Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NAV Elverum Thor Arne Olsen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NAV Elverum Thor Arne Olsen"— Utskrift av presentasjonen:

1 NAV Elverum Thor Arne Olsen

2 Informasjon fra NAV Arbeidsmarkedet nå og fram mot 2030
Jobbsøkertips på nav.no Nettsider og annen informasjon

3 Arbeidsmarkedet Bedriftsundersøkelsen Hedmark 2013
Bedriftenes forventninger fram mot februar 2014 Behov for flere med fagutdanning Bedriftene etterspør faglært arbeidskraft og arbeidskraft med høyere utdanning. Det er flere bedrifter som venter oppbemanning enn nedbemanning i alle regioner i fylket. Omtreng 10% av bedriftene har opplevd rekrutteringsproblemer. Mange av disse har ansatt personer med lavere kompetanse enn ønskelig.

4 Arbeidsmarkedet Mange bedrifter innen informasjons- og kommunikasjonssektoren varsler flere ansatte og dette indikerer fortsatt optimisme innenfor IKT-sektoren. Det vil være et stort behov for kvalifisert arbeidskraft innen helsesektoren og i undervisning. Bedriftsundersøkelsen viser et økende behov for kokker og servitører i året som kommer. Oppgaver innenfor produksjon og industri automatiseres og effektiviseres, noe som medføre mindre behov for arbeidskraft ved flere industribedrifter.

5

6 Arbeidsmarkedet frem mot 2030
Aldring i befolkningen - behov for nye på arbeidsmarkedet Andelen av befolkningen som er i jobb vil gå sterkt ned om noen år Frem mot 2030 vil vi stå overfor utfordringer på det norske arbeidsmarkedet: En betydelig økning i behovet for arbeidskraft, særlig innenfor helse- og omsorgssektoren. En lavere andel av befolkningen vil være i arbeidsfør alder 2013 – 3,7 yrkesaktive pr pensjonist 2020 – 3,2 yrkesaktive pr pensjonist 2030 – 2,6 yrkesaktive pr pensjonist

7 Jobbsøker Personer som har fullført en utdanning enten det er en fagutdanning eller en høyere utdanning har lagt mindre sannsynlighet for å være arbeidsledig enn andre. Fremtidens arbeidskraft må være fleksibel og endringsvillig. Se flere jobbmuligheter med egen utdanning.

8 Nav.no Søke opp ledige stillinger i ulike kategorier
Registrere din CV, og sette opp jobbønsker Jobbsøkertips Eksempler på jobbsøknader og CV Hvordan forberede deg til jobbintervju Hvordan tenke utradisjonelt med egen kompetanse Søke jobb i Norden og Europa

9 Jobbsøker Du har ikke krav på ansettelse i bedriften etter endt læretid. På den annen side kan et positivt inntrykk øke dine muligheter for jobb i bedriften, enten umiddelbart etter læretiden eller ved en senere anledning. Hvis du får tilbud om fortsatt jobb i bedriften må ny arbeidsavtale inngås. Du har alltid krav på en sluttattest fra lærebedriften. Minstekravet til en slik attest er at det fremgår hvilke arbeidsoppgaver du har hatt, og i hvilken periode du har vært ansatt. Attesten kan legges ved fremtidige jobbsøknader I tiden som lærling lærer du ikke bare et fag eller yrke. Du vil også tilegne deg generelle kunnskaper om hvordan du opptrer på en arbeidsplass, forholder deg til kollegaer, sjefen, kunder, andre bedrifter osv. Til sammen vil dette gi deg mange nyttige og viktige erfaringer.

10 Nettsider Nav.no Bedriftenes hjemmesider Kommunenes hjemmesider Vikarbyråenes hjemmesider

11

12


Laste ned ppt "NAV Elverum Thor Arne Olsen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google