Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Marienlyst stadion Gamle Gress Mulighetsanalyse

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Marienlyst stadion Gamle Gress Mulighetsanalyse"— Utskrift av presentasjonen:

1 Marienlyst stadion Gamle Gress Mulighetsanalyse
Møte

2 Bakgrunn Bystyret har vedtatt at det skal bygges ny ungdomsskole på Marienlyst. Arkitektkonkurranse for den nye skolen våren Basert på intensjonen om ny stadion på Sundland ble det forutsatt at Tribune Øst i sin nåværende form skal avvikles. SIF og ROM oppnådde ikke enighet om ny stadion på Sundland og planene skrinlagt. Strømsgodset Fotball AS har i brev av bedt Drammen kommune om et samarbeid for på nytt å se på muligheten til å utvikle Marienlyst Gamle gress til et moderne anlegg for toppfotball.

3 Bakgrunn Formannskapet ang. Marienlyst Gamle Gress - Mulighetsanalyse: 1. Formannskapet slutter seg til at Marienlyst skole gjennomføres med en økonomisk ramme på 215 mill. kr og en plassering i samsvar med alternativ A. 2. Nødvendige rammetillatelser for skole fremmes som egne saker. 3. Rådmannen gjennomfører i samråd med Strømsgodset Fotball AS en nærmere analyse av muligheten for å utvikle Marienlyst Gamle Gress til et moderne anlegg for toppfotball i Drammen Mulighetsanalysen legges fram i løpet av første halvår 2009. 4. Formannskapet foreslår at representanter fra FAUene ved de berørte skoler trekkes inn i prosessen rundt mulighetsanalysen slik at de blir hørt i samsvar med intensjonen i vedlagte brev. Formannskapet ang. Marienlyst skole: Drammen Eiendom KF gis fullmakt til å igangsette bygging av Marienlyst skole innenfor den justerte kostnadsrammen på 215 mill.kr. slik det fremgår av saken.

4 Mulighetsanalyse Hensikten er å klargjøre rammebetingelser, tilpasningsbehov og forutsetninger for å gi grunnlag for å vurdere om det vil være mulig/ønskelig å realisere et anlegg for toppfotball med de premisser beslutningen om skolen gir. Det gjennomføres en analyse med følgende tema - Forutsetninger - Forslag til stadionkonsept - Vurdering -) Forholdet til ny Marienlyst ungdomsskole -) Forholdet til eksisterende kunstisbane -) Forholdet tilbruk av Gamle Gress - Konklusjon Gjennom arbeidet har det vært dialog mellom ulike berørte aktører.

5 Plassering av skolen som opprinnelig foreslått

6 Ny plassering av skolen med eksisterende tribuneanlegg

7 Stadionkonsept – SIFs behov
Økning og forbedring av tribunekapasiteten basert på en utvikling i etapper med dagens situasjon som et minimumsalternativ. Det utredes et totalkonsept med kapasitet på tilskuere, og en første etappe på tilskuere. Bedre VIP og servicearealer, totalt ca m2. Mediafasiliter, ca. 700 m2 Kontorer for SIF (15-20 plasser), ca. 500 m2. I tillegg er det nødvendig å øke arealene til kiosker, restauranter, vrimlearealer med mer. Det forutsettes at eksisterende garderober og driftsarealer i Tribune Vest og Tribune Nord er tilfredsstillende.

8 Stadionkonsept – Etappevis utbygging
Minimumsalternativ - Utbedring av Klokkesvingen iht krav fra NFF - Bedre lokaler for SIF i Tribune Vest Etappe 1 - Utgraving av Klokkesvingen og bygging av ny Tribune Syd Etappe 2 - Riving av eksisterende tribune og bygging av ny Tribune Øst Etappe 3 - Påbygging av Tribune Vest (3. og 4. etasje) Etappe 4 - Påbygging av Tribune Nord (3. og 4. etasje) Mellombygg mulig, men ingen forutsetning for stadionkonseptet

9 Stadionkonsept – Etappe 1

10 Stadionkonsept – Etappe 2

11 Stadionkonsept – Etappe 1+2+3

12 Stadionkonsept - Helhetsgrep

13 Viktige problemstillinger som vurderes
Forholdet til ny Marienlyst ungdomsskole Forholdet til eksisterende kunstisbane Forholdet til bruk av Gamle Gress

14 Forholdet til ny Marienlyst ungdomsskole
Avstand og høyder Arealbruk Utomhusarealer Atkomst, parkering

15 Forholdet til eksisterende kunstisbane
Driftsforhold - Kjøreveien mellom Tribune Vest og kunstisbanen må opprettholdes. Tilskuere, media - Sikten fra tribunen mot kunstisbanen må ikke hindres. - Muligheten til TV-bilder må ikke hindres. Isforhold - Påbygg på Tribune Vest må ikke vanskeliggjøre isforholdene. Ingen av disse forhold har prinsipiell betydning for muligheten til å videreutvikle Gamle Gress til et moderne anlegg for toppfotball og kan tilpasses gjennom videre planlegging.

16 Forholdet til bruk av Gamle Gress
Alternativ 1: Fotball om sommeren, ingen aktivitet om vinteren - Som i dag. Betyr at kunstisbanen ikke fullføres. - Ikke interessant Alternativ 2: Fotball om sommeren, bandy i vintersesongen - Teknisk gjennomførbart (Islegging skader ikke kunstgress). - Kunstisanlegget gjennomføres (3-4 mill kr) - Potensiell konflikt pga utvidet fotballsesong. Fotball prioritet. Alternativ 3: Helårs fotballanlegg - Overflytting av SIFs virksomhet til Gamle Gress. Konsekvenser for Gulskogen Arena. - Kunstgresset må skiftes oftere enn alt. 1 og 2. - Alternativ løsning for bandy må vurderes.

17 Prosess


Laste ned ppt "Marienlyst stadion Gamle Gress Mulighetsanalyse"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google