Matematikklek i Solsletta barnehage

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Matematikk i uterommet.
Advertisements

Undervisnings ressurs i «Form og volum gjennom bretteteknikker i papir
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Stenrød Barnehage i Halden
Evaluering av september på blå
Vi møter sommeren med respekt og undring… med utgangspunkt i eget ståsted er vi nysgjerrig i møte med * ulike årstider – nye erfaringer *små og store dyr.
Velkommen til Minde skole
Språk, Tekst og Kommunikasjon
M ÅNEDSEVALUERING MAI Sommeren er kommet! Håper den varer lenge! Vi nyter dagene ute med vannlek, leting etter insekter og lek og moro. I mai har vi vært.
MANGFOLD I HVERDAGEN.
Foreldrene betyr all verden! Mona Røsseland Ann-Christin Arnås
Cabri II Lukas Radziej - Hans Martin Faane Tom K. Markeng.
Velkommen til foreldremøte for neste års første trinn
DIDAKTISK OPPLEGG I GEOMETRI FOR 2.KLASSE
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Ny rammeplan for barnehagen
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
Månedsbrev fra Blåklokka
Månedsbrev fra Blåklokka
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
Målene for regning og bruk av regnestrategier
Evaluering av november på Blå avdeling:
Vår spennende barnehagehverdag på Rød VI OPPLEVER FIN LEK, KOSER OSS VELDIG, OG DANNER STADIG NYE VENNSKAPSBÅND PÅ RØD AVDELING. HER ER SMÅ GLIMT FRA VÅR.
Tall og språksprell. Vi er jobber med tall og språksprell inne på gul. Dette er et verktøy for å jobbe bevisst med tall og språk i barnehagen. I Tall og.
Hvordan hjelper vi barna våre med matematikk?
Oslo kommune Bydel Bjerke Barnehageområdet
"God bagasje på livets reise."
Magritt Lundestad, høgskolelektor, pedagogikk, FLU,
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
انتہائی کشش اور حوصلہ افزائی تعلیمی پروگرام Undervisningsopplegg for 4. klasse Årstid :Høst Hva : samfunnsfag Tid: ca 5 timer Tema: avfall og avfallsbehandling.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Lek og Læring i barnehagen
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Teknoteket – Toppåsen skole
Kulturelle skolesekken Satsingen er oppdatert og ny for sesongen Oppgaver er satt opp av fagpersoner innen skole og geologi. Den tar utgangspunkt.
Matematikk 1. trinn Læreverk: Multi, Gyldendal forlag
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Ny rammeplan for barnehagen Konsekvensar for matematikkfaget.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Matematikk i samisk kultur
LitteraturNøkkelordRim og reglerSanger Skinnvotten Enkel versjon av juleevangeliet til adventsamlingene Mus Rev Villsvin/gris Hare Frosk Bjørn Ride, ride.
PROGRESJONSPLANER FOR DE ULIKE FAGOMRÅDENE TIØRINGEN BARNEHAGE SAMMEN OM EN GOD BARNDOM!
Fra Gås/And til Kråke/Svane/Spurv En plan for overgangen ----
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Overgang barnehage -skole Brunes naturbarnehage. Endelig eldst i barnehagen Gaupe som 3 åring, Rådyr som 4 åring og endelig ELG som 5 åring! Forventningene.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
Foreldremøte trinn. MATEMATIKK På skolenLeksebok.
Emnebeskrivelse Matematikk spiller en stor rolle i moderne samfunnsliv. Kunnskaper i matematikk er ofte avgjørende for yrkesvalg og senere karriere.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i september og skal gjøre i oktober Som dere ser på bildet var noe av det mest spennende.
Former – mer enn bare navn Todimensjonale former i barnehagen Line I. Rønning Føsker F2C 21.januar 2009.
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Månedsbrev Småtroll Desember.
Novembernytt Pytten Nå er høsten her, og vi skriver alt november. Vi legger bak oss en spennende oktober måned, med mye latter, lek og læring. Vi hadde.
Periodeplan for Lekestua uke 9-17 Språkmiljø: Uttale, ordproduksjon og setningsproduksjon Hva er viktig for oss i Sommerly når vi fokuserer på TRAS.
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Hva har vi gjort i oktober?
PROGRESJONSPLAN 1-3 ÅR NÆRMILJØ OG SAMFUNN ANTALL, ROM OG FORM
Periodeplan for Januar 2019
Samarbeider med Kløver fra uke 26.
PROGRESJONSPLANER FOR DE ULIKE FAGOMRÅDENE SAMMEN OM EN GOD BARNDOM!
Utskrift av presentasjonen:

