PTIL/PSA Arbeidsmiljø og organisatorisk sikkerhet ved levetidsforlengelse Aldring og levetidsforlengelse Stavanger Forum 14.6.2012 Sigve Knudsen Fagleder.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bergen Vann Mai 2014.
Advertisements

Classification: Internal Status: Draft Innstilling til vedtak i SN AMU
Systematisk HMS arbeid
Krav til dokumentasjon i kap
ambisjoner og realiteter
HMS-kultur Janne Lea Svensson
Vurdering av risikonivå som verktøy for sykehusledelsen
Entreprenørseminar 18. oktober 2011 Hilde-Karin Østnes
Risikovurdering Systematisk HMS – arbeid dreier seg om mestring av risiko, for å unngå skader og sykdom Mestring av risiko- redusere eller fjerne.
Først vil jeg takke for at Arbeidstilsynet er invitert hit til å holde innlegg om hvordan vi jobber med på å sette fokus på helsefremmende arbeidsplasser.
Arbeidstakermedvirkning i HMS-styring
Sikkerhetsrevisjon Fra: Ove Olsen Sendt: 20. september :49
Brann som grunnlag for design
Helse og sykdomsbegrepet
Levende HMS-system – hva betyr det i praksis?
NETTVERK TV BHG MARS 2011 Inkluderende arbeidsliv – IA avtale
Classification: Internal Status: Draft Forslag til vedtak i GF AMU
Arbeidsmiljø ved levetidsforlengelser Praktiske erfaringer
Sikring av personopplysninger i offentlig forvaltning Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Arbeidsmiljø Kap 9 i miljødelen.
Det gode arbeidsmiljø; Arbeidsmiljøloven som rettesnor
Oppfølging HMS-melding Møte i SF Rapport om ”Myndighetenes regulering av HMS i petroleumsvirksomheten – fokus på beslutningsgrunnlaget.
Morten Bøhlerengen Fagsjef HMS Norges Rederiforbund
Human Factors (HF) i kontrollrom - En revisjonsmetode 2003
Ptils oppfølging av entreprenørene
Human Factors i boring og brønn
1) Saksbehandling knyttet til kvalifikasjonene til bemanning på Transocean Leader 25/ I elektronisk post fra Norsk Sjøoffisersforbund/DSO til Petroleumstilsynet.
Terje Aven og Jan Erik Vinnem Universitet i Stavanger
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 4
Hvorfor vernerunder Kurs i vernearbeid/vernerunder 23. januar 2013
Foreløpig oppsummering etter tilsyn med styring av vedlikehold
Classification: Internal Status: Draft Innstilling fra arbeidstakerrepresentantene i GF BU til behandling av dimensjonering og organisering
Classification: Internal Status: Draft Arbeidstakernes vurdering av risikoanalysearbeidet og knytning til regelverket Møte med Ptil
Classification: Internal Status: Draft Råd til enhetene ved behandlingene i BU/AMU Lokal BU/AMU behandling i tidsrommet –
BRUK av bedriftshelsetjenester 2014 Status 2013 Hva kan LAMU anbefale ledelsen å bestille av tjenester i 2014? LAMUmøte 23. sept Cecil T. Grosch,
Samordning, arkitektur, PKI Hva skjer? Endre Grøtnes, Statskonsult
Standardisering av IT-virksomheten. Bakgrunn Lokal – sentral, arbeidsgruppe under IHR IT Kartlegging høsten 2011 Diskusjonsnotat februar 2012 Høringsnotat.
Arbeidstilsynets erfaringer fra tilsyn med kjemikalievirksomheter Kjemikaliedagene 2014 Gry EB Koller.
HMS petroleum Kompetanseprosjekter
Bakgrunn for skolehelserådet
SUT seminar – Petroleumstilsynet Anbefalte retningslinjer for aksept og drift av flyttbare boreinnretninger med samsvarsuttalelse (SUT), eller.
CAKE session no. 9 SAFEtalk Vårt nye sikkerhetsverktøy.
Planlegge og prioritere tiltak
HMS i Petroleumsnæringen
HMS i Petroleumsnæringen. VISJON Et godt arbeidsmiljø i petroleumsvirksomheten Et tydelig fokus på arbeidstakernes sikkerhet, helse og trivsel, på kort.
Oversikt over systemer med jus i, og grunnleggende perspektiver og hensyn Dag Wiese Schartum.
Veiledning Beslutningsprosess
RNNS - Prioriteringer Innspill fra Sikkerhetsforum.
Arbeidsmiljøet angår alle. Bra for både deg og din bedrift. Samarbeid, ledelse og medvirkning Hva kan ESENER fortelle om om arbeidsgivers ledelse og arbeidstakers.
IHR – Studier EVU -ISP Bakgrunn for IHR Strategisk plan: “Universitetet i Oslo skal forvalte sine samlede ressurser offensivt, slik at de bidrar.
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2 Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Skikkethetvurderinger og nemndsarbeid
MINI-METODEVURDERING - NÅR OG FOR HVEM? Anund Rannestad Forsknings- og utviklingsavdelingen Helse Bergen HF
Hva bør være bestemmende? Systemutvikling: Hva bør være bestemmende? (og hvem bør bestemme?) Dag Wiese Schartum Avdeling for forvaltningsinformatikk, Senter.
Organisatoriske barrierer i Statoil
Business case – vurdering av enkelttiltak
Iverksetting – når retningslinjer møter virkeligheten
arbeidsmiljøundersøkelsen ved NTNU
…sett fra Rokkansenterets side
Petroleumstilsynet og det ytre miljøet
Regelverk og organisering i næringen
Tilsyn med styring av renhold, hygiene og arbeidsmiljø for forpleining
Organisatorisk læring Tilsyn og granskinger
Arbeidstilsynet syn på verneombudenes plass og rolle i virksomheten
Møte om livbåter
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Prosjektoppgavens helhetsbilde
Standardisering av IT-virksomheten
Oversikt som danner grunnlag for et felles målbilde på kompetansebehov
Utskrift av presentasjonen:

