Gjennomføring 17.06.2019.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Modernisering av bergensskolen Investeringsnivå Anbefalt investeringsnivå i Skolebruksplan : 3 mrd. kr. –Byrådet lovte 1 mrd. kr.
Advertisements

Rundskriv fra Utd.direktoratet Bruk av alternative opplæringsarenaer i grunnskolen En alternativ opplæringsarena karakteriseres av at en eller flere.
TILPASSET OPPLÆRING I MATEMATIKK Hva sier K06? Læringsplakaten gi alle elever like muligheter til å utvikle sine evner og talenter individuelt og i samarbeid.
Bilag 5 Strategier for HELFO mot HELFO har vært gjennom en spennende reise fra etablering av Trygdeetatens oppgjørsorganisasjon i 2004 og fram til.
Sykkelvelodrom i Asker ? Presentasjon TKF, den 14. januar 2016 ØEE, den 18. januar 2016 FSK, den 19. januar 2016.
Et felles løft for alle Gjennomføring av arbeidsmøte.
RINGSAKER VIDEREGÅENDE SKOLE Forprosjekt Kostnadskalkulert til 371,5 mill. kroner Presentasjon Mari-Mette T. Solheim, Prosjektleder.
Ny ishall på Risenga Rådmannens innledning til formannskapet
Kunnskapsløftet er utdanningsreformen som ble implementert i Reformen innebar en rekke endringer i skolens innhold, struktur og organisering fra.
Koordinerende enhet Farsund kommune. Fra kommunens helse og omsorgsplan (vedtatt 2012) Kommunen manglet en tydelig, åpen og tilgjengelig koordinerende.
Utredning av innføring av et Opplevelseskort i Asker Hvordan samskape med innbyggerne om deltagelse og aktivitet på tvers av funksjonsevne, kulturelle.
V ELKOMMEN TIL FORELDREMØTE D AMSGÅRD SKOLE. P ROGRAM Orientering ved avdelingsleder Informasjon fra lærere på trinnet.
KS si rolle som medlems- og interesse- organisasjon Arbeider for styrking av lokaldemokratiet og best mulige rammevilkår for kommunene Formidling av fakta-
Andre økt: 12 måter å elske bøker på økt er delt inn slik:  Utveksling av erfaringer og tanker gjort siden sist (15 min)  Innledning til dagens.
V ELKOMMEN TIL FORELDREMØTE D AMSGÅRD SKOLE. P ROGRAM Orientering ved avdelingsleder Informasjon fra lærere på trinnet.
Saksbehandling og rehabilitering i Larvik Kommune
Kommunereformen – status
Presentasjon av utredning - utarbeidet av firmaet Norconsult
Samarbeid mellom skole og barnevern
Kap 6: Demokrati - Styreform og levesett
Forum for Fagskoler studenter ved private fagskoler i 50 fagskoler over hele landet Skoler med yrkesrettet utdanning innen IKT, teknologi, design,
Utforming av skolebygg
Krav til sikring av personopplysninger
kort om FYR retter seg mot alle elever på YF utdanningsprogram
Hovedmomenter i forslagene til tiltak:
Resultater brukerundersøkelsen 2011 Meldal 14. november – 2. desember
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Marienlyst stadion Gamle Gress Mulighetsanalyse
Masteroppgåve, UiA Litt om utvalet mitt!.
Ingen er som alle andre Inger Marie Lid, Teolog, ph.d.
Er prosessen som fører til at individer eller grupper
Møtestruktur i Altinnsamarbeidet (Operativt)
Groruddalen Tanker om fremtiden.
Tilbud til pasienter med hjerneslag i Horten kommune Hjemmebasert og institusjonsbasert «Hva er viktig for deg»
Lørenskog kommune PUBLISERT: 11. OKTOBER 2015
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
PRESENTASJONER Minutter Foiler Font 10 –
Ny inndeling av spillformer i barne- og ungdomsfotballen
Budsjett og handlingsplan
PRAKSISMØTE.
En forskningsstudie utført av SINTEF og advokatfirma Schjødt
Velkommen til Osloskolen og Trosterud skole
Elever og foresatte 10.trinn
Skoleeier i utvikling av skolen. Ordfører Nina Sandberg
Nytt investeringstilskudd til omsorgsboliger og sykehjem
«Hvordan organisere kultursektoren «i kommunen»?»
Arealeffektiv bruk av skolebygg i videregående opplæring
Planprosess - litt om roller og oppgaver
Eiendomsforvaltning Kort introduksjon til modulen.
Boligpolitikkens rolle i fattigdomsbekjempelsen
Avdeling for skoleanlegg
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter 1.
KrFs skolepolitikk.
Den kulturelle skolesekken
Ny inndeling av spillformer i barne- og ungdomsfotballen
Regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Orientering i Planutvalget om Glommakryssing for riksvei 22 - planendringer etter offentlig ettersyn Reguleringsarkitekt Inge Fagerhaug Enhetsleder Arne.
I 2005 tok Buskerud fylkeskommune i bruk digitale inmålingsinstrumenter i forbindelse med arkeologiske registreringer. Utstyret består av en PDA med tilhørende.
Relasjoner Beskyttelse og tillit Utvikling og trygghet
Бейшева Ментай Идрисовна
Deltakeravgift på distriktsarrangementer
Organisasjonsutvalget i Det frivillige Skyttervesen
LÆREPLAN I FELLES PROGRAMFAG I VG1 BYGG- OG ANLEGGSTEKNIKK
Digitaliseringsarbeidet i Lillehammer-regionen
Gjenåpning Jo Stigen, Oslo, 30. april 2019.
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Utskrift av presentasjonen:

Gjennomføring 17.06.2019

Modernisering av bergensskolen Vedtatt i bystyret 11. desember 2006 Omfattende høring og befaring Har vi ikke en foil med eple på? Skolebruksplanen? Det ble først utarbeidet et høringsutkast som var ute på høring våren 06 – skolebruksplan 2007-2016 Det kom inn 92 høringsuttalelser Så ble det utarbeidet en politisk sak h06 og denne ble vedtatt i bystyret 11 desember 2006 – tittel modernisering av bergensskolen 2007-2016 De økonomiske rammene ble gitt i desember 2006 når økonomiplanen ble vedtatt, møtet etter i desember Den forrige komiteen brukte mye tid på denne saken og var ute og besøkte 42 av skolene våre i forbindelse med behandlingen av saken Skolebruksplanen synliggjør hvor det er behov for kapasitetsutvidelser, hvor det er rehabiliteringsbehov for hvor det er behov for tilpasninger til varierte pedagogiske arbeidsmåter eller mer fleksible arealer Skolebruksplanen viser et samlet investeringsbehov på 3 mrd kroner. 17.06.2019

Planen inneholder Del I : Bakgrunn Del II : Varierte pedagogiske arbeidsmåter Del III : Rehabiliteringsbehov Del IV : Arealsituasjonen – arealknappe bygg Del V : Elevmasse og skolekapasitet Del VI : Utfordringen – en helhetlig investeringsstrategi Del VII : Alternative læringsarenaer Del VIII: Flerbruk og samlokalisering Del IX : Andre forhold ved skoleanlegget 17.06.2019

Modernisering av bergensskolen 2007-2016 En helhetlig strategi Helhetlig rehabilitering og fornying av skoleanlegget Paviljonger brukes i større omfang enn tidligere Rehabilitering og fornying av skoleanlegg prioriteres parallelt med nødvendige kapasitetsutvidelser Investeringsnivået økes vesentlig over tid Skolebruksplanen legger til grunn en helthetlig strategi for rehabilitering og fornying av skoleanleggene og både innebærer rehab, arealutvidelse, bygging av nye skoler og bruk av paviljonger (ved forbigående elevtallsvekst, rehabilitering og elevtallsvekst i påvente av permanente tiltak) Tidligere brukt investeringsmidler til kapasitetsutvidelser. Nå er hovedtanken å legge om og prioritere rehabilitering og bygge nytt eks. Landås 17.06.2019

Modernisering av bergensskolen 2007-2016 Bystyret vedtok enstemmig: ”Bystyret slutter seg til skolebruksplanens beskrivelse av varierte pedagogiske arbeidsmåter, fleksible varierte arealer og medvirkningsprosesser for å oppnå gode planløsninger for læringsarbeidet i bergensskolen.” Finn frem høringsuttalelsene til fagforeningene Finn frem saken om medvirkning og prosjektorganiseringen 17.06.2019

Rådalslien skole 17.06.2019

Skolen i samfunnet Mandat: Dannelse og utdannelse Teknologi Pluralisme og endringskrav Faglig, kulturell og sosial møteplass Utdanningsverdier: Demokrati og vitenskap Mandat: Skolens oppgave er tosidig. Elevene skal både dannes og utdannes til det samfunnet skolen henter sitt mandat fra. Når samfunnet endres, må også skolens mandat tolkes – dette er en kontinuerlig prosess. Skolen skal ikke være en institusjon som løper etter en hver trend, men skolen må likevel ta inn over seg endringer og ”klargjøre” elevene for det samfunnet de er en del av skal yte sine bidrag i. Teknologi Samfunnet utenfor skolen er i stor grad blitt digitalisert – nye kommunikasjonsformer, utvidete informasjonskanaler osv. Skolen må ta både ny teknologi og nye læringsformer i bruk. Kunnskap i økende grad ”ferskvare”, og elevenes måter å håndtere kunnskapsinnhenting og kunnskapsvedlikehold på, er av avgjørende betydning. Pluralisme Vi har både kulturell og verdimessig pluralisme i dag – og i økende grad når vi ser framover. En inkluderende skole må ta inn i seg forskjelligheten, vi kan ikke tro på at skolen skal smi alle over en lest eller utjevne forskjellene uten at skolen verdsetter forskjellighet. Forskjelligheten går ikke bare på religion og kultur, den går i større grad på mål, verdisett, læringsmåter og motivasjon. Faglig, kulturell og sosial møteplass Skolen har en svært stor plass i barn og unges liv. Det er ikke bare en læringsarena, men også en sosial møteplass og et oppholdssted for store deler av dagen. Skolen har på mange måter overtatt noe av familiens og ”gatens” arenaer. 17.06.2019