Erfaringer fra internrevisjon

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Helse Øst RHF Geografisk ansvarsområde: Oslo Akershus Oppland Hedmark
Advertisements

Ørnulf Wiig Installasjon AS
Hvor godt følges regelverket opp i praksis? Erfaringer etter kontrollaksjoner Aksjonsleder Qno Lundkvist.
Et eksempel på hvordan kan en dokumenterer IK – Akvakultur?
En stor og viktig del av helseforetakenes internkontrollsystem
Hva er Fretex ?.
Risikovurdering Systematisk HMS – arbeid dreier seg om mestring av risiko, for å unngå skader og sykdom Mestring av risiko- redusere eller fjerne.
Kan det lages et felles internkontrollsystem i kommunen. Åre
Revisjon ved Rikshospitalet den 11. – 18. desember 2007.
Hva skal vi snakke om? Hva er IK – Akvakultur? Hva er internkontroll?
Den Norske Revisorforenings fagkonferanse – Geilo 1. september 2002 KAN VI STOLE PÅ DE REVIDERTE REGNSKAPENE – OG HVEM BØR TA ANSVARET FOR HVA? Kredittilsynsdirektør.
Internkontroll i kommuner
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Prosjekt sterilforsyning Helse Nord
Infeksjonskontrollprogram i Salten
IK – Akvakulturforskriftens krav og innhold
Sikring av personopplysninger i offentlig forvaltning Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
NASJONAL GODKJENNINGSORDNING FOR INN PÅ TUNET – slik kvalitetssikrer vi tjenestene. Steinkjer 1.mars 2013.
Prosjekt sterilforsyning Helse Nord
Smittevern – lover og forskrifter Regional smittevernlege
IKP – basert på risiko- og sårbarhetsvurderinger i egen virksomhet
Opplæring, tilsyn, regelverk - gir det bedre informasjonssikkerhet? Tom-Andre Skar 8. juni 2007.
Hapros vei mot eQuass godkjenning? eQuass. OVERORDNET ORGANISASJON Oppdatert: Godkjent: EL 1) Medlem i ledergruppa 2) Stedfortreder for adm.
Nasjonale anbefalinger Helsetilsynets betraktninger
Demo. KvalitetsLosen 29. mai 2008
Hva vi har gjort før Ventelistesanering, gjennomgang av rutiner m.v Individuell behandlingsfrist, innføring av ”Normalprosedyren” 2004 Regionale.
Ekstern revisjon av interkontrollsystemet og kvalitetssikringen Paul Martin Strand Administrerende direktør.
Klare mål for kvalitets- og miljøarbeidet Nye utfordringer krever nye tanker: Skal vi sertifisere oss? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar.
Oppfølging og kvalitetssikring
Helse Sør Kvalitetsstrategi Ingrid Risland Helse Sør RHF
ISA-ene kan bli forskrifter - hva er utfordringene? ISA-ene kan bli forskrifter - hva er utfordringene? v/ avdelingsdirektør Anne Merethe Bellamy DnR-dagen.
Et eksempel på hvordan du kan dokumenterer IK – Akvakultur?
IK – Akvakulturforskriftens krav og innhold
KomRev Trøndelag IKS juli 141 Ansvar for intern kontroll Kommuneloven § 23 pkt. 2, 2. setning: Administrasjonssjefen skal sørge for at administrasjonen.
Total systemhåndtering – for bedre vannkvalitet Avd
Brann og branntilsyn Hva er et brannforebyggende tilsyn?

