Fokusperiode – Frisk i barnehagen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
FISKESPRELL Gøy for barnehagen, godt for barna Del 1 Generelt om Fiskesprell Norges sjømatråd Husk å sette inn ditt navn på denne foilen, introduser.
Advertisements

Hygienekurs – barnehageansatte
Innføring i hygiene.
FISKESPRELL Gøy for barnehagen, godt for barna Del 3 Måltidet i barnehagen Norges sjømatråd Husk å sette inn ditt navn på denne foilen, introduser deg.
SYKDOM HAGEN BARNEHAGE.
Dagsrytme og rutiner ved Skjold SFO
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
Felles regionale prosedyrer innen smittevern
Å opprettholde et godt immunforsvar
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
Unni Henriksen Hygienesykepleier Helgelandssykehuset HF
Smitteverntiltak ved kontakt med mulig syk fugl Petter Elstrøm Folkehelseinstituttet Avdeling for infeksjonsovervåking Fagseminar om fugleinfluensa,
Landsomfattende Håndhygienekampanje
Velkommen til Minde skole
Infeksjonskontrollprogram i Salten
Sykehushygieniske tiltak og beskyttelse av helsepersonell mot SARS
MÅNEDSEVALUERING NOVEMBER Vi har hatt fokus på helse og prata om at det er viktig med god håndhygiene. Vi vil ikke bli syke! Barna vasker hendene før måltid.
Innleggelse, stell og komplikasjoner
Håndhygiene Hendenes mikrobiologiske flora Håndvask/-desinfeksjon
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
Hva må vi ha prosedyrer på Hygienesykepleier Hege Lundmark
Avfallshåndtering: hygiene, smitterisiko, transport, arbeidstøy
Smittemåter og smitteforebygging
IKP – basert på risiko- og sårbarhetsvurderinger i egen virksomhet
IKP basert på risiko- og sårbarhetsanalyser i egen virksomhet
Ny influensa A(H1N1) – status og fremtidsutsikter Preben Aavitsland Avdeling for infeksjonsovervåking Smitteverndagene
Oslo kommune Helse- og velferdsetaten HIV-infeksjon – aktuelle tiltak i Oslo Smitteverndagene 6. Og 7. Juni 2007 Frantz Leonard Nilsen Smittevernoverlege.
Hva er farlig? Konkrete råd til publikum for å forebygge smitte
Innføring av HPV-vaksine i barnevaksinasjonsprogrammet
Informasjon til elever og foreldre skolemiljøutvalg
Studietur New Zealand LEDELSE: Voksne skal lede seg selv og barna Gi barna trening i å lede seg selv og andre. Egenledelse. De voksne støtter det positive.
Mestring og forebygging av depresjon
Omgangs syke Smittsomhet og hygiene
Faktorer som påvirker forekomsten av infeksjonssykdommer
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
Hygiene og renhold.
Vår historie – og Guds I serien ”Smittende tro” Meland kyrkje 2011.
Praktisk informasjon om Marihøna barnehage
Kampen skole Vår visjon:
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Grunnleggende verdier for oss:
Håndhygiene. Hvorfor håndhygiene? Hindrer spredning av sykdomsframkallende mikroorganismer og reduserer risikoen for at pasienten får en infeksjon.
INFEKSJONSKONTROLL i HELSEBYGG Anita Wang Børseth Regional smittevernrådgiver/ Master i folkehelsevitenskap Regionalt kompetansesenter for smittevern i.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
Smittefare og sykdom i barnehagen Litt om behandling og karantenetid.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Bedre Hygiene Redusert kontaminering Økt Trygghet Mindre Svinn En del av løsningen…
Velkommen til nytt barnehageår på Pytten og Dinglebein! I år har vi hilst velkommen til hele 12 nye barn og 2 nye voksne. Det har vært en del tårer, men.
Urinveisinfeksjon Observasjoner, tiltak, prøvetakning.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS FEBRUAR 2016 Da er vi kommet til årets korteste måned, som dette året er 1 dag lenger siden det er skuddår i år. Hvorfor har vi.
Håndhygiene. Hvorfor håndhygiene? Hindrer spredning av sykdomsframkallende mikroorganismer og reduserer risikoen for at pasienten får en infeksjon.
Velkommen til foreldremøte for lynghumlene høsten 2016.
