettelse eller bearbeidelse, i annen litteratur- eller kunstart eller i annen teknikk.

11 Økonomiske rettigheter - åvl § 2
Enerett: Innenfor rammen av denne lov Avgrensninger i kap 2. Enerettens innhold Rett til eksemplarfremstilling Rett til å gjøre tilgjengelig for allmennheten

12 Eksemplarfremstilling
Fiksering av verket Skrift Digitalisert Lydopptak Avbildning OSV Krav til bestandighet? Eksemplar i RAM?

13 § 2. Som fremstilling av eksemplar regnes også overføring til innretning som kan gjengi verket.

14 Eksemplarfremstilling
Test av lovlighet: Innebærer en gitt handling eksemplarfremstilling? Hvis ja, er det hjemmel i lov eller avtale for eksemplarfremstillingen?

15 § 2. Verket gjøres tilgjengelig for allmennheten når
a) eksemplar av verket frembys til salg, utleie eller utlån eller på annen måte spres til allmennheten, b) eksemplar av verket vises offentlig uten bruk av tekniske hjelpemidler, eller c) verket fremføres offentlig.

16 Gjøre tilgjengelig for allmenheten
Fremføring Eksemplarer Frembys til salg, utleie eller utlån Eller på annen måte spres eller vises Utenfor det private området Er tilgjengeliggjøring for allmenheten hovedbegrep og resten eksempler, eller er listen en uttømmende angivelse av eneretten?

17 § 2. Som offentlig fremføring regnes også kringkasting eller annen overføring i tråd eller trådløst til allmennheten, herunder når verket stilles til rådighet på en slik måte at den enkelte selv kan velge tid og sted for tilgang til verket.

18 § 2. Som offentlig fremføring regnes også kringkasting eller annen overføring i tråd eller trådløst til allmennheten, herunder når verket stilles til rådighet på en slik måte at den enkelte selv kan velge tid og sted for tilgang til verket.

19 § 2. Som offentlig fremføring regnes også kringkasting eller annen overføring i tråd eller trådløst til allmennheten, herunder når verket stilles til rådighet på en slik måte at den enkelte selv kan velge tid og sted for tilgang til verket.

20 Offentliggjøring og utgivelse - åvl § 8
Tilgjengelig Med opphavsmannens samtykke Utgivelse Tilby eksemplar Data-base publisering?

21 Opphavsmannens kontroll


Laste ned ppt "Opphavsmannens beføyelser"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google