kart.fosen.net – interkommunalt GIS-samarbeid

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Biblioteksjef Forsand kommune
Advertisements

Behov for forskning og utvikling knyttet til brukerinvolvering i offentlige IT-prosjekter Asbjørn Følstad, SINTEF IKT Oslo, 10. juni, 2004.
IK-Bygg på web: Formål IK-Bygg web skal bidra til å avdekke avvik i forhold til helse, miljø og sikkerhet. Det stilles strenge krav til hvilken forfatning.
AREALIS : Samarbeid for enklere tilgang til areal-, plan- og miljøinformasjon Arvid Lillethun Statens kartverk.
EBL – drivkraft i utviklingen av Norge som energinasjon EBLs synspunkter på hjemfall LO, KS og LVK- seminar 20. januar 2005.
Samorganisering av sjeldenfeltet- hvilke muligheter gir dette for FOU? FOU- dag Frambu 5.april 2013 Odd Bakken og Terje Rootwelt Kvinne- og barneklinikken.
Uni Eiendom FDV Veien videre
Regional utvikling i Sør-Trøndelag Fylkeskommune - IKT-infrastruktur i Sør-Trøndelag Pål M. Dahlø - Leder IKT-programmet - Prosjektleder IKT-infrastruktur.
- TIL NYTTE FOR SAMFUNNETPLANINFORMASJON STEDSDATA - TIL NYTTE FOR SAMFUNNET Orientering Nordland digitalt arbeidsutvalg – Planprosjekt Nordland.
Eksempler på samarbeidsløsninger Rådmann Torleif Gjellebæk – Hvaler kommune
Snorre Jensen• Tidstyvbekjemper
Ikt-enheten 6,8 årsverk 7 personer + 1 lærling. Ikt-enheten – Samkommunestyret 28/ Litt om IKT-enheten  Enheten har.
Norconsult informasjonssystemer AS
FEIDE Felles Elektronisk IDEntifikasjon som tilgangskontroll
Steinkjer, Frosta, Levanger, Verdal, Stjørdal, Malvik og Trondheim, STFK, NTFK Det Digitale Trøndelag –II (DDT-II)
Prosjektmandat Bakgrunn Mål Forutsetninger
Christine Bergland divisjonsdirektør e-helse og IT Helsedirektoratet
Nordisk GIS – konferanse 2003 Lillestrøm GisLink – kart og fagdata på nett Et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesmannen i Møre og Romsdal og Fylkesmannen.
Prosjektet ”samhandling mellom kommunene i Sør-Trøndelag” Styringsgruppens konklusjoner og anbefalinger Orientering på KS høstkonferanse Røros, 5. november.
IN320 Statoil Hjemmekontor Gruppe1 1 Statoil Hjemmekontor -Ett Lite Skritt Videre.
BIBSYS emneportal Kort oversikt og utvikling fremover v/Lisbeth Eriksen, NLH.
Det gode innkjøp. Brudd på anskaffelsesregelverket ”Dette er et område som vi har vært kritiske til over lang tid, og der vi dessverre ser få spor til.
ØKONOMI- ISK Innherred samkommune.
Innherred samkommune 1 Dialogseminar Åre 15. og 16. februar 2006 Innherred samkommune Status Administrasjonssjef Rudolf Holmvik.
samkommune.no ISK, Levanger kommune og Verdal kommune - Dialogseminar , Røros – Egenevaluering – Ola Stene 1 Innherred samkommune.
Ikt-enheten 7 årsverk 7 personer + 2 lærlinger. Organisasjonsenheten Organisering Organiseres i to fagområder Brukerstøtte.
Outsource eller drifte selv ?
Ekstremt kortfattet og uhyre interessant innlegg om erfaringer fra interkommunalt geodatasamarbeid mellom Meldal og Orkdal kommune.
Kystprogram Hemne – Frøya – Hitra – Ørland – Bjugn – Rissa – Åfjord – Roan Glitrende kystperler på en snor Prosjektplan for perioden november 07 - juni.
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Evaluering av fagbibliotek Torill Redse seniorrådgiver ABM-utvikling.
Kostnadsbesparelser ved sammenslåing av kommuner Audun Langørgen, Rolf Aaberge og Remy Åserud.
Interkommunalt samarbeid Lokale kartdager Finnmark Ingunn Limstrand Norkart Nord.
TOA 21. nov.Side 1Divisjon Informasjonsteknologi WinMap produktene Status og nyheter Tor Olav Almås Avdelingsleder NOIS.
Fylkesdelplan Mosseregionen – Regional utvikling Regionalt samarbeid innb i tettsteder (9/10) i kommune- sentrene (4/5) i.
FOSEN REGIONRÅD Veien fram mot DMS Fosen, samarbeid på tvers av kommunegrensene. Erfaringer fra Fosen v/Ordfører Hallgeir Grøntvedt Samhandlingskonferanse.
Arrangert av Åfjord videregående skole. Velkommen til utdanningsmessa 2015  Messa blir i Åfjordhallen torsdag 22. januar 2015 fra kl  Det.
E-Forum, Fosen IKT Vidar Daltveit, daglig leder Fosen Regionråd
Trondheim MIDTRE NAMDAL REGIONRÅD FLATANGER, FOSNES, NAMDALSEID, NAMSOS, OVERHALLA Trondheim KOM SAMMEN Konferanse om interkommunalt.
Hvorfor felles nett ? Felles nett en forutsetning for effektivt samarbeid Fra Harmoni-rapporten: ” Dagens situasjon viser at planlagte samarbeidsprosjekter.
Kommunehelsereformen - lokale/regionale utfordringer
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Samhandlingskonferanse 19. januar 2010 Hans Seierstad Ordfører Østre Toten KS Leder Oppland.
Geografiske informasjonssystem - en definisjon Et geografisk informasjonssystem (GIS) kan defineres som et system basert på datateknologi, for innsamling,
Fosen – satsing på oppvekst
Modum mot år 2050 …hvor lander vi ?. Hvordan har samfunnet utviklet seg siden 1982 ? Det er da ikke så lenge siden.
En gledelig begivenhet Orientering til styret om overtakelse av ansvaret for følgetjenester for gravide til fødested og beredskap for denne tjenesten.
INVE STORS IN AQUACULTURE INnovation in AQuaculture 1 Utviklingen i Bjugn Statistikk for 2014/15.
Nullalternativet Hva skjer om vi fortsetter som egen kommune ? Noen betraktninger fra rådmannen.
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Innovative offentlige anskaffelser Dialogkonferanse Sør-Trøndelag fylkeskommune, ,
Utfordringer Interkommunalt samarbeid Samhandlingsreformen.
Utfordringer i Samhandlingsreformen Erfaringer fra prosjektet “Digitale Fosen” Samfunnsdagen august 2011 Hans Donali Tilset - Studio Apertura.
Asbjørn Følstad, SINTEF IKT Oslo, 10. juni, 2004
Et verktøy for helhetlig styring Har kommunene behov for et verktøy for helhetlig styring? Markedsundersøkelse og utvikling av styringsverktøy.
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Enhetsfylke i Møre og Romsdal
Regjeringens digitaliseringsprogram Hvorfor, hva og hvordan
Nedsatt arbeidsevne og AAP 2. kvartal 2017
Statsbudsjettet 2018 Bjørnar Laabak Trondheim, 12. oktober 2017.
DRI Regjeringens digitaliseringsprogram Hvorfor, hva og hvordan
Bruk av DOK og temadata i planleggingen
Avlastningshjemmet For Indre Østfold
Strategiplan 2019 – 2022 For et bedre miljø og en grønnere hverdag
utfordringer i en ny region
Oppvekstutredningen - statusoppdatering
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
HVORDAN KAN FREMTIDEN SE UT?
Strategi for lokaldemokratisk utvikling
Økonomi Moss kommune som arbeidsgiver
Arrangementsstrategi Lillehammer-regionen
Utskrift av presentasjonen:

kart.fosen.net – interkommunalt GIS-samarbeid GIS-nettverket 2. september 2019 Trude Iversen Hårstad Åfjord kommune

Fosen regionråd Ørland Åfjord Indre Fosen

Kommunene i samarbeidet Ant. innbyggere Areal i km2 Ørland 5372 74 Bjugn 4935 384 Åfjord 3354 955 Roan 943 375 Indre Fosen 9980 1052 Osen 952 387 1. januar 2019 3 227

Bakgrunn for samarbeidet Fosen regionråd har eksistert siden 1989 Kartfaglig samarbeid beskjedent tidligere

Bakgrunn for GIS-samarbeidet Stram økonomi Mindre kommuner mangler personell og kompetanse Bedre utnyttelse av investeringer i kartdata Bedre tilgang av digitale data for brukerne Ønske om utvidet samarbeid mellom kommunene Initiativ fra regionrådet Grunnlag for samarbeid på andre fagområder

Utredning Høykomprosjektet 2002 Etablert en kartgruppe våren 2002 Kartansvarlige/teknisk sjef i kommunene Mandat fra Fosen regionråd: Regional løsning Innkjøp og drift av applikasjoner ”Sentralisering” eller andre samarbeidsformer Besparingspotensiale på kort eller lang sikt

Vurdering Forutsetning: Bedre tjenester for brukerne Interne brukere, næringsliv, innbyggerne, øvrig publikum Døgnåpne karttjenester via internett Konklusjon: Klare besparelser i et samarbeid mellom de 8 Fosen-kommunene, i forhold til at hver enkelt kommune for seg utvikler tilsvarende tjenester Vedtak om GIS-samarbeid i kommunene våren 2003

Samarbeidsløsning Felles serverpark lagt til Rissa kommune Terminalserverløsning - Citrix Innsynsløsning på webserver i Rissa Rissa fikk ansvar for drift og administrasjon av løsningen Bygd på med flere moduler bl.a. matrikkel, GeoInnsyn, SQL-baser, planregister, SFKB Åfjord har overtatt ansvaret for drift og administrasjon

Erfaringer Effektiv ressursbruk Oppdatert programvare Fagmiljø Også arealplanleggerne Kompetanseheving Felles prosjekt Adresseprosjekt Oppmerksomhet om kart- og geodata Lettere å få ressurser i samarbeidets navn?

Kostnader Sparebluss tidligere Trolig ikke spart penger, men langt bedre tjenester og høyere servicenivå Besparelse i forhold til om hver kommune skulle etablere samme tjenester hver for seg.

Utfordringer Ulike ambisjonsnivå, ressurser og kompetanse Ønske om mindre ressursbruk Kompliserte systemer som krever kjøp av konsulenttjenester «Fanget» i et system Enklere løsninger? Ta i bruk mulighetene

Interkommunalt samarbeid NIVI-rapport Fylkespilot Plan-, miljø og landbruk Rissa, Leksvik, Åfjord Felles kompetanse og kapasitet Kommunereform Trenger fortsatt samarbeid