Kurs for brukere av KFF-KSS

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Dokumentasjonsplikt for alternative behandlere i Norge
Advertisements

IK-Bygg på web: Formål IK-Bygg web skal bidra til å avdekke avvik i forhold til helse, miljø og sikkerhet. Det stilles strenge krav til hvilken forfatning.
Kvalitetsarbeid i Telemark fylkeskommune
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Stord Geir Grimstad KS Utdanning
Eksternfinansiert virksomhet F Avd. dir. Arne Lunde, Kunnskapsdepartementet.
Personalseminar Avdeling for IT Høgskolen i Østfold 18.mars 2005
Nasjonale anbefalinger Helsetilsynets betraktninger
Internkontroll etter alkoholloven Møte med bransjen
Hvordan holde orden i eget hus? Internkontrollforskriften
Kvalitetssikring gjennom kvalitetsvurdering
Fra ordførerstol til undervisningsareal – pålagt kvalitetsvurdering blir til forankret kvalitetsutvikling i Malvik kommunes grunnskoler Lasse.
Delegasjonsreglement
Kvalitetssikring. er alle tiltak som er nødvendig for å sikre at et produkt vil tilfredsstille angitte krav til kvalitet og trygghet Kvalitetsarbeid krever.
1 Styrets ansvar Kurs for styremedlemmer i privatskoler Montessoriforbundets skolelederkonferanse v/gen.sekr Torgeir Flateby, KFF, 13 november 2012.
INTERNKONTROLL - Medlem av Norges største frittstående elektrikerkjede -
SKOLEKONKURRANSER SOM METODE i videregående skole Velkommen til informasjonsmøte om Hovedprosjektet
Presentasjon Agresso brukerforum 2012 Arne Lunde, KD.
Fylkesmannen i Oslo og Akershus Regelverksamling Tilsyn etter barnehageloven §§§§§§§ §§§§§
TOB055 Beskrivelse, kalkulasjon og kontrahering Aktører/roller i byggeprosessen ”Prosjektorganisasjonen”
Kartleggingsprøver på godt og vondt- hva gjør vi? Tove Mathisen og Kurt Henriksen Hvorfor kartleggingsprøver? Begrepsforståelse? Hvilke kartleggingsprøver.
Roller i arbeidslivet Arbeidsgiver Arbeidstaker Verneombud Arbeidsmiljøutvalg Bedriftshelsetjeneste ml?tid=207363http://
Offentlige anskaffelser Formålet og grunnleggende prinsipper for offentlige anskaffelser Virkeområdet for anskaffelsesregelverket og for de ulike.
Kunnskapsløftet er utdanningsreformen som ble implementert i Reformen innebar en rekke endringer i skolens innhold, struktur og organisering fra.
Tom Rune Kongelf Ny rammeplan for barnehagar kvar står vi? Styrarnettverket 4.november 2015.
Fylkeslege Helga Arianson 1 Utfordringer i samarbeid og erfaringer fra tilsyn Solstrand 28. oktober 2009 Fylkeslege Helga Arianson.
Privatskolesamling 19. mai 2008 Utdanningsetatens kurs og konferansesenter- Helsfyr.
Tillitsvalgte har en sentral og viktig rolle i IA.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
LANDSOMFATTENDE TILSYN 2015 TILSYN MED KOMMUNENS HELSE- OG OMSORGSTJENESTER TIL MENNESKER MED UTVIKLINGSHEMMING.
PLAN- OG BYGNINGSLOVEN
Presentasjon av organiseringsprosjektet
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
Grunnlaget for innspillet
Intern kontroll i regnskapsprosessene
Krav til sikring av personopplysninger
Kontroll Forvaltningskontroll fra SLF NMSK og Skogfond
Opplæringslova kapittel 9A
UHRs utdanningsutvalg 23. september 2008
Rådgiversamling 3. mars 2017 Anna Skarheim.
Helse miljø og sikkerhet
Kvalitetssikring av studieprogram ved Nord universitet
Prosjektmodellen Planleggingsfasen Gjennomføringsfasen Kontroll
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Fellesmøte Fellesmøte.
Ny forskrift om ledelse og kvalitet, … og litt til Sigrid J
Kommunens arbeid med internkontroll innenfor ROP-området
Kurs for brukere av KFF-KSS
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2
Aktivitetsplan Internrevisjonen HMN-RHF - Presentasjon for Regionalt brukerutvalg 9. mai Vedtatte aktiviteter 2016 Aktiviteter som vurderes.
montessoriforbundet, februar 2018
Lov om grunnskolen og den vidaregåande opplæringa (opplæringslova)
Instruktørkurs for kommuner Normen (30min)
Kvalitet i opplæringa PPT-samling 15. mai 2018.
Innledning om KFF-KSS.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
Fagdag 2013 Quality Hotel Olavsgaard, Skjetten 11. juni 2013.
Ungdom Samarbeidsavtale NAV – Fagopplæring om lærekandidater eller ungdom som har mål om grunnkompetanse.
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Sentrale lover og regler
Læringsmiljø §9a: Handlingsplikt Bedre læringsmiljø
Oppfølging av Høstrapporten
Kurs for brukere av KFF-KSS
Ledelse og kvalitetsforbedring
Inkluderande barnehage- og skulemiljø
Rapport: Personalforvaltning i videregående skole
Ledelse og kvalitetsforbedring
Orientering kommunestyret i Tysfjord kommune den
Forholdet til styret og styrets arbeid Det er bare en rektor på en skole. Rektor er i en spesiell og noen ganger ensom posisjon mellom styret og skolen.
Utskrift av presentasjonen:

