Forslag til finansiering av videre utbygging av bossnett utenfor Bergen sentrum BIR Nett AS – KFKN - 27.03.2019.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Områdemodeller for finansiering av felles infrastruktur Kurs om Utbyggingsavtaler Vest Agder. Hotell Norge, Kristiansand januar 2015.
Advertisements

Presentasjon for Planforum 14. september Hafslundbyen Hafslundbyen skal være en levende miljøby og et nasjonalt utstillingsvindu for de beste løsningene.
Utvikling av forretningsmodeller Dialogkonferanse torsdag 7.april 1.
Oslo 4. og 5. mars 2010 Tariff 2010 Møte NLS. Unios medlemsforeninger s2 ForeningAntall medlemmer Utdanningsforbundet Norsk Sykepleierforbund87.
Grendene Fokusgruppemøte 9. mai 016. Utfordringer Lite strukturerte grender Vansker med å nå frem til beslutninger. Vansker med innsikt og påvirkning.
Ny ishall på Risenga Rådmannens innledning til formannskapet
Norges vassdrags- og energidirektorat. NVE, områdekonsesjonsordningen og avbøtende tiltak Erlend Bjerkestrand Seksjon for energikonsesjoner.
Status Avfall– og ressursstrategi BIR (2030)
Fra plan til virkelighet Øystein Bull-Hansen Arkitekt MNAL Fagseminar
E6 Helgeland Utviklingskontrakt Utbygging – utbedring - drift og vedlikehold NVF-møte 10. juni 2011 Bjørn Erik Selnes.
BIR - historikk 2 Kommunene som leverte avfall i Rådalen gikk – da deponiene var fulle - sammen og etablerte ny og fremtidig avfallsbehandling for regionen.
Velkommen! Politisk dialogmøte 29. mars Ole Haabeth Østlandssamarbeidets leder.
Angvik Eiendom. Lokal verdiskaping siden 1881 ■ Angvik selskapene viderefører en gammel handels -og industri historie fra Angvik på Nordmøre. ■ Jon og.
Dialogmøte Kulturhus på Jørpeland Side2 Dagsorden – Velkommen – Presentasjon av kommunes ønsker og prosess – Kommens.
Hva skjer med bosset?. Hvorfor ble BIR etablert? Kommunene som leverte avfall til deponiene i Rådalen gikk – da disse var fulle - sammen og etablerte.
Utfordringer for kommuner og fylkeskommuner i informasjonssamfunnet
Presentasjon av organiseringsprosjektet
Noen tanker rundt etablering av grønn grense Øyvind Dalen med bistand fra Gunnar Berglund og Rune Skeie.
Orientering drift og mengde-rapportering 2016
Kompetansenettverk innen velferdsteknologi i Telemark
Velkommen til informasjonsmøte
Gaute Sletteland, juridisk rådgiver v/byggesak
Petter Christiansen Bisek 13. september
nHS og Universitetspilotene - prosjektledersamling 15. mars 2007
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Salmon Group AS Skisse til løsning som gir bærekraftig vekst
Implementering av nytt ITSM-system
Landbruksnæringen i den nye kommunen vil bli en del større
Presentasjon for KRFF Linda Vindenes
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Viktige faktorer for plangjennomføring
Multifunksjonshall i Drammen
Samarbeid og medbestemmelse
Modell for finansiering
Hva er Nettverk for grønn mobilitet?
Samarbeidsgruppemøte 5.november 2015 SAK: 5 Status veikartarbeidet
Samarbeidsgruppemøte 21.januar 2016 Rolf Olai Jacobsen
Samarbeidsavtalen Etatenes bistand til test
Mål Faglige mål: “Reflektiv rådgiver” Teoretisk oversikt
Lørenskog kommune PUBLISERT: 11. OKTOBER 2015
Tema 8 Strategier for hvordan kommunene bør gå fram når plan- og byggesaksprosessen skal digitaliseres (sjekkliste på noe av det som må vurderes nærmere.
Undergrunnsløsninger for renovasjon i Asker
Tema 5 ePlanSak og digitalisering av planprosessen
Husbankens Hovedkontor flytter til Drammen - Oppfølging av storbymelding og byutvikling i Drammen Miljøsjef Ole Bjørn Edner.
Fv 260 Frogner bru Åpent møte 28. mai
Arealregnskap, fortettingspotensial og arealfordeling Nedre Glomma
Kommunemøter RPBA - om RTP
Boligsameier som ikke er seksjonerte - rett til å kreve seksjonering
Miljømål og MOP for kommunedelplan 2, Fornebu
Ambisjoner for utvikling i Alta
Bærekraftig byfornyelse
Fornebubanen Erfaringer.
Valdres Brann- og redningstjeneste IKS
Erfaringer fra Fornebu
UU og Fylkesmannens rolle
Formål: Selskapets virksomhet er å eie og forvalte fast eiendom
Utbyggingsavtaler - muligheter og utfordringer
Velkommen Konseptvalgutredning (KVU) E10 Fiskebøl - Å
Deltakeravgift på distriktsarrangementer
UTKAST Prosjektøkonomistyring Felles for forvaltning av nye rapporter og håndtering av innspill til endringer EFP-prosjektet høsten 2013.
Revidert planforslag Bærum
Takk for invitasjon, jeg heter……og er avd.dir p strat.kont……..
Seniorrådet Helse og Velferd Helse og velferd 2019.
Lokal markagrense for Frogn kommune
Utskrift av presentasjonen:

Forslag til finansiering av videre utbygging av bossnett utenfor Bergen sentrum BIR Nett AS – KFKN - 27.03.2019

Bergen sentrum: Fra 40.000 til 80.000 innbyggere i år 2040 Dette er en ønsket utvikling, og en viktig del av det grønne skiftet! «Kommunene har lederansvaret for den grønne byutviklingen». Krever en ny måte å tenke byutvikling og det gode liv i byen på. Moderne avfallsløsninger og renovasjon blir en naturlig del av byutviklingen, for å få folk til å bo der og et næringsliv til å fungere.

Mer enn doblet avfallsmengde siste 40 år

Krav til sikring av ressurser Fokus på og krav til materialgjenvinning er økt kraftig Avfallsinfrastruktur skal legge til rette for sortering Ressurstypene skal imøtekomme kvalitetskrav

Fokus på bymiljø Arealeffektivitet Estetikk Luftkvalitet Hygiene Trafikksikkerhet Friluftsaktivitet Brannsikkerhet

Utfordringer i tettbygd strøk Lappeteppe av suboptimale løsninger Krever tunge kjøretøy inn i bomiljø Mye og unødvendig tungtrafikk Internveger ikke dimensjonert for tunge renovasjonskjøretøy

Løsningen er: Felles avfallsinfrastruktur på tvers av eiendommer På tvers av alle avfallstyper På tvers av husholdning og næring Hvor det for næring legges til rette for konkurransenøytralitet Som (til dels) understøttes av gjeldende regelverk, herunder FL og PBL

Bossnett Mindemyren Kort om bakgrunn Et viktig byutviklings- og transformasjonsområde Fra plasskrevende detaljhandel til forretninger, tjenesteyting og boliger Bossnett en velegnet avfallssløsning for felles innsamling og håndtering av avfall fra husholdninger og næringsvirksomhet 1.17 Renovasjon All avfallshåndtering skal skje innenfor bebyggelsen, ikke i utearealene. I detaljreguleringsplan skal det beskrives hvordan aktuelt tiltak kan inngå i gjennomføringen av en samlet løsning i delområdet. 1.17.1 For avfall fra boliger og kontor/tjenesteyting skal det legges til rette for rørbaserte avfallssystem. Forretning, hotell, mv. kan ha egne system for håndtering av avfall. Fra Områderegulerinsplan for Mindemyren Nasjonal arealplan-ID: 1201_6114000

Bossnett Mindemyren Kort om status BIR Nett er i dialog med de store profesjonelle utbyggere/grunneiere på Mindemyren Ønske om en felles avfallsløsning på tvers av eiendommer i området og vilje til videre engasjement og økonomiske forpliktelser Basert på inngåelse av frivillige avtaler om anleggsbidrag Utbyggingen er planlagt i tre faser Fase 1 etableres i forbindelse med bybanens entreprise over Mindemyren, koordinert prosjekterings- og anleggsarbeid Offentlig utbygging, eierskap og drift

Bossnett Mindemyren Kort om konsept / løsning To parallelle prosesser, hhv. nord og sør for krysset Kanalveien/Minde allé Topografi, bybanetrasé, eiendomsgrenser og arealfordeling tilsier at et nett i nord og ett nett i sør er mest hensiktsmessig Mindemyren NORD Mindemyren SØR

Hvordan? Finansieringsmodell BIR Nett 27. mars 2019 Orientering - komite for finans, kultur og næring

BIR og grunneiere finansierer utbyggingen på Mindemyren Finansører Finansieringsmodell Totale prosjektkostnader Økonomisk bidrag BIR Alternativkostnad lovpålagt Restbeløp til grunneierfinansiering Næring Offentlig G1 G2 G3 G4 G5 Gn Grunneienivå

Nærmere om finansieringsmodellen Restbeløp til grunneierfinansiering Restbeløp etter fradrag for BIRs bidrag fordeles forholdsmessig mellom grunneierne Fordeling etter estimert fremtidig BRA på den enkelte tomt Basert på siste gjeldende arealplaner, hovedsaklig områdeplan fra 2015 men også nyere arealplaner - I noen tilfeller også lagt til grunn forslag til detaljregulering Lik fordelingsnøkkel for næring, bolig og offentlig Grunneierne vil kunne gi innspill til beregningsgrunnlaget Ikke perfekt, men basert på objektiv og dokumenterbar informasjon