COINCO North Presentasjon for Den Skandinaviska Arenaen 20 mars 2009 Knut Halvorsen Daglig leder, Oslo Teknopol osloteknopol North.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Internasjonalisering av utdanning Stortingsmelding nr. 14 ( )
Advertisements

COINCO II Oppsummering, forankringsprosess juni – juli 2011
Strategisk næringsplan Drammen kommune
EUs styrking av konkurranseevnen til gods på bane TEMPO 31. august 2012 Sunniva Meyer.
KOORDINERING OG SAMHANDLING
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
Foto: Helén Eliassen Sentrumsutvikling – samarbeid med næringslivet Kathrine Strømmen Koordinator møte Framtidens byer 25.august
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Internasjonalt arbeid
IT Fornebu Visjon / Forretningsidé "I et samspill mellom forskning, utdanning og næringsliv, på lang sikt å skape et mangfold i et fremtidsrettet kunnskapsmiljø¸
HH Oslo-Stockholm = regional utvikling i Nordens triangel
Næringsrettet forskning og utdanning Petter Westnes, RF-Rogalandsforskning Martin Gjelsvik, RF-Rogalandsforskning Kjetil Alfsnes, Rogaland Kunnskapspark.
Kommentarer til Hovedstadsmeldingen Fung. byråd for finans og utvikling Øyvind Såtvedt Oslo Bolig- og byplanforening 13. november 2007 Oslo kommune Byrådslederens.
Dialogmøter regionene samferdsel – 2014 Anne Karin Torp Adolfsen fylkesråd.
Presentasjon 4. april 2006 Britt Haraldsen
Ivar Haug INTERREG ØRESUND-KATTEGAT- SKAGERRAK K-møtet i Re 15. februar 2007 Gjennom 2006 deltok Vestfold/BTV-fylkene i utvikling av et nytt.
Hva kan Vestfold selv gjøre for å vinne kampen om arbeidskraften? Sverre Høifødt Vestfold fylkeskommune.
Maritim politikk og regionene Sverre Mauritzen Internasjonal koordinator Vestlandsrådet Sola
1 Axel Rød, rådgiver, Stavanger, 20. mars 2007 Regionalpolitikken er internasjonal Nye Interreg programmer
Regionskontorenes historie… 1 av 6 norske regionskontorer i Brussel - Stavangerregionens Europakontor Midt Norges Europakontor Nord Norges.
Internasjonale samarbeidsarenaer med delegert myndighet og midler til prosjektstøtte etc 1967: Nordkalottsamarbeidet Nordkalottrådet Midler fra NMI (Nordisk.
Maritim visjon 2020 v/ Lars Peder Solstad Haugalandskonferansen 2010.
Hvordan kan Utenriksdepartementet støtte norsk næringsliv ?
UFD ITU-konferansen Kristin Clemet, ITU-konferansen 2003, ”Digital dannelse. IKT i utdanning: Resultater og konsekvenser”. Oslo 16.
Næringskonferansen Vest Hva gjør Askøy for å tilrettelegge For rekruttering på kort og lang sikt? Ordfører Siv Høgtun.
Hvorfor satser Forskningsrådet på Innovasjon i offentlig sektor? Sogndal Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør.
Bakgrunn, mandat, oppgaver Oppstartsmøte Universitetsdirektør Tor A, Aagedal Råd for samarbeid med arbeidslivet.
Forpliktende samarbeid for å redusere klimagassutslipp Klima Østfold.
COINCO North Forslag til prosjekt under INTERREG IV A, ØKS/KASK Analyse&Strategi osloteknopol North.
1 Løser Statsråd Erna Solberg, Bolig 2004, Løser boligmeldingen boligproblemene i Oslo-regionen?
Frosta, Levanger og Verdal - felles kommunestyremøte 14.oktober Geir Vinsand Hva er en samkommune og hva er alternativene? Frosta, Levanger og Verdal.
Studiefinansiering for funksjonshemmede - Et eksempel på lobbyarbeid.
Forskningsbasert Kompetansemegling i Nordland – organisering og status Et samarbeid mellom: Nordland fylkeskommune Innovasjon Norge – Nordland Nordlandsforskning.
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
xxx 1.
1 KLIMA Innen 2020 skal utslippene av klimagasser i Trøndelag reduseres med 30% sammenlignet med Trøndelag skal spille en ledende rolle i forhold.
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
1 Regjeringens Europapolitiske forum Reformer i EUs regionalpolitikk Statssekretær Anders Eira.
Finansieringsordninger for bedre samhandling 22.oktober 2009 Utarbeidet for KS av Peter Emmerich Hansen, Jesper Luthman og Kari Sletnes fra Implement,
Regjeringens regionaliseringspolitikk Regionalisering av næringspolitikken utviklingsaktører og virkemidler Kommunal- og regionalminister Erna Solbergs.
Nordsjøkommisjonen som kontaktforum for internasjonalisering og prosjektforbereder. Lars Haukvik Sekretariatsleder for Nordsjøkommisjonen.
Regionalavdelingen Foto: Bragdøya kystlag Finansieringsmuligheter og prosjektutviklingsstøtte til Blå Vekst-relaterte satsinger – Interreg Presentasjon.
Aust Agder fylkeskommune, Østfold 2011 Internasjonalt samarbeid Østfold fylkeskommune Kjersti Helene Garberg 1. april 2011.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Interreg og Jørn Haabeth, Næringsrådgiver Østfold fylkeskommune 1.
Nordisk utdannings- og forskningssamarbeid i endring Internasjonal direktør Kari Kveseth Norges forskningsråd Om å utbygge Norden til en internasjonalt.
Nordisk Forskerutdanningsakademi: NorFA Norden NorFA Nabo NorFA Holbergs gate 1, N Oslo Tel.: Fax: +47.
Helge Kolstad, Østfold fylkeskommune 1 COINCO og godstransport Forslag til møtet i politisk styringsgruppe, Gøteborg 30. oktober 2009.
Østlandssamarbeidet Presentasjon på fellesmøte mellom ORE og ØS i Brussel 1. april Ann Irene Sæternes.
Fylkesplan for Nordland Geir Davidsen Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
Byregionprogrammet for Namsosregionen «Infrastruktur som grunnlag for økt samhandling og økonomisk vekst»
Hva skjer internasjonalt? De nordiske samarbeidsarenaene Kjersti Helene Garberg
MODUM – SIGDAL - KRØDSHERAD Turistnæringen i Midt Buskerud Diskusjonsgrunnlag som innledning til en ny reiselivsatsing !
Utviklingsprogrammet for byregioner (ByR)
Internasjonalisering
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Felles europapolitisk arbeid gjennom
Mobiliseringskonferanse Interreg
«By og fjell – moderne bosetting som grunnlag for utvikling og økt verdiskaping i Lillehammer og Gudbrandsdalen» Om Byregionprogrammet – aktører, samarbeid,
Visjon/Strategi 2020 Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Overordnet strategi SV-fakultetet
Innovasjon og nyskaping
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Innovasjon og nyskaping
Hva er Lillestrøm? Byen med den sterkeste veksten i landet
InterCity: Jobben er ennå ikke ferdig
Arrangementsstrategi Lillehammer-regionen
Motor for vekst og opplevelser i Hamarregionen
Utskrift av presentasjonen:

COINCO North Presentasjon for Den Skandinaviska Arenaen 20 mars 2009 Knut Halvorsen Daglig leder, Oslo Teknopol osloteknopol North

Bakgrunn for prosjektet •COINCO prosjektet, initiert av Den Skandinaviske Arena, avsluttet i •På avslutningskonferansen for COINCO var man enige om å fortsette arbeidet. •På møtet i Den Skandinaviske Arena i oktober 2007 fikk G-O ansvaret for å ta frem et nytt prosjekt. Oslo Teknopol fikk det praktiske ansvaret for arbeidet. Øyvind Såtvedt ved Analyse & Strategi ble leid inn for å bistå i arbeidet. •Man bestemte seg for å søke medfinansiering gjennom interreg IVA Øresund- Kattegat – Skagerak programmet, som partene i G-O og Den Skandinaviske Arena var med å utvikle. •I mellomtiden hadde de tidligere tyske partnerne i COINCO tatt initiativ til SCANDRIA. Region Hovedstaden og Region Sjælland (Danmark) valgte å bli med i SCANDRIA fremfor COINCO North. North

Visjon •Utvikle aksen Øresund - Göteborg – Oslo som en viktig del av Det Nordiske Triangel (TEN-T prosjekt nr. 12). •Utvikle aksen Oslo-Göteborg-Øresund til å bli en av del aller mest vekstkraftige regionene i Europa. •Utvikle moderne, miljøvennlig og effektiv infrastruktur for transport av personer og gods i regionen, for å styrke integrasjon og vekstmuligheter. •Bidra til å utvikle næringslivet i korridoren til å bli blant de aller fremste på sitt område globalt. Øke korridorens attraktivitet som lokaliseringsområde for næringsetablering. •Øke korridorens attraktivitet som bosted, lokaliseringsalternativ for næringsetablering og turistmål ved å heve kvaliteten innen kultur- og opplevelse og styrke kjennskapet til korridoren internasjonalt. •Arbeide for å styrke faglig kvalitet i forskning og forskerutdanning gjennom økt samarbeid og erfaringsutveksling. Styrke kvaliteten i entreprenørskapskapsutdanning i regionen. •Utvikle korridoren som en del av en større korridor fra Skandinavia til Adriaterhavet og derigjennom styrke integrasjonen med resten av Europa. North

•Utvikle et nytt samarbeid langs transportaksen mellom Øresund, Göteborg og Oslo som ikke dekkes av allerede eksisterende samarbeid. •Målet er å legge grunnlag for økt konkurranseevne og økonomisk vekst •Hovedfokus på infrastruktur som ryggraden i utviklingen av samvirke og markedsutvikling, og dermed vilkår for den økonomiske utviklingen av regionen. •Samarbeid om innovasjon, forskning og utvikling av næringsklynger. •I tilegg fokus på kultur og opplevelse som et element i en kreativ og attraktiv region for næringsetablering. FOKUS: North

Prosjektstruktur North WP 1 Infrastruktur for transport WP 2 Innovasjon og næringsliv WP 4 Management WP 3 Kultur og opplevelse Politisk styringsgruppe (Representanter for alle fullverdige partnere)