LESER SØKER BOK LESEÅRET 2010. Samarbeid med 220 bibliotek BOK TIL ALLE-NETTVERKET AV BIBLIOTEK I NORGE:

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kristiansand folkebibliotek mars 2012 Hanne Dahll-Larssøn
Advertisements

Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Utvikling av samiske bibliotektjenester I lys av bibliotekmeldinga.
Lese- og skriveferdigheter - i Norge, i EU, og i globalt perspektiv
"Gi rom for lesing!" ”Regjeringens tiltaksplan for leselyst og leseferdighet”
Initiativ fra Norsk Bibliotekforening og LO Oppfølging av Bibliotekmeldinga og Språkmeldinga = HELHETLIG LESEPOLITIKK? Kulturdepartementet ”avsender”;
Dialogmøte med biblioteksjefene februar – mai 2011 Oppsummerte fokusområder.
Høsten 2011 Laget av Gunvor Lund Solvang og Svein Einarsbøl
Lesing i alle fag om leseopplæring på Stabbursmoen skole
Kurs i Hurtiglesing – Superlesing – Fotolesing
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
En aksjon i regi av NLB. Leseglede er en unik opplevelse som alle bør kunne ta del i.
Ørjan Persen Bergen Offentlige Bibliotek E-bøker og formidling på nett - erfaringer fra Bergen Off. Bibliotek.
Tromsø 5 september 2006 Astrid Bjerke EU-rådgiver Norsk kulturråd
4. Formidlingsparaplyen Et Litteraturhus-tiltak i regi av bibliotekene og fylkesbiblioteket i Hedmark.
Rådgiversamling januar 2011 Fag –og yrkesopplæring.
Vitensentre i Norge.
B IBLIOTEKSOPPLÆRING 1 B ASIS. M ÅL FOR BIBLIOTEKET Skolebiblioteket på Hauketo skole skal være et læringssenter og et hjelpemiddel i skolens pedagogiske.
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
Oppdraget • I juli 2011 fikk Senter for omsorgsforskning Sør i oppdrag fra Helsedirektoratet å foreta kartlegging av hva som finnes av tiltak, fagutvikling.

