Troms-regionens potensial

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Presentasjon på pressekonferanse, 25. mai 2005 Partnerne bak Næringsbarometeret: Utdrag og tillegg til publikasjon Hordaland, 26. mai 2005.
Advertisements

NAV Elverum Thor Arne Olsen
Partnerne bak Næringsbarometeret: Hordaland, 22. mai 2006 Sperrefrist: tirsdag 23. mai kl
Norges Bank 1 Pengepolitikken og utsiktene for norsk økonomi Sentralbanksjef Svein Gjedrem Hammerfest 10. oktober 2005.
Arbeidsmarkedet nå desember 2011 Balsfjord, Karlsøy og Tromsø.
Terningen Arena NAV Elverum v/ Odd Are Elvebakken
Næringslivets økonomibarometer Resultater for NHO Vestfold- 4. kvartal 2014.
Hvilken kompetanse har vi behov for ? Bodø november 2008.
Befolkningsundersøkelse om ulike boligspørsmål Undersøkelsen er gjennomført for Forbrukerrådet av Norstat juni 2014.
Foto: Jo Michael Todeling av norsk næringsliv Østlandssamarbeidet 18. oktober Fungerende administrerende direktør Petter Haas Brubakk.
Oppegård kommune innbyggere 37 km2 Pleie- og omsorgsektoren og tjenester for funksjonshemmede har til sammen 472 årsverk og består bl.a. av: - 3.
©TNS 2016 Velkommen til frokostmøte. ©TNS 2016 Konjunkturrapport for arkitektbransjen 1H 2016 Av Berit Solli Arkitektbedriftene 4. februar Frokostmøte.
1. Problemstillinger  I hvilken grad påvirker kompetansesituasjonen kommunenes evne til å levere gode tjenester?  Hvilke utfordringer har kommunene.
Prognoser for arbeidsmarkedet i Oppland i NAV, Side 2 Prognose: Arbeidsledighet i konklusjon: Antall registrerte helt ledige i.
Regionanalysen basert på: NHOs Økonomibarometer (kvartalsvis) markedsutvikling, utsikter og sysselsettingsanslag Eksportutviklingen (månedlig) - Regionenes.
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
For Sør- og Vestlandet Konjunkturbarometer Publisert 7. januar 2016.
Slik ble Kommune-Norge bedre (og dårligere) i 2015 Ole Petter Pedersen | Kommunal Rapport | 22. juni 2016.
FAKTA OG MYTER NORSKE KOMMUNER Bjarne Jensen TROMSØ
Betingelser for frivillig innsats – motivasjon og kontekst Dag Wollebæk, Synne Sætrang og Audun Fladmoe Presentasjon av rapport, Funkis Studieforum 31.
Størst prosentvekst og gode utsikter
Orkla Matbarometer - en nordisk kostholdsundersøkelse
Holdninger til helseforsikring
Konjunkturrapport for arkitektbransjen 2H 2016
Regional planstrategi
Tall og bakgrunn for årets oppgjør sett fra YS’ ståsted
Bedriftsundersøkelsen 2017
Bedriftsundersøkelsen 2017 Oppland
Bedriftsundersøkelsen 2017 Rogaland
Nord-Odal kommune - Kommunesammenslåing.
Inntakskvalitetsundersøkelsen 2010
Prognoser for arbeidsmarkedet i Oppland i 2015
Store forskjeller i arbeidsledighet
Integrerte tjenester – analyse og diskusjon av spørsmålene i KOSTRA skjema 4 og 5 Siden 2004 har en hatt spørsmål om integrerte tjenester, av noe ulikt.
Regionsamlinger november 2016
NAV i Telemark ! Terje Tønnessen Direktør NAV Telemark Skien
Meg.
Bedriftsundersøkelsen 2017
Markedsrapport November 2017
Arbeidsmarkedet i Telemark Christine Vatne
Medlemmene i Vest-Agder
Norsk e-helsebarometer 2017
Lederlønn i kommunal sektor Praksis og erfaringer fra lokale lederlønnsforhandlinger. Undersøkelse av forhandlinger etter kapittel 3 i Hovedtariffavtalen,
Klimamål i et kommuneperspektiv Status og utvikling i kommunalt klimaarbeidet Aggregering til klimamål og tiltakspotensial for et samlet kommune-Norge?
Margrethe Helgebostad
Sparebankforeningens årsmøte 2007
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Bedriftsundersøkelsen næringslivets egne forventninger
NAV i tall og fakta 2016.
Kor attraktiv er Bø og korleis kan vi påvirke nærings- og besøksattraktiviteten? 16. Februar 2015.
Budsjett og økonomiplan
Amnestys Business Rating 2017
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Sjokk og konjunktursvingninger
Veileder – NAV Loppa Veileder 100% fast stilling
LOs pensjonsseire Sikring av ytelser til sliterne Tette hullene i AFP
Befolkningsframskrivinger 2018
Det har aldri vore skapt så mange nye arbeidsplassar i Sogn og Fjordane
7 Økonomi og miljø Er forurensning en kostnad? Hvorfor ikke ha totalforbud mot forurensning av luft, jord og vann? Hva har økonomer å bidra med i forurensningsdebatten?
Hvordan skape attraktivitet i Ranaregionen
NAVs bedriftsundersøkelse
Bedriftsunder-søkelsen 2016 Resultater Nordland
10 Konjunkturledigheten
Arbeidsmarkedsprognosen for Østfold 2019
Barometeret Utdrag fra Pengepolitisk rapport 2/18 fra Norges Bank. Figurene kan hjelpe deg til å beskrive tilstanden i norsk økonomi. Oppgi følgende kilde.
Den skandinaviske biogasskonferansen 2018
NY STRUKTUR.
Sysselsetting, arbeidsledighet og lønn
Presentasjon av Høringsdokumentene
Utskrift av presentasjonen:

