Eit hus ein stad i Vestfold…Nøtterøy – tirsd.10.november – her møttes mange til ….

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Advertisements

I.
Et hjelpemiddel for å lage litteraturlister/kildelister.
Masteroppgave Masteroppgave i helsevitenskap UIS nov 2012
Fra introduksjonsbedrift til språkpraksis
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
1 Utstillingsvindu for kvinner i lokalpolitikken Trøndelag For økt kvinneandel i kommunestyrene! Presentasjon i Verdal kommunestyre Marit Voll.
BEVIS I DENNE ART-TIMEN VAR DU SPESIELT BRA DU VISTE DATO: _______.
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
Bokanmeldelser..
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Hvordan intervjue en forsker?
RÅDGIVERROLLEN Refleksjon over rådgivers roller og funksjoner.
Altevatn rundt - nesten
TILDELES : NN FOR FLOTT INNSATS PÅ ART-TRENINGENE I PERIODEN MND-MND 200? Du har vært…… og vist at…… Lykke til!! _______________ Johannes Finne ART-trener.
Gammel kinesisk visdom
Poteten – kjærlighet og glede!
Autopilot av Martin Nygaard
EVALUERING AV OPPLEVELSESKORTET I KRISTIANSUND
En måte å lese Bibelen på
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Rehabilitering innen psykisk helsevern Midt-Norge Brukerkonferansen november 2013 Laila H. Langerud.
Starten på en suksesshistorie om tilrettelegging for innvandrerbefolkningen Nina Skille, forbundsleder Bjørnar Allgot, generalsekretær.
Presentasjon av «Tordivelen flyr i skumringen»
Asylmottak og nærmiljø
Velferdstjenester på gårdsbruk - et samarbeid mellom kommune, bruker og bonde.
Vitensenteret i Trondheim
Primærmedisinsk verksted Senter for Helse, Dialog og Utvikling (PMV) Sverresgt. 10, 0652 Oslo tlf.:
Det flerspråklige bibliotek – mer enn en boksamling!
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen Hamar, 22. mai 2012.
Dagskonferanse om selvhjelp, Trondheim - 2. sept Anne Berit Mong-Haug, rådgiver, Norsk Selvhjelpsforum Ta livet tilbake! Selvhjelpsarbeidet – lang.
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
Mini gaiden Informasjon fra Arbeidsutvalget Nr. 15 uke 22, Ansvarlig redaktør: Jarle Berge Redaktør/produksjon: Hans Olav Kirknes Et produkt fra.
Mini-Gaiden Informasjon fra Arbeidsutvalget Nr. 28 uke 42, Ansvarlig redaktør: Jarle Berge Redaktør/produksjon: Hans Olav Kirknes Et produkt fra.
Avdeling for sosionomutdanning
IKEA for de mange mennesker
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Kapittel 37 Hectors ønske om arbeid i Norge.
” Når jeg hører vidregående skole, tneker jeg på at jeg gleder meg SYNSYKT til å holde på med noe som intriserer meg, å være sammen med folk som også liker.
Flyktningkonferansen 2008
Hverdagen for Ruth og Sissel.
Mestring og forebygging av depresjon
Hjem-skole-samarbeid Rollemodeller Engasjement
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
PRINSIPPER FOR FORELDREVEILEDNING
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
PEDAGOGISK DAG Kjetil Bjorvatn 26/ Plan for dagen 1.Oppsummering av uken v/meg 2.Veien videre v/instituttene 3.Lunsj når vi er klare Torben Jensen.
Og.
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Sammensatte tekster ?.
Side 156 – 158 Hvilke pronomen mangler?
Helhet og sammenheng - UiU skoleeierkonferanse
Ordføreren Ordføreren K R I S T I A N S A N D K O M M U N E Boligsosial satsing i Kristiansand Verdigrunnlag boligoppfølging Hjelper og støtter brukeren.
Presseskrivet. presseskrivet Til hvem Når sende Innhold Oppfølging.
i introduksjonsordningen Pernille Baardson seniorrådgiver IMDi Sør
1 Nasjonale målsettinger ved bosetting og integrering av flyktninger Tromsø 11. mars 2004 Statssekretær Cathrin Bretzeg.
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Samtale rundt bruken av MI til barn ved hjelp av noen kasus
Larvik integreringsmottak- hvordan utnytte ventetiden?
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Tilbakemeldinger fra deltakere på
Plan for økten - Hva er Dembra? - Hva er «den ideelle skole»»?
Velkommen til dugnad i kommunen
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Utskrift av presentasjonen:

Eit hus ein stad i Vestfold…Nøtterøy – tirsd.10.november – her møttes mange til ….

