Praksisopphold i Tanga - Tanzania -

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HVORFOR ER VI HER? Fortid – Nåtid - Fremtid
Advertisements

Hallagerbakken Borettslag.
Forflytningskunnskap for helsepersonell
Barn har rett til trygg oppvekst
SARPSBORG.  Ligger mellom Sarpsborg og Fredrikstad  Ca.950 elever Skoleåret følgende programområder:  Bygg- og anleggsteknikk  Design og håndverk.
TIDLIG HJEM Borte bra hjemme best.
Torstein Ertsgaard Daglig leder Stjørdal 3D verksted as
Cicignon – Fra gammelt sykehus til ung bydel i Fredrikstad
Forum for Sandnes som sunn by 10. juni Rogaland arboret Sakliste: •Referat fra møte •Ny plan for integrering og inkludering •Kort pause.
SPANIA!!!.
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Den beste bistand er kvinnerettet bistand - en sannhet uten modifikasjoner Foredrag for Rotary Jan Olav Baarøy Programsjef i CARE Norge Februar 2011.
Kompetanseutfordringer og behov for kvalifisert arbeidskraft i arbeidslivet. Regionleder Arild Sørum Stana.
Kommunestruktur og tjenestekvalitet - og nogo attåt
Vi ønsker å sikre Barn et trygt hjem
Helsesenteret for papirløse migranter Innlegg konferanse ved daglig leder Celine Blom.
Kan jeg eller kan jeg ikke?
Entreprenørskap og SMB
Om undersøkelsen ■Nullpunktsundersøkelsen 2009 ■Webundersøkelse mot TNS Gallups panel ■Uttrekk basert på forhåndsinnsamlede bakgrunnsvariabler + screening.
Mangfold og det flerkulturelle samfunn
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Utfordringer i forhold til kompetanse Gjøvik kommune tjenesteområde Helse og omsorg.
Heltid – hvorfor det? Det store heltidsvalget Stokmarknes 2.april.
Veien videre for den slagrammede
Folkehelsestatistikk – muligheter, hensyn, begrensninger
Bønder støtter bønder! Bondelaget samarbeider med Utviklingsfondet om landbruksprosjekt i Malawi Du og ditt lokallag kan bidra med viktig støtte til.
Brasil – Rio de Janeiro ”Rio de Janeiro er en av verdens mest berusende storbyer. Her bader og soler du deg midt i en by med flere millioner innbyggere,
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
INTERNASJONAL UKE AFRIKA.
FRANKRIKE Frankrike strekker seg fra Pyreneene i sør til Engelske kanal i nord og er det største landet i Vest-Europa. Frankrike spiller en viktig rolle.
hfy en helhetlig fag- og yrkesopplæring
Kurs Falck Vital, Hjelpemiddelsentralen
CARE INTERNATIONAL I TANZANIA CARE sitt arbeid i Magu.
Botswana Gruppe 1.
Gjennomgående kollektivfelt i Trondheim
NBU ® Utdanningsvalg Norges befolkningsundersøkelse vår 2014 Manpower.
FN-SAMBANDET Eva Gran, Internasjonal uke i Bodø 2008.
FoU-dag 4.juni 2014 Copyrights prosjektleder Gunnbjørg Furuset 2013.
Aldring med funksjonshemning i lokal kontekst Hege Gjertsen, Nordlandsforskning Problemstilling: Hvordan oppleves det å aldres med en medfødt eller tidlig.
1 HVORDAN KAN KOMMUNENE LØSE ” DET GRENSELØSE OPPDRAGET” Langesund 13/ Harald Danielsen.
Asker Kommune Svangerskapsomsorgen Barne- og Familieenheten
GAMBIA 2010 Likestilling og likeverd mellom kjønnene i Gambia.
Forskingsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Kommentar Dekan Kristin Barstad Høgskolen i Buskerud.
FA Kvinners misjonsoffer 2015 Rent vann i Uganda.
Åpning av videreutdanningen ”Barnevern i et minoritetsperspektiv ” for alle høgskolene, Oslo Kjell Erik Øie Statssekretær
Program 08:30 Velkommen 08: :05Gjennomgang av resultater og funn Direktør Hans Christian Holte, Difi 09: :15Innbyggerundersøkelsen – Et viktig.
© Den norske jordmorforening Tollbugata Oslo Tlf: Fax: E-post: Velkommen til kurs for kommunejordmorkontakter.
Kommunalt ansvar for overgrepsmottak Høstkonferansen KS Sør-Trøndelag, Røros Leif Edvard Muruvik Vonen, ass. kommuneoverlege.
Utfordringer knyttet til feltarbeid Ragnhild Muriaas Stipendiat, Institutt for sammenliknende politikk Tema: Forskarutdanning – utfordringar og muligheter.
Samhandlingsreformen i kommunene- Erfaringer fra Ski kommune
Regnskog og klima.
Vennskapsaksjonen 2014.
Ithemba betyr håp på Zulu. Det er nettopp håp for fremtiden som FAbU´s nye misjonsprosjekt handler om. Hensikten  Ithemba-prosjektet vil bidra til en.
Ungdata-undersøkelsen i Hareid 2013 Svarfordeling FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 42 – 43 Klassetrinn: 8. – 10. klasse Antall: 176 Svarprosent:
NORSK FOLKEHJELP OSLO OASEN Kvinner Krysser Grenser ”Motivasjon og realitetsorientering”
Fattige og rike land Av Elisabeth Slaaen Blikstad.
En gledelig begivenhet Orientering til styret om overtakelse av ansvaret for følgetjenester for gravide til fødested og beredskap for denne tjenesten.
Samfunnskunnskap Emne 4: Helse. Hva er god helse? Jeg er frisk Jer er ikke syk Fysisk eller psykisk Jeg har det bra Jeg trives Jeg sover godt Jeg spiser.
 Oslo er Norges hovedstad og en stor by  Den ligger i Sør- Norge på Østlandet  Oslo er både en kommune, et fylke og en by  Den har litt over
Folkemøte i Alta. Mandag 27. februar 06 Jens Stoltenberg, DN, : ”Velferdsstatens verste fiender er de som er imot fornying”
Hva er en pasientreise? En pasientreise er transport av pasienter til og fra undersøkelser og behandlinger hos offentlig godkjente behandlere Hovedregelen.
Kort om oss LaHNSF (Landsgruppen av helsesøstre, Norsk sykepleierforbund) 3267medlemmer,19 lokalgrupper(fylker) Grunnlagt i Eldste og største faggruppe.
The Rotary Foundation, Vocational Training Teams
Mobilt røntgen i distriktene (Hybridmodellen)
HLF Briskeby HLF Briskeby er både en videregående skole og kompetansessenter for hørselshemmede. Senteret eies av HLF (Hørselshemmedes Landsforbund) og.
The Rotary Foundation, Vocational Training Teams
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
Utenlandsturnering LFH
Tilbud og tjenester til studenter
Utskrift av presentasjonen:

Praksisopphold i Tanga - Tanzania -

Tanzania Ligger i østre del av Afrika, sør for ekvator Grenser mot; Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi, Demokratiske republikk av Kongo, Zambia, Malawi og Mosambique Hovedstad: Dodoma

Klima Tropisk med høy temperatur og høy luftfuktighet. Mai- sept: 23-29C, nov- mars: 30-36C

Fakta Befolkning: 46 mill Statsform: republikk 120 ulike etniske grupper Språk: Swahili, engelsk, tallrike stammespråk Analfabetisme: Menn 20%, Kvinner 34% Religion: hovedsakelig islam og kristendom

BNP per innbyger: Tanzania: 1.400 USD Sør-Afrika: 10.700 USD (rikeste) Kongo/Burundi: 300 USD (fattigst) Norge: 54.600 USD Næringsgrunnlag: -Landbruk, fiske 80% (kaffe, te, bomull, sisal, tobakk, gull, diamanter m.m.) -Industri 7% -Servicefag 13%

Helse Gjennomsnittlig levealder (2012) Tanzania: Kvinner 54 år, Menn 51 år Norge: Kvinner 83,4 år, Menn 79,4 år Tz: Største helseproblemene; Under- og feilernæring, alkohol- og rusproblemer, HIV (Kvinner: 6,2%, Menn: 3,8%) 3 av 10 innbyggere har tuberkulose Malaria og gulfeber Det er sykehus og helsesentre i alle større byer, men disse er ofte dårlig utstyrt