Internkontroll etter alkoholloven Møte med bransjen
Utsatte barn: Kommunenes tilrettelegging for samarbeid Funn fra landsomfattende tilsyn i 2008 Regional konferanse i Stavanger 2. desember 2009 Avdelingsdirektør.
Håndtering av avviksmeldinger
…når resultater betyr noe
Hvordan holde orden i eget hus? Internkontrollforskriften
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur
Myndiggjorte medarbeidere – mer aktiv omsorg
Hovedkontormodell og HMS
KONTROLLUTVALGETS ROLLE OG OPPGAVER
Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Folkehelsetilsynet i Oslo og Akershus 2014 Møte for ledende helsesøstre og kommunejordmødre i Akershus
Resultat av konsernrevisjon Sykehuset Østfold
Kommunerevisjonens rapport - oppdrag fra Kontrollkomiteen 2014 Samhandlingsrutiner ved overgangsfaser.
Intern revisjon ved XXXXX avdeling XX
Planlegge og prioritere tiltak
FOR nr 1127: Forskrift om systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter (Internkontrollforskriften)
3/29/2015 Et skolebygg å være stolt av!. 2 Nøkkeltall  etablert 1. januar 2002  eier og drifter alle skolebygningene i Oslo  ca. 1,3 millioner kvm,
Intern revisjon av ”Ølen stål og metall”
…………….. klinikk, Dato og årstall.
Kvalitetssikring. er alle tiltak som er nødvendig for å sikre at et produkt vil tilfredsstille angitte krav til kvalitet og trygghet Kvalitetsarbeid krever.
Opplæring i elektromedisinsk utstyr Håndtering av opplæringsavvik i elektromedisinsk utstyr ved Oslo Universitetssykehus.
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2 Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
1 Pasientsikkerhetsvisitter Adm. dir. Einar Magnus Strand.
Frittstående informasjon for valgt revisor Økonomistyring og regnskap.
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
Kvalitet, risiko og avvik
Intern kontroll i regnskapsprosessene
Orientering til styret om AMUS mars 2017
«Rop-tilsynet» i Haugesund kommune
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Juristsamling - Ålesund
Egenkontroll og tilsyn Lillehammer
Forskrift om Internkontroll
Attestasjon og anvisning
Utskrift av presentasjonen:

Erfaringer fra internrevisjon Guri Albriktsen Seksjonsleder/hygienesykepleier Smittevernsentret UNN HF Avd. for mikrobiologi og smittevern

Revisjon UNN HF Det ble opprettet ett revisjonslag i UNN HF tidlig i 2008. Laget ble kurset i 3 dager før man startet arbeidet. Kursarrangør var Norsk Forum for kvalitet i helse- og sosialtjenesten (NFKH)

Revisjon UNN HF Gjennomføring av interne revisjoner er et myndighetskrav. Målet er å : avdekke om virksomhetens praksis oppfyller de krav virksomheten er pålagt å styre etter. Interne revisjoner er ledelsens virkemidler for systematisk overvåkning og gjennomgang av drift og resultater og bør gjennomføres med jevne mellomrom. Med revisjon menes en systematisk og uavhengig undersøkelse for å fastslå om kvalitetsaktiviteter og tilhørende resultater stemmer overens med det som er planlagt og om de er effektivt gjennomført og er hensiktsmessige for å oppnå målene

Internrevisjon-/internkontroll Hvor begynte vi? De systemene som dokumenterer UNN’s rutiner for å sikre kvalitet. systematisk gjennomgang av systemene etter en fastlagt plan hvor vi undersøker om rutiner, opplæring og dokumentasjon fungerer som tiltenkt. Revisjonene skal kunne gi informasjon til ledere om det er nødvendig med korrigeringer av systemene eller tiltak for å sikre at medarbeidere følger etablerte rutiner.

Revisjon UNN HF Første revisjon – UNN’s infeksjonskontrollprogram (IKP) deretter avviksbehandling, informasjonssikkerhet og oppfølging av tilsyn som er utført i 2006 og 2007. Revisjonene blir utført av UNN’s egne revisorer rapporterer tilbake til avdelingsledelsen om de enkelte funn. Foretaksledelsen får samlerapporter over status på de enkelte revisjonsområder og vil gi grunnlag for eventuelle korrigeringer. Rapporten er levert sykehusstyret. Saksbehandlet i styremøte 5.11.08.

Revisjon UNN HF Revisjonslaget har funnet 24 avvik og 19 anmerkninger. Generelle funn: Noen av avvikene er av en slik karakter at det kreves investeringer i nytt utstyr. Spesielt gjelder dette utrangerte dekontaminatorer på flere enheter. Revisjonslaget mener at opplæring sjelden dokumenteres. Dette gjelder ikke smittevern spesielt men det er en svakhet i UNN generelt og gjelder på alle områder. Revisjonen bemerker at smittevernkompetanse ikke benyttes i tilstrekkelig grad ved ombygging/rehabilitering. Holdningen og bruk av arbeidstøy er ikke i tråd med foretakets smittevernplan på flere enheter. Dette gjelder spesielt UNN Tromsø som utmerker seg negativt med hensyn til arbeidsantrekk..

Revisjon UNN HF Revisjon etter eksternt tilsyn 2007 Tilsynet fant 10 avvik Hvor mange var lukket? Tilsynet hadde 11 anmerkinger. Hvor mange var det gjort noe med? Erfaring fra å utføre revisjon av ett tilsyn utført av annen tilsynsmyndighet