Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Valdres Brann- og redningstjeneste IKS

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Valdres Brann- og redningstjeneste IKS"— Utskrift av presentasjonen:

1 Valdres Brann- og redningstjeneste IKS
ROS analyse 2018 Valdres Brann- og redningstjeneste IKS Pet 2017

2 Program for informasjonsmøte – helhetlig ROS analyse brann og redning
Ordstyrer: Representantskapsleder Eivind Brenna, VBR IKS Program Kl Velkommen v/styreremedlem Per Einar Tveit og brannsjef Laila Lien Østgård, VBR IKS Kl Samordnet ROS som arbeidsverktøy for beredskapsarbeidet i Valdres v/Fylkesberedskapssjef Asbjørn Lund Kl Risiko- og sårbarhetsanalyse, hovedrapport Valdres beredskapsområde v/sikkerhetsingeniør Bård Anders Rounge og Øystein Skogvang, Safetec Kl Pause Kl Enda bedre brannsamarbeid – betydning av samarbeid over kommunegrenser v/Fagdirektør Hans Kristian Madsen, Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap Kl Avslutning - Prosessen videre v/brannsjef Laila L. Østgård, VBR IKS Kl Slutt.

3 Velkommen! Pet 2017

4 Helhetlig ROS-analyse
Skal danne grunnlaget for beredskapsplanlegging/utarbeidelse av beredskapsanalyse og forebyggende analyse. Skal være grunnlag for dimensjonering av mannskapsstyrken, kompetansebehov, plassering av mannskap/utstyr og behov for kjøretøy/bygg/utstyr. Pet 2017

5 Prosessen Januar 2018 Februar Mars April Juni 2017 August Oktober
Styret v/Kristian Damstuen og Per Einar Tveit, utarbeidet underlag til en forespørsel om gjennomføring av en helhetlig ROS-analyse for det geografiske området Valdres. August Forespørsel sendt ut til 4 potensielle leverandører. Oktober Leverandør ble valgt/avtale underskrevet med Safetec Nordic AS November Innsamling av data i form av tidligere utarbeidede rapporter og analyser fra alle kommuner/brannvesen. Januar 2018 Involvering av fagpersonell fra eierkommunene, fra Nord-Aurdal kommune, Politiet, Ambulansetjenesten ifm 2 dagers befaring gjennom Valdres og på arbeidsmøte gjennomført på Nord-Aurdal brannstasjon. (8., 9. og 10. januar) Februar Høringsutkast av ROS-analyse rapporten ble 1. februar sendt til alle involverte på befaringsdagene/arbeidsmøtet. Innspill, rettelser, tillegg og fratrekk ble vurdert og innarbeidet i rapporten av Safetec. Mars Utkast til endelig rapport mottatt 1.3. ihht inngått avtale. Utkast til rapport gjennomgått i styret og av VBRIKS ledelse. Justeringer/rettinger innarbeidet i rapporten av Safetec April Endelig rapport behandlet i styremøte 4. april 2018.

6 Prosess videre For diskusjonen
Det er viktig å huske på «hvor vi er nå», - vi er nå på et overordnet analysenivå. Detaljeringen vil komme seinere i prosessen når beredskaps- og forebyggende analyser skal utarbeides.

7 Asbjørn Lund Fylkesberedskapssjef i Oppland

8 Brann- og redningsvesenforskriften
Kommunen skal organisere, bemanne og utruste brann- og redningsvesenet på bakgrunn av: §8 risiko- og sårbarhetsanalyse, §9 forebyggendeanalyse og §10 beredskapsanalyse. §11 planverk

9 §9 Forebyggendeanalyse
Brann- og redningsvesenet skal analysere hvilke personell og kompetanse som er nødvendig for et tilfredsstillende forebyggende arbeid på bakgrunn av risiko- og sårbarhetsanalysen i denne forskriftens § 8 og oppgavene i brann- og eksplosjonsvernloven § 11 med tilhørende forskrifter.

10 §10 Beredskapsanalyse Brann- og redningsvesenet skal utarbeide en beredskapsanalyse på bakgrunn av risiko- og sårbarhetsanalysen og forebyggendeanalysen. Beredskapsanalysen skal angi hvilke uønskede hendelser det skal etableres beredskap for, og vurderingene som ligger til grunn for organiseringen, utrustningen og bemanningen av brann- og redningsvesenet. Beredskapsanalysen skal identifisere hvilke ressurser som er nødvendig for en tilfredsstillende håndtering av hendelsene.

11 §11 Planverk Risiko- og sårbarhetsanalysen, forebyggendeanalysen og beredskapsanalysen skal følges opp med nødvendig planverk for å sikre god håndtering av bestemte typer hendelser og viktige risikoobjekter. Brann- og redningsvesenet skal også følge opp analysene med en plan for å sikre at personellet har nødvendig kompetanse. Planene skal iverksettes, evalueres og ved behov endres i henhold til erfaringer.

12 Takk! God tur hjem 


Laste ned ppt "Valdres Brann- og redningstjeneste IKS"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google