Boklansering 10.november

Boklansering – Nøtterøy – Her er det Erling Okkenhaug som snakker

Stolte forfattere – med den ferdige boken

Stolte forfattere – sier – versågod – smak hva vi har å tilby

Norskundervisningen ble krydret med kurdiske og arabiske retter. Kokeboka er et produkt fra en annerledes norskopplæring for innvandrerkvinner i Nøtterøy kommune. I boka ønsker kvinnene å dele sin matkultur med lokalmiljøet. På denne måten blir de også bidragsytere i samfunnet.

Bakgrunn: Fra norskkurs til kokebok Nøtterøy er en av 21 kommuner som har deltatt i Sosial- og helsedirektoratets satsing i det nasjonale forsøket ”Tettere Individuell Oppfølging” (TIO) i perioden Som eneste kommune i Vestfold har Nøtterøy deltatt i TIO, som ble et forprosjekt for innføringen av kvalifiseringsprogrammet ved NAV-kontorene. Målet har vært å utvikle metoder for bedre å kunne bistå den enkelte på veien mot jobb. Denne veien går bl.a. gjennom det å trives, vokse som menneske og å komme ut og være sammen med andre mennesker. På Nøtterøy har det i prosjektperioden deltatt 54 personer hvorav halvparten av deltakerne har vært innvandrere og flyktninger hovedsakelig fra Irak, Afghanistan, Vietnam og Bosnia. Ca 40% av alle deltakerne er i dag ansatt i heltids eller deltidsstillinger i distriktet. I mai 2008 ble ideen om å lage en kokebok uttalt på en prosjekt-ledersamling i Bergen og kursleder Bjørn Hauger fra Sareptas A/S holdt idéen fast. Den fikk ta form. Vår kommunaldirektør Karen Kaasa sa hun godt kunne tenke seg en slik kokebok. NAV-leder Lise Cathrine Thomassen og sosialleder Linda Paulsen, har gitt god støtte under hele prosessen.

Fatima, Zeynab, Golla, Waedeya og noen til møttes en gang i uka for å lage irakisk mat og snakke norsk. De er drevne husmødre og kunne lite norsk. Norsklærer Kirsten Knudtzon er flink i norsk, men mente hun ikke var spesielt flink til å lage mat. Av slikt blir det utveksling av kunnskap begge veier. Å skrive ned oppskriftene ble praktisk bruk av norsk. Etter hvert som bokplanene tok form, utvidet vi møtehyppigheten til to ganger i uka og flere har etter hvert skrevet og blitt involvert på ulikt vis. Tone Raundalen og Runa Løwe har som TIO- veiledere gledet seg til møtene hvor de har smakt, luktet, diskutert og stilt spørsmål og blitt imponert. I tillegg fikk de en større del i kvinnenes historier og et lite innblikk i deres hverdag i Irak! Dette har vært spennende og morsomt!

Boklansering- Nøtterøy – tirsd.10.november – maten smakte veldig bra

•Nrk puls, mandag 9.november klikk på linken over… •Ca. 14.minutt ut i program viser et flott innslag om bokprosjektet..

I 1991 ble initiativ tatt til det faglige, uformelle nettverket ALLGRØNN. Gruppen har i femten år fungert som et frittstående forum for stedsutvikling og arkitektur. Disse utfordringene beskrives nå under domenet og Allgrønn blir til et nettverk for: Forum for humanøkologiwww.omgivelser.no Erling Okkenhaug driver forlaget som har gitt ut boken

På boklanseringen traff Utrops medarbeider, Ola, Tone Raundalen, som hadde vært med i dette språk/bokprosjektet.. Tones svigerfar Olaf, er storebror til Olas kone, Liv. - Verden er ikke stor, du..

Utrops markedsansvarlig, Ola sa følgende om hvorfor den flerkulturelle avisen, Utrop var med på prosjektet. - Vi håper og tror at denne boken kan inspirere andre flerkulturelle grupper til å lage sine kokebøker, svarte Utrops markedsansvarlig Ola Gjethammer til de fremmøtte. Sammen med idrett og musikk er mat i ulike former en viktig bidragsyter for integrering i Norge, avsluttet Ola Gjethammer.

Text & ”mange” foto: Ola G Text & ”mange” foto: Ola G epost: