Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
God Jul ? Du behøver ikke å vente til Jul….
“Fra ord til liv” Februar
Fra Ord til liv August 2009 “Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.” (Joh. 13,1)
TAKK, GODE GUD FOR ALLE TING (281)
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Messa for travle familier
Fra ord til liv Mars 2011.
“Tenk over dette...” Klikk med mus eller piltaster for neste bilde...
Gudstjeneste med Skattejakt.
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
Fra ord til liv april 2011 «Men ikke som jeg vil, bare som du vil.» (Mark 14,36)
lig velkommen til 4års gudstjeneste i Hof menighetshus
Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34
Hva er det som driver meg? Greiner på det gode treet.
Tjenesten & Nådegavene
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
1. En øvelse i kjærlighet Harald Kaasa Hammer Knattholmen
Klar til tjeneste?.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Fra ord til liv desember 2008 " Men la din vilje skje, ikke min " (Lk. 22,42)
Guds vrede.
1.
Fra ord til liv tekst av Chiara Lubich januar 2009.
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)
Fra ord til liv Ottobre
En måte å lese Bibelen på
Velkommen til skolegudstjeneste
Fra ord til liv Juli 2009.
Med sekken full av penger!
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Hva er vitsen med å gifte seg?
Johannes 16, Om sorg og glede
Skattejakt-samling på torsdag
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
TILBEDELSE … med og uten musikk.
Fra ord til liv April 2010.
Fra ord til liv Fra ord til liv februar 2012 februar 2012.
Desember 2013 “fra ord til liv” ”Og må Herren la kjærligheten dere har til hverandre og til alle mennesker, få vokse seg rik og stor!” (1. Tess 3:12)
1 Å tjene skaperen eller skapelsen  Givertjeneste handler om penger ”Gi, så skal det bli gitt dere! Et godt mål, stappet, ristet og overfylt, skal bli.
Smittende Tro Del Vær deg selv.. Pausebilde.
Problemet og løsningen:
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
STILLE BØNN Takk Gud, Han som er din Far
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
Et møte med Gud og andre troende
Visjon og verdier for NaMu Norge.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Kroppen som Gud har villet
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Hvordan bruke adventstiden best mulig? Hvordan ære Gud i adventstiden?
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.
«Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg» (Mt 25,40). «Fra ord til liv» April 2016.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Utskrift av presentasjonen:

Fra ord til liv mai 2009

“Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)

Edith er en ung kvinne fra Sardinia. Hun er blind fra fødselen av, og bor i en institusjon sammen med andre blinde. Institusjonens prest er blitt lam i bena, og kan ikke lenger feire messen.

Derfor blir det bestemt at tabernakelet skal fjernes fra huset. Edith får høre dette, og ber biskopen om at de må få beholde det som er det eneste lyset i deres mørke verden. Biskopen gir sin tillatelse, og Edith får i tillegg lov til å dele ut kommunionen til presten og til de andre beboerne.

Ønsket om å være til nytte gjør at Edith også får ansvaret for å forberede et radioprogram som sendes noen timer hver uke. Denne anledningen bruker hun til å gi videre til andre det beste hun har: Gode råd, oppbyggende forklaringer og tanker, og moralsk rettledning. Slik kan hun støtte dem som lider, ved hjelp av sine egne erfaringer.

Hun er blind, men lidelsen har gitt henne et indre lys. Jeg kunne fortelle mange andre eksempler!

I verden finnes det mye godhet, men det vekker ingen oppsikt. Edith lever ut sin kristentro i praksis. Hun vet at vi alle har mottatt gaver fra Gud, og hun bruker sine gaver i tjeneste for andre.

Ordet ”gave” (eller gresk ”karisma”) refererer ikke bare til de gaver som Gud gir dem som leder hans kirke.

. Man mener heller ikke bare de ekstraordinære gaver som Gud, til alles beste, gir direkte til enkelte troende når dette behøves, for å løse særskilte problemer og kriser innenfor Kirken, og hvor dens etablerte institusjoner ikke er tilstrekkelige. Det gjelder gaver som visdom, kunnskap, å utføre mirakler, tale i tunger, gaven til å utvikle en ny åndelig retning innen kirken, og så videre.

Disse er ikke de eneste gaver eller karismaer. Det fins mer alminnelige gaver som mange mennesker har, og de blir lagt merke til gjennom det gode de medfører. Den Hellige ånd virker.

I tillegg kan man også kalle de naturlige talentene for gaver eller karismaer. Hver og en er i besittelse av dem. Du også. Hvordan skal du bruke dine gaver? Gjør ditt beste for at de skal bære frukt. De ble ikke gitt deg for din egen skyld, men for alles beste.

“Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.”

Mangfoldet av gaver er enormt. Hver og en har sine egne, og dermed sin spesifikke oppgave i fellesskapet.

Si meg: Hva er dine gaver? Har du en utdannelse? Har du f. eks. tenkt på at du kan bruke noen timer i uken til å undervise noen som trenger hjelp, eller som kanskje ikke har råd til selv å studere?

Er du gavmild? Har du noen gang tenkt at du sammen med andre kan bruke dine krefter til å hjelpe fattige eller utstøtte? Slik kan mange få tilbake følelsen av menneskelig verdighet.

Er du flink til å trøste og gi omsorg? Til å stelle i huset, lage mat, sy, eller drive med andre praktiske ting? Se deg omkring etter hvem som kan behøve din hjelp.

Det er smertefullt å se hvordan mange mennesker må lære hvordan de skal fylle sin fritid. Vi som er kristne har ikke fritid, så lenge det fins mennesker på jorden som er syke, sultne, sitter i fengsel, er uvitende, som er ulykkelige, tvilende, rusmisbrukere, … en foreldreløs, en enke eller enkemann….

Er ikke bønnen en formidabel gave? Du kan benytte deg av den når som helst, for vi kan alltid vende oss til Gud, som er til stede overalt.

“Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.”

Kan du forestille deg at alle i Kirken, fra de små barna til de voksne, gjør sitt beste for å stille sine gaver til disposisjon for andre?

Deres gjensidige kjærlighet ville bli så virkelig, så rik og så slående (…) at man ville gjenkjenne dem som Kristi sanne disipler. Hvis dette blir resultatet, vil du ikke gjøre din del for at det kan gå i oppfyllelse?

Skrevet av Chiara Lubich “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.”