Matematikklek i Solsletta barnehage Et pilotprosjekt barnehageåret 2006-2007, men som fortsetter og fortsetter

Organisering av prosjektet Prosjektet skulle vare et år. En førskolelærer som var prosjektleder. Mål for både personalet og barna 6 temaer\emner fordelt utover året. Fraspark på en halv planleggingsdag Matte-møte. Pedagog møte ca hver andre mnd til prosjektet. Et kompendia og en møteplan ble delt ut før matte-møtet så alle var forberedt. Møtet ble brukt til å utveksle erfaringer og introdusere nye tema. ”Drypp” på felles personalmøter gjennom året Loggbok der det fortløpene ble dokumentert og evaluert. Enkel rapport til slutt der loggført dokumentasjon ble samlet.

Økonomi Vi søkte fylkesmannen om 30,000 kr og fikk 15 000 kr. Prosjektleder ble frikjøpt noe for å jobbe med prosjektet. Vi kjøpte ”matte-meisen” en tursekk med tips og utstyr til å jobbe med matte i naturen. Spill og utstyr ble kjøpt inn.

Mål for prosjektet: Personalet: Bevisstgjøre og utnytte den mattematikken som er i barnehagen i dag. Utvikle ny kunnskap og gjøre nye erfaringer i forhold til matematikkområdet Barna: Oppleve at det er gøy med matematikklek Bruke matematikk i hverdagen; løse problemer\utfordringer, reflektere (tenkning), her og nå Skape motivasjon og trygghet som grunnlag for videre matematikklæring

Matematikklek i Solsletta barnehage

-Språk- utvikling av begreper ”Videreutvikle begrepsforståelse og bruke et variert ordforråd”

Matte i hverdagen Frilek Rydding Samling Måltid Bleieskift Garderobesituasjon Utelek Tur Aktiviteter

Sortering, klassifisering Sortere/klassifisere: Farger Leker Redskaper Størrelser Ordne og systematisere

Tall, telling, antall/mengde Øve på tallremsa gjennom sanger, rim og regler Lære å se mengder Bruke rutinesituasjoner

Måling Avstand Vekt Volum Tid

Geometriske former Lære begreper som trekant, firkant, sirkel, og oval Klippe og lime geometriske former Gå på jakt etter geometriske former når man er på tur i nærmiljøet Ha formfest

Romoppfattelse kroppsoppfattelse konstruksjon plasseringsord

Design, form og mønster Studere ulike mønster i nærmiljøet Kjenne på ulike former Male på forskjellige underlag Lage ulike mønster Speiling

Lurt å tenke på: Hvem skal lede prosjektet? Hvem skal være pådriver fra avdelingen? Hvordan få med de andre voksne? Hva er nå-situasjonen og hvor vil vi? Målsetting, barn? Personalet? Mulighet for ekstra økonomiske midler? Bruk av loggbok for å dokumentere Hvorfor ha mattemøter, og hvor ofte bør man ha det?

Suksess kriterier: En engasjert ansvarlig prosjektleder og en pådriver på hver avdeling. Felles satsing på huset, - felles mål og tema Integrert i daglige aktiviteter og gjøremål. Ikke isolert i spesielle situasjoner men en del av alt. Bevisgjøring på alt vi fra før kunne Innkjøp av nytt anvendelig og spennende utstyr Satse på lek og moro både i forhold til barn og personalet