Kompetansekartlegging
ENTREPRENØRSKAP FOR LÆRERE OG SKOLELEDERE Videreutdanning 30 studiepoeng Entreprenørskap i skolen Entreprenørskap er et utdanningsmål og en opplæringsstrategi.
B for bibliotek Bibliotekledermøtet 26. januar 2012.
Levanger kommune - Levanger bibliotek – Driftskomiteen Folkebiblioteket anno 2008 Hva er det?
 Ett klubb til klubb utvekslingsprogram  Distrikt/multidistrikt er sentrale støttespillere og koordinatorer  Se
Velkommen til klasse- foreldrene
Samling for Oppfølgingstjenesten med ledere 6. desember 2010.
Erfaringer med leseopplæring for voksne
VÅLER FOLKEBIBLIOTEK Eva Øiseth Wenstad ”Lesestund er kosestund” - et samarbeidsprosjekt på tvers i kommunen.
Nord-Trøndelag Administrasjon for flere virksomheter Norsk kulturråd 512 mill kr Kulturfondet, 224 mill kr Post 74, 25 mill kr Museum og arkiv.
Nasjonalt leseår og bibliotekene Leikny Haga Indergaard ABM-utvikling
LESER SØKER BOK LESER SØKER BOKS LESEÅRSPROSJEKT.
Universell utforming av bibliotek Erfaringer fra en kartlegging i Østfold Anne Berit Brandvold Spesialbibliotekar Østfold fylkesbibliotek Rosfjord Strandhotell.
Det flerspråklige bibliotek Bibliotekmøtet 2014 Clarion Hotell Ernst Kristiansand 11 mars 2014 Nisrin Maktabi Barkouki 1.
Inkluderingsutvalget
Folkebibliotekene vil: - være omstillingsdyktige - gi bedre tjenester til alle innbyggerne - demokrati -sosial utjevning.
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Presentasjon av Nordisk Kulturfond. ”Det er vanskeligere å søke bidrag fra Nordisk Kulturfond enn å selge sin egen blodplasma.”
FORDI MENNESKET LÆRER Fylkeskommunens rolle i ny lov om voksenopplæring Fredrikstad 21. januar 2010.
Gruppearbeid, Leseopplæring 25. og 26. oktober 1. – 4
Arna Rotary Klubb Utdanning- og rekrutteringsmesse i Bjørnarhallen, Garnes.
Budsjett Rotary distrikt Endring periodisering Vedtak på DK-2008 innebærer: – kostnader oppstått før flyttes til
ZIPPYS VENNER Du står fritt til å gjøre denne presentasjonen mest mulig til din egen. Legg gjerne til konkrete bilder og tekst du ønsker å ha med, og du.
Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?
Litteraturhus Vestfold Prosjekteier: Vestfold fylkesbibliotek Støttet av: Nasjonalbiblioteket.
STUT møte 16. mai 2014 Mastersøkere med internasjonal utdanning.
Norgesuniversitetets prosjektmidler Vigdis, Janne og Eva
Online distribusjon – erfaringer fra Norge
Mevit 4350 Mediepolitikk Sentrale kilder - en innføring.
Østre Toten folkebibliotek Globale Døråpnere 2 - Storytelling.
Tilskudd til forebygging av uønskede svangerskap og abort 2015
Fylkesstrategi for lesing. Familien Politisk nivå og kommuneadministrasjon Skole Lærer Rektor Skolesjef Barnehage Førskolelærer Styrer Helsetjenesten.
Litteraturhus Nord-Trøndelag -Arrangørerfaring fra små og mellomstore bibliotek Kari Hortman, Nord-Trøndelag fylkesbibliotek.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 1. TRINN.. Samarbeid med foreldre: Konferanser-ferdig for i høst. Neste runde er i januar/februar. Ukeplanen er viktig i den.
Grunnskole for voksne. Opplæringsloven Alle som har behov for opplæring i grunnskolefag, kan få slik opplæring gratis i sin kommune Det er mulig å få.
Velkommen til samling for regionsledere Nyheter fra Utdanningsdirektoratet (skoleutvikling, etter- og videreutdanning): Ungdomstrinnsatsning Mulig videreføring.
Bibliotekene som motor i Leseåret 2010 Eva Haga Rogneflåten ABM-utvikling Fauske,
Lese digitalt Å lese digitalt – og viktigheten av navigasjon.
Fagforbundets stipendordning Hvem kan søke? Yrkesaktivt medlem Ikke lærlinger, elev- og studentmedlem Har du vært yrkesaktivt medlem, men går over til.
Side 1 omsorg solidaritet samhold Fagforbundet Vest-Agder Nyhetsbrev til medlemmene i UNE Forbundet for offentlig ansatte.
Å skrive sin mening Fempunktsmetoden.
LESER SØKER BOK NASJONAL SATSNING – LOKAL PRAKSIS.
Systematisk Observasjon av Lesing.  Et satsingsområde for Rauma kommune og Åndalsnes barneskole fra og med høste  Vi skal skoleres og lære oss.
Rapport fra Verveutvalget Ledersamling – Tyrifjord Turisthotell 24. september 2015.
Les meg- Litteraturformidling Ragnhild My Ragnhild Malfang Født i 75 Samboer Mor til 3 på 21, 19, og 1 Har jobbet i skolebibliotek, som barne- og.
Kompetanse for mangfold
Hvilke plattformer bruker dere?
Folkehelse som regionalpolitisk satsingsområde
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Utskrift av presentasjonen:

LESER SØKER BOK LESEÅRET 2010

Samarbeid med 220 bibliotek BOK TIL ALLE-NETTVERKET AV BIBLIOTEK I NORGE:

LESE LITE – SVAK LESEEVNE LESER SØKER BOK

LITT Å LESE: Ingen vanskelige ord som ikke blir forklart Få setninger som fortsetter til neste side Korte setninger Lett å se hvor i teksten du er: Ujevn høyremarg Gode avsnitt BØKER MED LITT Å LESE ”Når det er for mange ord man ikke skjønner i en tekst, over 5 %, glipper forståelsen” Vigdis Refsdal, Bredtveit Kompetansesenter

LESER SØKER BOK ”MOR BETALER” AV VIGDIS HJORT:

”DEN LETTE HAGEBOKA”

LESER SØKER BOK ”SAND I SKOA, ASKE I MUNNEN” AV PER PETTERSON:

1. BOKPAKKA: 4 titler, gratis, pocket inkluderer alle på arbeidsplassen i lesing Alle kan lese samme bok samtidig! - raske for de som leser godt, overkommelige for de som leser dårleg. Målgrupper: arbeidsplasser, arbeidsledige (NAV), BKA-kursdeltakere 50 pakker til hvert bibliotek som er interessert RESSURSER I LESEÅRET TIL BIBLIOTEK/ARBEIDSPLASS

PER PETTERSON BLIR EN AV FORFATTERNE I PAKKA!