TICC Tanga Internationel Competence Centre Eies delvis av NSF (70%) Drives av det norske (fantastiske) ekteparet Odd og Ruth Nesje Ruth er utdannet sykepleier og Odd er ingeniør Har mange viktige kontakter opp i systemene Senteret jobber med samfunnsutvikling i de nærmeste tre landsbyene Samt annen bistand i områdene i og rundt Tanga

TICC forts. Ideologi: Baserer seg på Ruth og Odds 30 år lange erfaring fra Tanzania. Utgangspunktet er FN`s milleniumsmål ”We do this through CONNECTING people, COMBINING knowledge and experience and CREATING new possibilities.”

Programområder Utdanning: ansetter lærlinger under utdanning i praksisplass (primært de som har vanskelige sosiale forhold, f.eks fra barnehjem).Dersom de gjør en god jobb her tilbys de fast stilling Helse: er i ferd med å utvide et eksisterende helsesenter på kommunalt nivå til å få opprettet et fødetilbud der. Dette skal være et pilotprosjekt for å vurdere framtidig organisering av fødetilbudet i Tanzania. Sosial omsorg: Fanger opp ”drop-out”- ungdommer og gir disse et alternativt tilbud i TICC-regi. For eksempel sang, drama og dans.

Entreprenørskap: Hjelper lokalbefolkningen med tiltak for å kunne sette i gang prosjekter for å livnære seg selv. Demokrati: Korrupsjon er et veldig vanlig samfunnsproblem. TICC mener korrupsjon undergraver demokratiske prinsipper. De må med sin virksomhet gå foran som et godt eksempel med gode holdninger. Infrastuktur: senteret deltar i planleggingsarbeid ved bl.a. veiutbygging/ utvikling.

Boforhold på TICC Det er veldig fint inne på senteret Fine boforhold, hovedsakelig tomannsrom med felles bad Restaurant hvor alle studentene spiser frokost, lunsj og middag samtidig Det er mange studenter med ulik faglig bakgrunn Hovedsakelig fra Norge (Kurs i tropemedisin, sykepleie- og jordmorstudenter, ernæringsstudenter med mer)

Senteret ligger landlig til ca. 10 km fra Tanga sentrum Senteret ligger landlig til ca. 10 km fra Tanga sentrum. Det tar 25 min til sentrum med bil Senteret organiserer transport til og fra jobb Det er sol/ bademuligheter Senteret er behjelpelige med bestilling og planlegging av diverse turer for å oppleve Tanzania. Eks: Safari, tur til Massailandsby, båttur til sandbank med mer

Praksis for jordmorstudenter Flere muligheter: Lokalt helsesenter med svangerskapskontroller, helsestasjon for barn til 1,5 år, familieplanlegging og jordmorstyrt fødestue. Kvinnene som føder på helsesenteret er selektert i forhold til risiko (Ikke para 0, para >4, ingen bakenforliggende sykdom som kan medføre komplikasjoner, eller tidligere fødselskomplikasjoner) Regionsykehus: Bombo Hospital. Kan ha opp mot 20-30 fødsler per dag på to fødestuer, med 7 senger til sammen. Ingen seleksjon, men langt større andel kompliserte fødsler. Styres av leger og jordmødre

Læringsutbytte Kulturforståelse Trening i klinisk blikk og grunnleggende jordmorferdigheter pga lite bruk av tekniske hjelpemidler Mange observasjoner og erfaringer med patologiske tilstander Mange gode læringssituasjoner, men ikke forvent at dere får mange fødsler Selvstendighet Kommunikasjon på tvers av språkbarrierer

Tips Det kreves at studenten er trygg i jordmorrollen og litt robust som person grunnet tøft arbeidsmiljø og krevende situasjoner Anbefaler å reise etter patologieksamen Fint å kunne noen gloser Swahili Det er muligheter til å jobbe seg inn slik at man kan reise bort i langhelger. Benytt muligheten til å se Tanzania! Tanga og TICC er etter vår formening ikke spesielt velegnet for familieferie da det er mye fokus på praksis Ta gjerne kontakt med noen som har hatt jordmorprakis i Tanga før dere reiser

GOD TUR!