Troms-regionens potensial Nils Arne Johnsen, etatssjef for næringsetaten

Demografi

Arbeidsmarked

Arbeidsledighet i Troms Arbeidsledigheten i Troms er ved utgangen av oktober på 1,5 % og dermed landets nest laveste. Hele landet har en ledighet på 2,2 %. Fylkets to mest folkerike kommuner, Tromsø og Harstad, har en ledighet på henholdsvis 1,4 og 1,9 prosent. Flest personer er arbeidsledige innen butikk- og salgsarbeid med 178 personer.

Arbeidsmarked i Troms 1239 ledige stillinger er registrert i Troms. 866 av disse finner vi i Tromsø, som utgjør nærmere 70 prosent av alle ledige stillinger i fylket. Det er registrert flest ledige stillinger innen helse, pleie og omsorgssektoren med 294 ledige stillinger. Øvrige sektorer med høyt antall ledige stillinger er: bygg- og anlegg, IKT-fag og barne/ungdomsarbeid. Lavest ledighet har kommunene Storfjord (0,7 %), Salangen (0,8 %) og Bardu (0,9 %). Høyest ledighet finner vi i Torsken (4,2 %), Kvænangen (3,0 %) og Nordreisa (2,7 %).

Norge

Behov for arbeidskraft Hovedinntrykket for Troms er at bedriftene har økt behov for arbeidskraft også det kommende året, men at deres forventninger om netto vekst i sysselsettingen er noe lavere enn fjoråret. Behovet er særlig stort for sykepleiere og helsefagarbeidere. Mange virksomheter sliter med å få tak i rett arbeidskraft. 11 prosent av bedriftene oppgir at de har mislyktes i å rekruttere. Størst rekrutteringsproblemer finner vi innen Helse- og sosialtjeneste. De siste seks årene har vi spurt virksomhetene om de har benyttet utenlandsk arbeidskraft det siste året. 30 prosent svarer positivt på spørsmålet. Dette er på omtrent samme nivå som i fjor. Størst forventninger om netto vekst i: Bergverksdrift og utvinning og Informasjon og kommunikasjon. (Små i Troms) Eiendomsdrift, forretningsmessig- og faglig tjenesteyting

Vekst i arbeidsmarkedet Det er helse- og sosialtjenesten som står for den største økningen, tett etterfulgt av eiendomsdrift og tjenesteyting. Så kommer den næringen som vanligvis anses som den viktigste motoren i den økonomiske veksten, nemlig bygge- og anleggsnæringen. Også turisme, overnatting og servering har en økning i Troms, og denne næringen øker mye i hele Nord-Norge.