”DEN LETTE HAGEBOKA”

2. NY SERIE MED LITT Å LESE 6 bøker Raske for de som leser godt, overkommelige for de som leser dårlig RESSURSER I LESEÅRET TIL BIBLIOTEK/ARBEIDSPLASS

LISTA MED LITT Å LESE: Tips til bøker som allerede finnes i bibliotekenes samlinger og som kan anbefales til uvante lesere Tips fra Bok til alle-bibliotekene, Norsk Forfattersentrum, to organisasjoner som er medlemmer i Leser søker bok: Norsk Faglitterær forfatter- og oversetterforening og Forfatterforeningen Denne vil formidles bredt, til alle bibliotek og til alle bokhandlere. Fire kategorier: 1.Skjønnlitteratur 2.Faglitteratur 3.Tegneserier 4.”Ny i Norge” RESSURSER I LESEÅRET TIL BIBLIOTEK/ARBEIDSPLASS

4. HJELP TIL KOPLING MELLOM BIBLIOTEK OG ARBEIDSPLASS Leser søker bok jobber mot sju fagforbund: Transportarbiderforbundet, Postkom, Norsk Arbeidsmandsforbund, Yrkestrafikksjåførene, Fellesforbundet, Fagforbundet, Handel og Kontor Målgrupper: –Varehandel, ansatte i hotell og restaurant, transport,frisører, ansatte i Posten, anleggsarbeidere, vaktmestere, vektere, parkeringsvakter, renholdere, bussjåfører, helsefagarbeiderere Målet er å få til aktiviteter rundt lesing på arbeidsplassene –Bibliotekar og arbeidsplass bestemmer sammen hva de vil gjøre RESSURSER I LESEÅRET TIL BIBLIOTEK/ARBEIDSPLASS

LO-forbund – LSB har kontakt VOKSENOPPLÆRING – LSB har kontakt NAV – LSB har utkast til brev SAMARBEIDSPARTNERE

Kan få bokpakka: • har 100-lista i biblioteket HVA MED DE SOM IKKE ER MED I NETTVERKET?

ABM Utlyser 3 millioner Satsingsområdene er: • Arbeidsplassbibliotek • Familielæring • Unge voksne – motvirke frafall i den videregående skolen Søknadsfrist: 15. april RESSURSER I LESEÅRET TIL BIBLIOTEK/ARBEIDSPLASS

Fritt ord: Litteraturformidling i bibliotekene For å styrke bibliotekene som formidlingsarena utlyser Fritt Ord tilskudd à kr til tiltak i norske folkebibliotek. Utlysningen er rettet mot tiltak i regi av norske folkebibliotek, evt. i samarbeid med andre institusjoner og organisasjoner. Det enkelte folkebibliotek bestemmer selv tematikk og type tiltak, med formidling av fag- eller skjønnlitteratur i fokus. Det kan eksempelvis dreie seg om aktiviteter som seminarer, forfatterbesøk, debatter, foredrag, utstillinger eller fortellerstunder. Et allment publikum bør være prosjektets målgruppe. Søkere oppfordres til å utforme en klar prosjektbeskrivelse som gjør rede for tematikk, tidsperspektiv og involverte. Budsjett og finansieringsplan legges ved. Tilskudd kan søkes til enkeltarrangementer eller til en serie arrangementer. Tiltakene må gjennomføres høsten 2010 og/eller i løpet av Søknadsfrist 21. mai RESSURSER I LESEÅRET TIL BIBLIOTEK/ARBEIDSPLASS

Norsk Forfattersentrum: Støtte til skrivekurs på lokal NAV-kontor Støtte til forfatterbesøk på bibliotek Støtte til forfatterbesøk på arbeidsplass RESSURSER I LESEÅRET TIL BIBLIOTEK/ARBEIDSPLASS

!les (Leseagenter): Støtte til vikar Støtte til tiltak på fritida RESSURSER I LESEÅRET TIL BIBLIOTEK/ARBEIDSPLASS

LO-forbund – LSB har kontakt VOX – LSB har kontakt NAV – LSB har utkast til brev SAMARBEIDSPARTNERE

Hedmark er pilotfylke Østfold vil gjøre det samme LESEÅRSPROSJEKTER I ØSTFOLD OG HEDMARK

LYKKE TIL! LESEÅRET 2010