Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Formidlingsfasen Søknadsfrist til læreplass/opplæringsplass 1. mars. Søkning på nettsiden www.vigo.no.www.vigo.no I tillegg må alle sendes personlig søknad.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Formidlingsfasen Søknadsfrist til læreplass/opplæringsplass 1. mars. Søkning på nettsiden www.vigo.no.www.vigo.no I tillegg må alle sendes personlig søknad."— Utskrift av presentasjonen:

1 Formidlingsfasen Søknadsfrist til læreplass/opplæringsplass 1. mars. Søkning på nettsiden www.vigo.no.www.vigo.no I tillegg må alle sendes personlig søknad til lærebedrifter/opplæringskontor Formidling av søkere til læreplass/opplæringsplass avsluttes 1.oktober

2 De som søker på avvikende vilkår eller som lærekandidat, må fylle ut eget vedleggsskjema (vedlegg til søknad om lærekontrakt/opplæringskontrakt). Søkere etter Opplæringsloven § 3-3 tredje ledd og etter forskriftens § 11-12 første ledd må i tillegg føre opp to vanlige kursønsker i skole.

3 Målet med formidling Målet med formidlingen er at ungdom fra Sør-Trøndelag oppnår en fag eller yrkeskompetanse i samsvar med ønsker og forutsetninger, og at næringslivet i Sør-Trøndelag får tilgang på kvalifisert arbeidskraft i samsvar med de behov som utvikles. Formidling av søkere til læreplass er gjennomført etter Opplæringsloven og forskrift

4 Formidlingen omfatter: –søkere med bostedsadresse i Sør-Trøndelag –søkere med lærlingplass/opplæringsplass som førsteønske –søkere med grunnkurs og videregående kurs I i fag som følger hovedmodellen (2 år i skole og 2 år i lærebedrift) –søkere med grunnkurs, videregående kurs I og II i avviksfagene (3 år i skole og fra 2,5 års verdiskapingstid i lærebedrift) –søkere til særløpsfag (lærefag med VGI/grunnkurs i skole, deretter tre års læretid i bedrift).

5 Ca april sendes lister over søkere registrert på sitt første ønske til lærebedriftene/opplæringskontor Medio Mai – brev til søker der de blir bedt om å ta kontakt med de bedrifter/opplæringskontor de kan tenke seg å få læreplass i Bedriftene blir bedt om gi tilbakemelding til opplæringsavdelingen om hvilke søkere de ønsker å ansette som lærling

6 Medio juli sendes brev til søkere som ikke har fått tilbud om læreplass Opplæringsavdelingen registrerer fortløpende hvem som har fått tilbud om læreplass Kartleggingsbrev m/svarslipp sendes restsøkerne i første del av september

7 Etter 1. oktober blir det foretatt en oppsummering over hvilke søkere som ikke har fått tilbud om opplæringsplass. Alle søkere med lovfestet opplæringsrett vil få tilbud om å avslutte opplæringen i skole Oppstart for alternativ fagopplæring i skole er ca. 01.11 Tilbudet om opplæringsplass, skole eller bedrift, er det eneste tilbud søkeren får i henhold til Opplæringsloven og forskrift.

8 Resultat av formidlingen 2006 Totalt 971 søkere 813 m/ungdomsrett 158 andre Totalt formidlet 602 søkere 531 m/ungdomsrett 71 andre Totalt 91 uten tilbud 66 m/ungdomsrett 25 andre Ca 62% av årets søkere, gjennomsnitt fra 1996 64,5% Opprettet alternativ fagopplæring i skole i bilfag, elektrofag, og kokk/inst.kokk.


Laste ned ppt "Formidlingsfasen Søknadsfrist til læreplass/opplæringsplass 1. mars. Søkning på nettsiden www.vigo.no.www.vigo.no I tillegg må alle sendes personlig søknad."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google