Sommerskolen Oslo som rekrutteringsverktøy til restaurant- og matfag

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

Risløkka kompetansesenter
Live|work nordic AS Utdanningsetaten 2010 Skoleutviklingsprosjektet på Risløkka KonseptretningerKonseptretninger Anders Kjeseth Valdersnes.
Vurdering for læring.
Studieforberedende utdanningsprogram
Læring på arbeidsplassen
Global Dignity Day Informasjon til rektormøte, Telemark Thomas Horne Prosjektleder Global Dignity Norge.
N Y G IV – OKTOBER 2012 Erfaringer med Ny Giv-prosjektet fra Tæruddalen skole.
Organisering av PTF Vg1RM
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
Samarbeidsparter: Hovedsponsor:. Samarbeidsparter: Hovedsponsor:
INNFØRING AV NY LÆREPLAN – UTFORDRINGER BÅDE FOR FORELDRE OG SKOLE
Velkommen til Osloskolen og Nordstrand skole!
Videregående opplæring Forberedelse til utdanningsmessa
Oslo kommune Utdanningsetaten Utviklingssamarbeidet i mellom bilbransjen og UDE •Rekruttering av elever og framskaffing av læreplasser •Utvikling av nye.
- med regionen i fokus Tilbudet 2012 – hovedpunkter •Hovedutfordringer –Toppår målt i antall avgangselever fra grunnskolen – 150 flere.
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
«Ny GIV» Åssiden vgs Dag Siljan rektor
for minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring
VEIEN TIL FAG- OG SVENNEBREV
FONS TILBYR NÅ GRATIS INSTRUKTØRKURS FOR DEG SOM SKAL JOBBE SAMMEN MED EN LÆRLING Det kommer et krav som sier at hvis en bedrift/rederi skal ta inn lærlinger,
VEIEN TIL FAG- OG SVENNEBREV Yrkesorientering for ungdomsskolen
Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
Lektor-2 Innlandet. Seminar GLT-regionen, Ingunn Hermansen, prosjektkoordinator i Innlandet.
Velkommen til foreldremøter for Vg1 Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. MESTRING ENGASJEMENTRESPEKT.
Velkommen til foreldremøte for Vg Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt.
Marirosa Seu Stokkmo og Assad Nasir
Skoleringssamlinger Knut Alfarnæs, avdelingsdirektør prosjektleder
Ny GIV-Overgangsprosjektet Troms fylkeskommune
Oslo kommune Utdanningsetaten. Oslo kommune Utdanningsetaten Delprosjekt 1: Anvendelse og spredning av eksisterende digitale læringsressurser i realfag.
Grunnskolelærerutdanning Struktur, mulig løsning og noen utfordringer.
Foreldremøte 4.-5.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
Lærlingordningen Bergen kommune
NyGiv Mål Minske frafall i videregående skole.
Formidlingsfasen Søknadsfrist til læreplass/opplæringsplass 1. mars. Søkning på nettsiden I tillegg må alle sendes personlig søknad.
Fagopplæring i arbeidslivet OpplæringskontorDimensjoneringMarkedsføringFormidling.
Rådgiversamling 9. januar 2012 Formidling til bedrift og vg3 i skole.
Overgangsprosjektet NY GIV
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her.
Sommerskoletilbud i Akershusskolen Evaluering av aktiviteter som ble gjennomført sommeren 2012 og tanker om framtidige tilbud. 11. sept. 2012: Hans-Olav.
Jane Haave Kompetanse på lavere nivå Tirsdag 16. september 2008.
Skolebesøk Presentasjon for HFs studieråd 31. mars 2011.
Ta fag fra videregående skole
Overgangsprosjektet – NY GIV
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
2. FREMMEDSPRÅK, ENGELSK FAGLIG FORDYPNING ELLER ARBEIDSLIVSFAGET
Monika S. Luktvasslimo 12. desember 2013
Styring av Osloskolen Mål- og resultatstyring
Lyshovden Oppveksttun!
Rett kompetanse 2014 Asle Prestegard Direktør, Bergen Hotel Gruppen AS
Vi er inne i vårt 6. år Skoleår Elever 2008/ /2010 4
Helhet og sammenheng - UiU skoleeierkonferanse
Hvem er Aksjon helsefagarbeider? Hvorfor? Hva gjør vi?
Medlemsutvikling PETS 2011
Velkommen til førskoledag
Erfaringer med intensivundervisning på 10.trinn skoleåret
FORELDREMØTE NYE 8. TRINN ÅSTVEIT SKOLE 23. April 2013
Astri Helene Engerdahl Ny Giv Gjennomføring i videregående opplæring.
Velkommen til Osloskolen og til Voksen skole!
FYR i Akershus -fjerde skoleringsdag- 29.april 2015 Anne Berge, utviklingsleder Elisabeth Kjøle, knutepunktlærer matematikk Arbeidsgruppa ved Vestby videregående.
Hva tilbyr Gand? Vg1 TIP  vg2 Kjøretøy og vg2 bilskade/lakk og karosseri Vg1 Bygg- og anleggsteknikk  vg2 Byggteknikk Vg1 Helse- og oppvekstfag 
Kokk- og servitørfag Vg2 Videregående skole trinn 1, - Restaurant - og matfag RESTAURANT OG MATFAG: SERVITØR* KOKK* INSTITUSJONSKOKK* BAKER KONDITOR.
DISEN SKOLE STRATEGISK PLAN INNLEDNING Strategisk plan viser våre satsingsområder for Oslo kommune legger føringer for hovedområder Osloskolen.
FYLKENES INFORMASJONSTJENESTE FOR SØKERE TIL VIDEREGÅENDE OPPLÆRING Videregående opplæring i Follo Ås ungdomsskole – 14. september 2016.
V IDEREGÅENDE OPPLÆRING F ORBEREDELSE TIL UTDANNINGSMESSA Felles for skolene i Tromsø, Balsfjord og Karlsøy kommune Skoleåret 2015/2016.
Informasjon om videregående skole 2018
Velkommen til Engebråten skole
@ingvildwaage SOMMERSKOLEN et gratis tilbud til elever på trinn i Drammensskolen!
VELKOMMEN TIL BJØRNSLETTA SKOLE!
Utskrift av presentasjonen:

Sommerskolen Oslo som rekrutteringsverktøy til restaurant- og matfag Samarbeid mellom Lærlingekompaniet og Utdanningsetaten i Oslo v/ Laila M. Berge, daglig leder Lærlingekompaniet og Kirsten Riise, rektor Sommerskolen Oslo

Lærlingekompaniet Lærlingekompaniet ble etablert i 1987 og har kontorer og kurslokaler i Munkedamsveien 71 En privat forening med 6 ansatte, alle har fagbrev og lang erfaring fra bransjen. 74 medlemsbedrifter i kategoriene restaurant, kantine, hotell, kurs og konferansesenter, catering, selskapslokaler, bakeri- og konditori. Våre lærlinger er i resepsjon-, servitør-, kokk-, konditor-, og bakerfaget, totalt 163

Lærlingekompaniet Ansvarlig for lærekontraktene og kvalitetssikring/oppfølging av lærlingene. Arrangerer 134 lærlingekurs i året. Som en del av kvalitetssikringen gjennomfører lærlingene 3 prosjektoppgaver i læretiden. Rekrutterer de fleste lærlinger på vegne av våre medlemsbedrifter. Konkurranse er også en del av vårt rekrutteringsarbeid, og vi er medarrangør i Oslo/Akershuscup sammen med KMO.

Sommerskolen Oslo Politisk bestilling med oppstart sommeren 2006 Et gratis kurstilbud i basisfag for alle elever på 1.-13. trinn i Oslo Siden 2006 har vi jobbet for å: Gi et kurstilbud med fokus på basisfag og grunnleggende ferdigheter Gi elever/lærlinger tilbud om eksamensrettede kurs Forsterke svømmeopplæringen Sikre at alle elever som ønsker en kursplass får et tilbud.

