Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Etter at du har logget inn trykk på piltasten og velg Kontoinnstillinger Ditt navn

2 Trykk på «Rediger» bak valgmuligheter, dersom du vil endre den
Vi skal nå se på noen av de viktigste innstillinger under «Kontoinnstillinger» Kontoinnstillinger har på venstre siden 8 rubrikker(Generelt, sikkerhet, varsler osv.) og på høyre siden mulighet til å velge «Rediger» Trykk på «Rediger» bak valgmuligheter, dersom du vil endre den Her vil ditt navn stå. Her vil ditt navn stå. Her står ditt e-post adresse

3 1. Generelt Navn Klikk på ditt navn eller på rediger (på høyre-side)
Her vil fornavnet og etternavnet som du registrerte deg med, komme frem. Endre etter behov. Her kan du sette inn for eks. kallenavn eller pikenavn, om du ønsker at det skal bli enda enklere for andre å finne din facebookside. Dersom du har lagt inn endringer, klikk på «Lagre endringer». Ingen endringer, klikk på «Avbryt»

4 Brukernavn Du kan skrive her f..eks. fornavn og etternavn i ett ord (ingen mellomrom) slik at det kan søkes på brukernavn. Dette er valgfritt! Dersom du har laget endringer, klikk på «Lagre endringer». Ingen endringer, klikk på «Avbryt»

5 E-post Her kan du legge til en e-postadresse, og endre primær e-post.
Din e-postadresse Her kan du legge til en e-postadresse, og endre primær e-post. Gi tillatelse til de av dine venner, som har opprettet et arkiv på Facebook, til at din e-postadresse kommer med i arkivet. Dette er valgfritt. Aktivere Facebook e-post er valgfritt og ikke nødvendig. Dersom du har laget endringer, klikk på «Lagre endringer». Ingen endringer, klikk på «Avbryt»

6 Passord Dersom du vil eller bør endre passordet for innlogging til Facebook, gjør du det her. Skriv først ditt gjeldende passord og deretter ditt nye passord både i feltet «Nytt» og «Angi nytt passord på nytt» Dersom du har laget endringer, klikk på «Lagre endringer». Ingen endringer, klikk på «Avbryt»

7 Når det gjelder de siste to valgene, betyr:
«Nettverk» at du kan bli med i et nettverk som du vet om «Språk» at du har mulighet til å endre språkoppsettet til din facebookside.

8 2. Sikkerhet Det gjelder de første 3 innstillinger: Sikkerhetsspørsmål, Sikker nettsurfing og Innloggingsvarsler. Trykk «Rediger»(til hø) for å endre De andre valgene blir nyttig dersom du f.eks. velger å spille spill på Facebook. Da kan du sette et såkalt Aplikasjonspassord Godkjenning av innlogging er nok så tungvint men gir samtidig noe ekstra sikkerhet.

9 Sikkerhetsspørsmål. Ved å angi et sikkerhetsspørsmål kan Facebook raskere identifisere deg som eieren av Facebook-kontoen din, når du henvender deg til dem for hjelp. Trykk på piltasten og velg en av spørsmålene Skriv her svar på valgt spørsmål Skriv her passord du bruker ved innlogging til Facebook for å kunne lagre endringer

10 Sikker nettsurfing Her aktiverer du sikker nettkobling når du er på Facebook. Sikker nett-kobling er den samme enn du bruker på nettbank (https). Trykk på «Rediger» til høyre for «Sikker nettsurfing» Trykk med musepekeren i (den tomme) firkanten slik at valget er hukket av. Trykk til slutt «Lagre endringer»

11 Innloggingsvarsel Facebook kan varsle deg når noen (det kan være deg selv) logger seg inn med din Facebookkonto fra en datamaskin eller mobilenhet som du ikke har brukt tidligere. Du kan velge hvordan du vil bli varslet. Det enkleste (beste) er å velge varsling per E-post, fordi den er allerede lagt inn. Så slipper du å legge inn ditt mobilnummer i din profil på Facebook Sett hake foran E-post (trykk firkanten) og trykk «Lagre endringer»

12 3. Varsler Facebook kan varsle deg om alt som skjer på din Facebooksiden. Det blir i utgangspunkt varsler i form av e-post. Men er det mye «aktivitet» på Facebooksiden din vil det kunne bli upraktisk/plagsomt mange e-poster fra Facebook. Til høyre for alle varselvalgene kan du trykke på «Rediger» for å få frem hvilken varsler du velger/velger bort. Nedenfor vises for en av alternativer hvordan du kan ordne «Varsler»

13 Eksemplet viser varsler for valget «Bilder» Det er 8 mulige varsler
Eksemplet viser varsler for valget «Bilder» Det er 8 mulige varsler. Velg bort de du ikke ønsker ved å trykke på firkantene for å ta bort haken (som her er gjort for de 5 sist valg). Trykk til slutt «Lagre endringer»

14 De andre rubrikker Abonnenter: det er ikke å anbefale å tillate abonnenter. Målet med abonnentfunksjon for enkelt privatpersoner er uklar. Applikasjoner: her kan du ved behov administrere hvilken tillatelser du har gitt til hvilken applikasjoner (spill m.m) Mobil: ved å legge inn mobilnummeret vil du kunne ta imot varsler fra Facebook, oppdateringer fra vennene dine og selv legge inn oppdateringer via mobilen. Avgjør selv hvor nyttig dette er. Betaling: Du kan kjøpe kreditt på Facebook som kan brukes i spill som tillater betaling. Annonser på Facebook: Trykk på «Rediger innstillinger for tredjepartsannonser» sett valget til «Ingen» og trykk «Lagre endringer» Trykk deretter på «Rediger innstilling for målrettet reklame», velg «Ingen» og «Lagre endringer»

15 I neste presentasjon ser vi nærmere på personverninnstillinger
I neste presentasjon ser vi nærmere på personverninnstillinger. Med disse innstillinger kan du bestemme hvem som skal få tilgang til hva på din facebookside


Laste ned ppt "Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google