PTIL/PSA Arbeidsmiljø og organisatorisk sikkerhet ved levetidsforlengelse Aldring og levetidsforlengelse Stavanger Forum Sigve Knudsen Fagleder Arbeidsmiljø Petroleumstilsynet

PTIL/PSA Forlenget levetid og forbedret arbeidsmiljø ? •En milepæl •Beslutningsgrunnlag •Arbeidsmiljøet en del av dette •Både tekniske og operasjonelle forhold •Rammene og mulighetene SF § 11 Beslutningsgrunnlag og beslutningskriterier Før det treffes beslutninger skal den ansvarlige sikre at problemstillinger som angår helse, miljø og sikkerhet, er allsidig og tilstrekkelig belyst. Beslutningskriteriene skal være basert på de fastsatte målene, strategiene og kravene for helse, miljø og sikkerhet og foreligge i forkant av beslutninger. Det skal sikres nødvendig samordning av beslutninger på ulike nivå og ulike områder slik at det ikke oppstår utilsiktede effekter. Forutsetninger som legges til grunn for en beslutning, skal uttrykkes slik at de kan følges opp.

PTIL/PSA Beslutningsunderlaget •Må ha en fullstendig oversikt over arbeidsmiljøsituasjonen •Må ligge til grunn kvalifisert kartlegging og risikovurdering, faktorene enkeltvis og samlet. •Fysiske, kjemiske og organisatoriske forhold •Tekniske krav og operasjonelle krav knyttet til eksponering •Tidligere kartlegginger og risikovurderinger kan benyttes, men en må ta stilling til om de er gyldige nå og om de er robuste i forhold til endringer som kan skje på innretningen og generell utvikling i den utvidede levetiden man søker om •Arbeidsmiljøutfordringer som er knyttet til særskilte utfordringer i restlevetiden, f eks stort omfang av overflatevedlikehold, særskilt krevende driftbetingelser som øker oppholdstid i støysoner etc •Arbeidstakermedvirkning i prosessen •Dette er en viktig del av beslutningsgrunnlaget for tiltak •Viktig å synliggjøre tiltakspakke – forpliktende plan

PTIL/PSA Organisatoriske elementer •Arbeidsprosesser •Kompetansebehov •Bemanning •Psykososialt arbeidsmiljø •Human factors •Organisatoriske og operasjonelle barriereelementer

PTIL/PSA