Kurs for brukere av KFF-KSS Steinerskoleforbundet 18. oktober 2018

§ 5-2.Styret sine oppgåver Styret har den øvste leiinga av skolen og skal sjå til at skolen blir driven i samsvar med gjeldande lover og forskrifter. ….

§ 5-2.Styret sine oppgåver forts Styret skal ha eit forsvarleg system for vurdering av om krava i gjeldande lover og forskrifter, og føresetnadene for godkjenninga blir oppfylte. Styret skal ha eit forsvarleg system for å følgje opp resultata frå desse vurderingane og nasjonale kvalitetsvurderingar som departementet gjennomfører med heimel i § 7-2 tredje ledd. Som ein del av oppfølgingsansvaret skal det utarbeidast ein årleg rapport om tilstanden i skolen knytt til læringsresultat, fråfall og læringsmiljø.

Forsvarleg system (1) Styret skal ha eit forsvarleg system for vurdering av om krava i gjeldande lover og forskrifter, og føresetnadene for godkjenninga blir oppfylte.

Forsvarleg system (2) Styret skal ha eit forsvarleg system for å følgje opp resultata frå desse vurderingane og [følgje opp] nasjonale kvalitetsvurderingar som departementet gjennomfører med heimel i § 7-2 tredje ledd.

Forsvarleg system (3) Som ein del av oppfølgingsansvaret skal det utarbeidast ein årleg rapport om tilstanden i skolen knytt til - læringsresultat, - fråfall og - læringsmiljø.

Elementer i et forsvarlig system (1) (hentet fra Udirs veileder) Følgende elementer bør inngå i et forsvarlig system for vurdering av om kravene i regelverket blir oppfylt: 1. Oversikt over lover, forskrifter og relevante styringsdokumenter i forhold til regelverkets gjennomføring. (=styring)

Elementer i et forsvarlig system (2) (hentet fra Udirs veileder) Elementer i et forsvarlig system forts: 2. Beskrivelse av virksomhetens hovedoppgaver, organisering og myndighetsfordeling (eks: delegasjonsreglement). Ansvarslinjene og myndighetsfordelingen mellom de ulike ansvarsnivåene må være klargjort.  (=styring)

Elementer i et forsvarlig system (3) (hentet fra Udirs veileder) Elementer i et forsvarlig system forts: 2. Rutiner for å sikre at alle i virksomheten har kompetanse til å vurdere regelverket og til å ivareta oppgaver de er gitt i systemet som ledd i skoleeiers oppfyllelse av regelverket. (=gjennomføring) 3. Rutiner for å sikre informasjonsflyt i virksomheten for rapporteringer og tilbakemeldinger. (=gjennomføring)

Elementer i et forsvarlig system (4) (hentet fra Udirs veileder) Elementer i et forsvarlig system forts: 4. Beskrivelse av rutiner eller andre tiltak som er egnet for å bekrefte god tilstand og/ eller avdekke og forebygge manglende overholdelse av gjeldende lover og forskrifter (= kontroll) 5. Beskrivelse av rutiner for å rette opp og forbedre forhold som er oppdaget, samt rutiner for oppfølging av ulike kvalitetsvurderinger

Elementer i et forsvarlig system (5) (hentet fra Udirs veileder) Elementer i et forsvarlig system forts: 5. Beskrivelse av rutiner for å rette opp og forbedre forhold som er oppdaget, samt rutiner for oppfølging av ulike kvalitetsvurderinger (=oppfølging). 6. Beskrivelse av rutiner for oppfølging av kritiske områder i opplæringsvirksomheten (=oppfølging).

Kvalitetsstyring og kvalitetskontroll Styrende dokumentasjon: Oversikt over lover og forskrifter og delegasjon av myndighet  Gjennomførende dokumentasjon: Rutinebeskrivelser og oppgavefordeling Kontrollerende dokumentasjon: Skjemaer for kontroll og oppfølging  Bruke systemet til å forbedre.