Velkommen til foreldremøte
Håndhygiene og hanskebruk i tannhelsetjenesten
Bruk av rene engangshansker i helsetjenesten Vett og uvett
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Periodeplan for Lekestua uke 9-17 Språkmiljø: Uttale, ordproduksjon og setningsproduksjon Hva er viktig for oss i Sommerly når vi fokuserer på TRAS.
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Håndhygiene og hanskebruk for renholdspersonell i helseinstitusjoner
Januar på Pytten Da var desember over, og vi skriver Vil benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt år. Håper alle hadde en flott juletid.
1 Egenomsorg og helse.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ 3.TRINN
Håndhygiene og hanskebruk for renholdspersonell i helsetjenesten
INFOMØTE LYNGMARKA BARNEHAGE
Tannhelseundervisning for innvandrere
Foreldremøte Odderøya barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Fokusperiode – Frisk i barnehagen Til foreldre og foresatte Fokusperiode – Frisk i barnehagen Vi ønsker med dette å informere om at vi kommer til å gjennomføre en fokusperiode på hygiene med målsetning om å redusere smitte og sykdom i barnehagen. Barn omgås tett og har ofte større forekomst av infeksjoner enn barn som ikke går i barnehage. Gode rutiner for håndhygiene er et svært effektivt tiltak for reduksjon av sykdom. Ved å øke fokus på håndhygiene kan smitte reduseres med opptil 70%. Implementering av god håndhygiene i barnehagen vil føre til at barna tar med seg gode rutiner videre i livet og til omgivelsene sine. Med noen enkle tiltak kan gode rutiner effektivt og underholdene flettes inn i en travel hverdag i barnehagen. Friske barn og ansatte er viktig for trivsel og stabilitet i barnehagen   Barnehagen vil nå gjennomføre en fokusperiode hvor målet vårt er å bli enda bedre på hygiene, og for barna sin del spesielt håndhygiene. Vi vil i løpet av perioden fokusere på når man skal vaske hender og hvordan man gjør dette riktig. Vi tar i bruk opplæringsmateriell produsert av Antibac AS i samarbeid med hygienesykepleier Vera Edel Anthonsen som er en guru innen hygiene i barnehager. Materiellet er tilpasset barnehagebarn med gode illustrasjoner, sterke farger og tydelige bilder. Det skal være gøy å lære om hygiene. Ved hjelp av materiellet skal vi gjennomføre ulike aktiviteter, synge sanger og fortelle eventyr som underbygger budskapene om viktigheten av rene hender for å holde seg frisk. Barna kommer til å lære litt om bakterier, hvor vi finner disse, at de kan gjøre oss syke og hvordan de kan fjerne bakteriene. Det vil bli satt spesielt fokus på når man skal vaske hender og hvordan man skal vaske hender. Vil du vite mer om opplegget finnes informasjonen på www.antibac.no under hygienekonsepter – «Frisk i barnehagen»   FRISK I BARNEHAGEN

Utdrag fra materiellet Hygienevettreglene   Barn og voksne rengjør hendene når de kommer til barnehagen Ansatte og barn må kunne vaske hendene riktig Vask alltid hendene etter toalettbesøk og bleieskift (Voksne bør også bruke sprit) Bruk engangshansker ved kontakt med avføring og blod (hansker har mikrohull, vask hender etter hanskebruk også) Såpedispenser og tørkepapir skal være tilgjengelig ved alle vasker, sprit tilgjengelig for personalet ved stelle-/ spiseplasser Oppbevar mat og matpakker i kjøleskap ved maks 4o C Alle vasker hender før matlaging og måltid Håndsprit til barn anbefales ved store virusutbrudd og matinntak ute (flytende eller servietter) Hold syke barn hjemme (48 timer etter siste symptom ved oppkast/diaré) Vask hender når man kommer hjem fra barnehagen Kilder: Frisk i barnehagen, Kommuneforlaget 2009, Vera Edel Anthonsen.Statens folkehelseinstitutt: Nasjonal veileder for smittevern, Faglige råd fra folkehelseinstituttet: barnehager og smittevern, 2009, www.fhi.no. Mikrober, helse og sykdom, Steen og Degré, Gyldendal Akademisk, 2009.Barnehageloven og Forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler m.v. (1995)