Seniornett Norge             Det glemte gullet – ingen har mer kapital og tid enn eldre, og de er på nett. Hvordan kan du utnytte dette til din fordel?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
- Kompetanse Nettvett Hanne Svendsen- PVS kompetanse.
Advertisements

Markedsføring, rekruttering og lojalitet
HVA ER ?.
Politikk handler om å fordele goder og byrder i et samfunn.
Hva sier de offentlige styringsdokumentene?
Internett for nybegynnere
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Smarttelefonen - et verktøy for en enklere og smartere hverdag.
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Veien mot arbeidslivet Jobbsøking
HVA ER ?.
DaTaTing Hva er internett? •Verdensomspennende nettverk av nettverk. •I likhet med mennesker, kan ikke datamaskiner kommunisere med hverandre gjennom et.
Sosiale medier Digitalt temakurs Innhold: Datasikkerhet og nettvett, generell bruk av PC og sosiale medier.
Steffen Myklebust Velkommen til en presentasjon av «my good friends»
Larvik bibliotek Foredrag om sosiale medier Kl – Seniornett Larvik Sliperiet: Datakafé Kl – Minikurs: facebook Kl –
Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling UiO Lesevaner og IKT-bruk blant elever fra språklige minoriteter i Norge En sammenlikning mellom elever.
Surfing sosial media - Bilkjøring Her lærer vi hvordan du kan bruke Sosiale medier til å se på et bestemt tema - Bilkjøring Vi skal se på Twitter, Facebook,
Opprette Gmail-konto Lærer/ledsager 3i Opprette Gmail-konto
For å åpne Internett trykker du på i startskjermbildet. Når du klikker i adressefeltet, blir det en blå bakgrunn på den nettadressen som står der, og det.
INNFØRING AV NY LÆREPLAN – UTFORDRINGER BÅDE FOR FORELDRE OG SKOLE
Blikk på ikt •Handler om data •Design og layout •Programvare •Handler om utstyr •Handler om nye ting og gagets •Handler om folk •Vanlige.
Biblioteket som læringsarena i et eBorgersamfunn
Hvordan bruke IKT som kulturbedrift
BRIDGE ER:  KREVENDE  FARTSFYLT  DRAMATISK  SPENNENDE.
Jeg vil bo hjemme så lenge jeg kan! Et besøk i fru Paulsens leilighet
Bokpresentasjon Oslo.
Kommunikasjon Ordet stammer fra det latinske ordet communicare som betyr å gjøre felles/ gjøre sammen Nettsider = enveiskommunikasjon Sosiale medier =
? Hva er.
Hva er ?. Facebook er et av de mest kjente sosiale medier eller nettsamfunn. Det er en gruppe mennesker som ved hjelp av data (internett) kommuniserer.
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Teknologisk påvirkning av barns oppvekst
Bli kjent med IKT. © Eduke as Basisferdigheter 1. Lese 2. Skrive 3. Regne 4. Muntlig fremstilling 5. IKT.
eDialog24 Operator Nyheter og endringer i versjon
Funksjoner og Innstillinger i
123 Data - Førstehjelp Krokelvdalen Skole. Hva skal vi lære Slå på/av datamaskinen Hva som må til for å komme på internett Hvilke typer kommunikasjonsformer.
Høgskolen i Oslo Den digitale hverdagen – fagdag for de uavhengige forlagene Valg og vurdering av digitale læringsressurser Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen,
Dagligbankundersøkelsen Fakta Dagligbankundersøkelsen intervju Befolkning 15 år + TNS Gallup Forfatter Bente Pettersen Roar Thorvaldsen.
Veiledning som ledd i videreutdanning til spesialist og litt til
Godt språk gjør lesing lettere. Bli kjent med bokstavene. Å lese og forstå det vi leser. Å skrive seg til lesing. Leksearbeid.
Digitale kommunikasjonsarenaer. Digital kommunikasjon Digital informasjon vil si informasjon som er lagret som tallkoder (0 og 1) Digitale medieplattformer.
God dag, jeg er seniorrådgiver og ekspert på rådgivende salg og markedsføring av high-tech produkter og løsninger! Ønsker du hjelp med å: Skape nye kunder?
Kommunikasjon og kunnskap. Det moderne mennesket: eksistert i år Skriftspråket: år gammel Vår tid: de fleste kan både lese.
Professor Guttorm Sindre Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap Programmering i Python.
SeniorSurf 2015 Oversikt over veilednings – og hjelpemateriell og ressurser til bruk i presentasjoner og opplæring om digital postkasse Oversikten er utarbeidet.
| Formelle tekster.
13.3 Personalarbeidet Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. Lærer: Roar Bjerkeli.
| Mitt og ditt språk. Språket vårt blir påvirket av mange forhold geografi sosial status alder venner utdannelse kjønn.
Kjennskap til etablering av «Innbyggerservice» og inntrykk av informasjon fra kommunen generelt Bergen omnibus Januar 2017.
Markedsføring.
Digital deltagelse for alle
Lær å opprette den elektroniske ID-en MinID
Hvorfor iPad i grunnskoleopplæringen?
Kort innføring i Trio Web
Hvilke plattformer bruker dere?
BRIDGE ER:  KREVENDE  FARTSFYLT  DRAMATISK  SPENNENDE.
Bruk av IKT i husholdningene
Sosiale medier på En innføring.
Roede-kurslederen på Facebook
Tips for bruk av sosiale medier
Casino Tjene Penger Tips og Råd. Bare Flaks? Har du noen gang spurt deg selv et spørsmål, hvorfor noen spillere er mer profesjonelle enn andre? Hvordan.
Evaluering eBorger Pilot
Klubbkvelden 10. september 2018
Office 356 kurs For både nybegynnere og erfarne. Håper alle finner noe å lære/bli inspirert av. Er beregnet for PC, ikke Mac. Et innføringskurs, dere kan.
Lær mer – vis din støtte til alle som er berørt av demens
FORELDREKONTROLL Vet du hva dine barn surfer på, spiller eller bruker av app`r? Det er ikke lett å følge tempoet til egne barn og hva de blir utsatt for.
Prosjekt Digisos Hvordan få flere til å søke digitalt? L
Utskrift av presentasjonen:

Seniornett Norge             Det glemte gullet – ingen har mer kapital og tid enn eldre, og de er på nett. Hvordan kan du utnytte dette til din fordel?

Judith Nilsen Prosjektleder i Seniornett TAAFC, Banyan, TTC, Telenor, Cargonet, Moesarc, og selvstendig. Hardware, software, utvikling, nettverk, sikkerhet, telefoni, brukerstøtte. Utdannet i klassiske språk, pedagogikk, ledelse. Selvlært på teknikk, EUCIP sertifisert. 31.12.2018

Vårt mål Vi arbeider for seniorers aktive bruk av IKT og integrering i det digitale samfunnet 31.12.2018

De eldre er gjennomsnitt av befolkningen Minst 25% av befolkning har lesevansker. Alle alder har synsvansker og andre hemninger. Konsentrasjonsevne er mindre hos de yngre enn de eldre! Vi vil forstå Mange stadier av alderdom – 60 er den ny 40!!

Sosiale medier De eldre bruker sosiale medier til å holde kontakt med familien. De er ikke interessert å treffe bedrifter hvor de har familie. Twitter er lite brukt. LinkedIn er brukt av de som jobber Eldre er redd for sikkerhet Eksemplar : Facebook – Seniornett, Alfa travel Bilfører 65+

Søk Søk er et kunnskap og er vanskelig Forståelse for hva finnes på nett er lav Forståelse av resultater av søk er lav Vi prøver å lære de – uten hell

Mye brukte www.startsiden.no – fordi det endres lite og er inngangsporten til mye Aviser fordi de er gratis på nett Nettbank Reiser E-post Skype

Lojalitet Vegre seg å bytte leverandør Stort ryktenettverk Kundeservice må bli forståelig Eksempel – bytte av internett leverandør.

Kundeservice Noen er teknisk avansert – klarer chat eller menydrevet systemer Vil helst snakke med et menneske God kundeservice er den beste reklamen

Tid Det har vi ikke! (Barnepass, kurs, frivillighet, reiser, jobb) 30% av befolkning er aktive – uansett alder. OECD rapporter viser at det øker aldri uansett media

Motivasjon Det må bli nyttig Det må bli enkelt 2 klikk Fordi du kan betyr ikke at du må Personlig anbefalinger

Dårlig sider Nav.no Trondheim kommune Oslo kommune Skatteetaten.no Gov.uk Alle disse har vunnet priser!

Gode sider BBC De endrer seg lite Enkelt språk Ikke nødvendig å skrolle 2 klikk Søk fungerer Rask

Vår erfaring på web Vi har en prosjekt til å ombygge webstedet. Fra statistikk det mest brukte er nyttige tips. Maks 2 klikk Skjemaer er ikke populært – vanskelig å skrive på tastaturet Bruker ikke tid til å finne ting Innlegg må bli kort Forståelig språk