Sommerskolen Oslo I 2013 ble 13 600 elever påmeldt kurs 58 forskjellige kurs i norsk, matematikk, naturfag, fremmedspråk, IKT og yrkesfag på 35 baser og kurssteder Kurs i 4 uker hver sommer og hvert kurs varer 1 uke Ca. 600 ansatte (lærer i Osloskolen, studenter fra universitet og høyskole, elever i videregående skole) Samarbeid med bedrifter, organisasjoner og kompetansemiljøer er viktig for å videreutvikle kurstilbudet Kurstilbud både for elever som ønsker faglige utfordringer og for elever som har behov for å repetere pensum

Vårt samarbeid Sommerskolen og Lærlingekompaniet har samarbeidet siden høsten 2010 og gjennomført kurs i 3 år Et felles mål er rekruttering til kokk- og servitørfaget Elever som velger kokk og servitør har store muligheter for skoleplass, lærlingeplass og jobb

Hva samarbeider vi om? Sommerskolen Oslo og Lærlingekompaniet samarbeider om kurset "Smak – kokk og servitør for en uke« for elever på ungdomstrinnet Lærlingekompaniet utarbeider kursinnhold og gir opplæring i egne lokaler Sommerskolen Oslo står for rekruttering av elever Kurset gjennomføres 2 uker hver sommer med 15 kursplasser pr. uke

Møt Lill Nesrin, kokkelærling på restaurant Eik/Lærlingekompaniet Lill gikk på Sommerskolen i 2011, det første året kurset "Smak – kokk og servitør for en uke" ble tilbudt http://youtu.be/y1wIbzJchjg

Forventinger til læring i Sommerskolen Oslo Sommerskolen Oslo er en alternativ læringsarena som skiller seg fra den ordinære skolen fordi den er frivillig, og elever og foreldre velger å bruke tilbudet. Mål for alle kurs er at elevene hver dag Lærer noe nytt Får faglige utfordringer Trives og har fine opplevelser Foresatte gir tilbakemelding om elevene lærer noe nytt (gj.snitt 5,0) og trives og har fine opplevelser (gj.snitt 5,2)

Føringer for kursinnhold i Sommerskolen Oslo For å sikre god kvalitet på undervisning en skal alle kurs ha daglige læringsmål Føringer for kursinnhold og aktiviteter: Det er fokus på aktiviteter hvor elevene bruker de grunnleggende ferdigheter Aktivitetene kan tilpasses slik at elevene får faglige utfordringer tilpasset sitt nivå Det legges til rette for at elevene lærer på en spennende og annerledes måte Daglig fysisk aktivitet og ukentlig ekskursjon/kulturopplevelse på alle kurs

Om sommerskolekurset «Smak – kokk og servitør for en uke» Kurset er lagt opp som en praksisnær opplæring med: Bedriftsbesøk Råvarekunnskap Etikette IK-mat og HMS

«Smak – kokk og servitør for en uke» Eksempel på program som kokk Forberede og lage dagens rett Lære å kutte grønnsaker og kjøtt og filetere fisk Alt lages fra bunnen: Thaigryte, pasta og helstekt indrefilet med hasselback poteter med Bearnaise Creme brulleè, sjokoladefondant, flamberte kirsebær, bananer og ananas Bake boller, foccacia og brød

«Smak – kokk og servitør for en uke» Eksempel på program som servitør Bordoppsett, brette servietter, dekke og pynte bord Skrive menyer Flambering av dessert Lære å bære og rydde tallerkener Servere dagens retter Lage smoothie og kalde kaffedrikker (baristainnføring)

Livet som lærling Lill forteller hvordan oppfølging Lærlingekompaniet gir http://youtu.be/vwLcs9yJF0A

Rekruttering av elever Målgruppe 2011 og 2012: alle elever på 8.-10. trinn. Antall søkere: 2011: 137 elever fra 52 forskjellige skoler 2012: 196 elever fra 62 forskjellige For å målrette rekrutteringen ble kurset i 2013 tilbudt kun elever på 9.-10. trinn: Søkere 2013: 83 elever fra 36 forskjellige skoler Elevenes motivasjon for å delta på kurset: Å lære noe nytt: 48 % Fordi kurset høres spennende ut: 83 % For å ha noe fornuftig å gjøre i ferien: 56 %

Hvordan bidrar vi som rekrutteringsarena? Kurset viser flere sider ved kokk- og servitøryrket Elever gir kurset veldig gode tilbakemeldinger Kurstilfredshet: 5,8 Lært noe nytt: 5,5 Faglige utfordringer 4,7 Spisse kursbeskrivelsen og målrette rekrutteringen mot elever på 9. trinn slik at de har deltatt på kurset før de søker seg skoleplass på vgs.

Kokk og servitør – «verdens beste yrker» Lill om læretiden på Restaurant Eik og hvorfor hun er glad hun har valgt å bli kokk  http://youtu.be/C5LyYu96uLk