Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VÅLER FOLKEBIBLIOTEK Eva Øiseth Wenstad ”Lesestund er kosestund” - et samarbeidsprosjekt på tvers i kommunen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VÅLER FOLKEBIBLIOTEK Eva Øiseth Wenstad ”Lesestund er kosestund” - et samarbeidsprosjekt på tvers i kommunen."— Utskrift av presentasjonen:

1 VÅLER FOLKEBIBLIOTEK Eva Øiseth Wenstad ”Lesestund er kosestund” - et samarbeidsprosjekt på tvers i kommunen

2 Vi vet at en god del barn og unge sliter med lese - og skrivevansker i skolen. Som forebygging har vi et prosjekt i Våler kommune som heter ”Lesestund er kosestund” der vi fokuserer på språk og språkutvikling, og hvordan foreldre kan styrke barnet sitt på området.

3 Vi ønsker å fokusere på språk og leselyst i årene fremover, og som ledd i dette har vi byttet ut den tradisjonelle 10 mnd kontrollen med en gruppekonsultasjon på biblioteket der hovedtema er: SPRÅK OG SPRÅKUTVIKLING.

4 Alle barn mellom mnd og deres foreldre blir innkalt til en gruppesamling på biblioteket. Logoped, helsesøster og bibliotekleder foreleser/snakker om språkstimulerende aktiviteter.

5 Logoped gir nyttig informasjon og gode råd om hvordan stimulere til
kommunikasjon og godt samspill i språkutviklingen. Helsesøster tar opp tema samspill og empatiutvikling. Bibliotekleder gir informasjon om bibliotektjenesten, og har mange bokanbefalinger og tips til hvordan å få barnet interessert i bøker. Aktuelle bøker både for foreldre og barn er utstilt.

6 Lesing for barnet gir felles opplevelser og grunnlag for samtaler
Lesing for barnet gir felles opplevelser og grunnlag for samtaler. Rim, regler, gåter og lek stimulerer barnet til utviklet språkforståelse og ordforråd. Dette er viktige elementer i språklig bevissthet i tillegg til kjærlighet og ros.

7 Formålet er Å bevisstgjøre alle foreldre/ foresatte om verdien av språkstimulerende aktiviteter.
Et slikt samarbeid med barnas foreldre på et tidlig tidspunkt vil forebygge vansker for barnet.

8 Effekten av tidlig språkstimulering kan summeres slik:
Barn stimuleres av talt språk fra tidlig spedbarnsalder. Det er derfor viktig at voksne som omgir barnet er klar over viktigheten av å snakke og synge for barnet.

9 Arikkel fra SolungAvisa

10 Nå har vi også fått støtte fra Hedmark fylkeskommune, Hurra
Nå har vi også fått støtte fra Hedmark fylkeskommune, Hurra!  TAKK FOR MEG!


Laste ned ppt "VÅLER FOLKEBIBLIOTEK Eva Øiseth Wenstad ”Lesestund er kosestund” - et samarbeidsprosjekt på tvers i kommunen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google