Arrangementsstrategi Lillehammer-regionen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Universell utforming Nytt fra nasjonalt nivå Anne Folkvord Seksjon for antidiskrimineringsarbeid.
Advertisements

Deltasenteret  Statens kompetansesenter for deltakelse og tilgjengelighet.
Forskningsrådets policy for FoU ved høgskolene Møte med Høgskolen i Telemarks styre 19. september 2013 Spesialrådgiver Berit Hyllseth.
Velkommen til konferansen «Hvordan løfte Lillehammerregionens næringsliv mot år 2024?» Spørsmål eller kommentarer underveis: Twitter: #lhmr2024 SMS: til.
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
Nordlandsløftet Forum Nordlandsløftet 7. – 8. november, Skagen Hotel
Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Snowball Rjukan 26. oktober 2010 Ove Gjesdal og Stein B Olsen.
Oppfølging av NTP og forvaltningsreformnen 29.oktober 2009 Bjørn H. Kavli.
Hva er planlegging? Hva mener vi med begrepet bærekraftig planlegging?
Strategi for forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) Bjørg Th. Landmark.
Kompetanse og rekruttering. Likeverdig og høy kvalitet i alle barnehager Stortingsmelding om barnehagen i fremtiden, legges frem vår Gi tydelig.
Strategi og handlingsplan
FRIVILLIGHETSMELDING Hedmark fylkeskommune 1. Verbalforslag årsbudsjett 2011 “Fylkestinget ber fylkesrådet utarbeide en frivillighetsmelding med fokus.
KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL
Planstrategi som nytt verktøy
Forskningsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Bakgrunn: Nye rammebetingelser Universitets- og høgskoleloven av 2005 Rådets høgskolestrategi.
Grønn innovasjon og grønne arbeidsplasser i Oslo
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Organisering av elektronisk samhandling – hvordan få det til ? Svein Erik Wilthil, KS.
VRI - OPPLEVELSESBASERT REISELIV Prosjektskisse Tjøtta 13. Sept 2010 Britt Hansen.
Regional transportplan Agder
Regionplan Agder 2020 Presentasjon for Regionplanens hovedmål Utvikle en sterk og samlet landsdel som er attraktiv for bosetting og næringsutvikling.
Presentasjon Regionplan Agder Regionplanens hovedmål Utvikle en sterk og samlet landsdel som er attraktiv for bosetting og næringsutvikling både.
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Nordlandskartdagene GeoNordland 2005 Satsing på Arealis og Geovekst Magnar Bakksjø Enhet for plan og miljø Kultur- og miljøavdelingen.
Erfaringssamling Forskningsbasert Kompetansemegling Planlegging av bedriftsbesøk Erfaringer fra TEFT v/Kjell Molven RF - Rogalandsforskning.
Fra Olavsled og Olavsfestdager til OL - fylkeskommunens kultursatsinger Sentrale elementer i arbeidet med å gjøre Trøndelag til Europas mest kreative region:
Strategisk næringsplan - Høringsforslag PSN
På Borregaards vis Bedriftskultur og verdigrunnlag Juni 2014.
Kulturstrategi for Oppland
ASSS-RÅDMANNSMØTE Drammen, 7. september 06. ADMK 2006 Mange store pågående saker Forvaltningsreformen NAV-reformen Konsultasjonsordningen m.m. Oppfølging.
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse-Midt-Norge
1 KLIMA Innen 2020 skal utslippene av klimagasser i Trøndelag reduseres med 30% sammenlignet med Trøndelag skal spille en ledende rolle i forhold.
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
Regionale forskningsfond
Flere årsaker til gjennomgang av virkemidler for regionale innovasjonssystem (”Systemtiltakene”) Endinger innen virkemiddelapparatet Framveksten av SkatteFUNN-prosjekter.
Kommunereform - hva skjer?
ByR har fått et tydelig mandat med klare ambisjoner fra 7 kommunestyrer + fylkesrådet.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
©All rights reserved - Metier AS- BETTER PROJECTS Fylkeskommunene som tydelig prosjekteier Hva kjennetegner god prosjekteierstyring? …og hvordan foreslås.
1 Fylkesplan for Østfold med fokus på klima og energi Fylkesplan  Tre grunntemaer  10 satsingsområder  6 mål og indikatorer for miljø Levekår.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
NVF-seminar Forvaltningsreformen og samferdsel Plan- og beslutningsprosesser KVU/KS1-prosesser og planprosess etter plan- og bygningsloven Marit Winther.
Deltakelse i europapolitisk samarbeid. Hvorfor engasjere seg? Intensjonen med å delta i europeisk regional- politikk på kort og lang sikt er å bidra i.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
Europapolitisk samarbeid Orientering på miniseminar 20. januar 2012, Gunn Marit Helgesen Leder av internasjonalt fagpolitisk utvalg i Østlandssamarbeidet.
Kommunal planstrategi Folkevalgtopplæring Sigdal Kommune Tyrifjord Hotell
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Visjon, virksomhetside og verdier
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse Midt – Norge
Ny ordning for Utviklingssentrene
Prosjektleder Ann Evy Duun
Felles europapolitisk arbeid gjennom
Kommunemøter RPBA - om RTP
Anskaffelser med fokus på Innovasjon Strategisk forankring
Innovasjon og nyskaping
Innovasjon og nyskaping
«Grønn næringsutvikling»
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Mulighetenes Oppland i en grønn framtid:
Kreative og kulturbaserte næringer
Motor for vekst og opplevelser i Hamarregionen
Kompetansestrategi Agder 2030
Utskrift av presentasjonen:

Arrangementsstrategi Lillehammer-regionen 2019-2023 Regional Arrangementsstrategi Lillehammer-regionen 2019-2023 «Lillehammer-regionen skal være en komplett og tilgjengelig region for bærekraftige arrangement og arrangementsopplevelser»

Regional arrangementsstrategi 2019-23 Formål: Løfte arrangement som fagområde i kommunene Stimulere arrangementer som bidrar til ønsket utvikling Forbedre samhandling/koordinering/kompetanseoverføring Styrke konkurranseevne og attraksjonskraft for å tiltrekke større arrangement Bærekraftinnretningen innebærer: Minimere negative og optimalisere positive effekter av arrangementene Sikre regional forankring/eierskap og bidra til lokal verdiskaping Ta utgangspunkt i regionens unike kvaliteter og verdier, identitet og kultur Skape langsiktige og vedvarende verdier – «arv». Sikre inkludering og mangfold, være tilgjengelige og redusere sosiale forskjeller Økonomisk levedyktighet over tid

Regional arrangementsstrategi 2019-23 Delmål Kommunene skal være forutsigbare, imøtekommende og effektive tilretteleggere innen sine ansvarsområder og dermed bidra til at arrangement kan gjennomføres mest mulig trygt, inkluderende, klima- og miljøvennlige Alle klimautslipp fra transport i tilknytning til arrangement skal være redusert med 50 % innen 2030 (i tråd med klima-/miljø plan) Alle nasjonale og internasjonale arrangement skal oppfylle våre bærekraftkriterier og være miljøsertifiserte innen 2022. Antall gjestedøgn knyttet til arrangementer skal økes Redusere miljøbelastning og rasjonalisere planlegging og gjennomføring ved hjelp av effektive planverktøy Ha Identifisert hvilke nye og hvilke etablerte arrangement som er avgjørende for regionen å beholde

Regional arrangementsstrategi 2019-23 Hovedmål operasjonaliseres i 6 delstrategier: Utvikle og forvalte helhetlig og bærekraftig arrangementsportefølje Samarbeidsmodell for arrangement i regionen «Sømløs» arrangementsstøtte og -beredskap – «en veg inn» Trygge og tilgjengelige arrangementsopplevelser Utvikle regionens arrangementskapasitet og kompetansedeling Utvikle digitale forretningsmodeller for bærekraftig arrangementsøkonomi Innsatsområder til hver strategi

Regional arrangementsstrategi 2019-23 Handlingsplan 2019 – basert på eksisterende ressurser Avklare ansvars- og arbeidsdeling innen akkvisisjon, oppfølging og arrangementsutvikling mellom Visit Lillehammer, LRV og kommunene. Prosess høst -19: «En veg inn» - effektiv samhandling Utarbeide definisjon for bærekraftige arrangement Avklare forstudie for objektive indikatorer/metoder. Samarbeid med FOU. Opplegg for at festivalene kan være pådrivere for å stimulere til større miljøbevissthet hos næringsliv, leverandører, frivillige, innbyggere og publikum. Vurdere om SIM EVENT kan tas i bruk som det sentrale arrangementsstyringsverktøy i alle tre kommuner, videreføre registrering Videreføre miljøsertifisering av festivaler og store arrangement som del av prosjekt bærekraftig reisemål

Regional arrangementsstrategi 2019-23 Handlingsplan 2019 (forts) Kartlegge aktuelle internasjonale regioner med sikte på tettere samarbeid for å styrke kompetanse og strategisk arbeid med arrangementsutvikling (inkl HINN og fylkeskommunen) Utvikle hensiktsmessige møteplasser for arrangører med sikte på kompetanseutvikling Ta initiativ til nærmere kompetansesamarbeid med høgskolen innen arr/arr.utvikling Utarbeide et eget mandat for samarbeidsmodell for mer proaktiv og kunnskapsbasert forvaltning av arrangementsportefølgen Revisjon av Regionrådets tilskuddsordning basert på bærekraft og vedtatt arr.strategi Styrke arrangørenes kompetanse innenfor digital innovasjon og digitale forretningsmodeller mv (Snowballprosjekt fase 1) Utarbeide opplegg for å benytte lokale leverandører innen mat som ledd i arrangementene som utstillingsvindu for lokal verdiskaping

Regional arrangementsstrategi 2019-23 Handlingsplan 2020 Forslag basert på tilsvarende ressurstilgang i regionråd og kommuners engasjement (vurderes ift budsjettprosess) Arrangementsstrategien – videre framdrift: Videre behandling: Politisk behandling i de tre kommunene Tiltak er delvis startet opp, øvrige kjøres høst -19

Sømløs arrangementskoordinering CIM event Århus et godt eksempel!