Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Surfing sosial media - Bilkjøring Her lærer vi hvordan du kan bruke Sosiale medier til å se på et bestemt tema - Bilkjøring Vi skal se på Twitter, Facebook,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Surfing sosial media - Bilkjøring Her lærer vi hvordan du kan bruke Sosiale medier til å se på et bestemt tema - Bilkjøring Vi skal se på Twitter, Facebook,"— Utskrift av presentasjonen:

1 Surfing sosial media - Bilkjøring Her lærer vi hvordan du kan bruke Sosiale medier til å se på et bestemt tema - Bilkjøring Vi skal se på Twitter, Facebook, Wikipedia og Youtube og hvordan du lærer om et tema ved å kombinere informasjon fra alle. Her er fremgangsmåten. Du må ha tilgang til en datamaskin med internettkobling. Den vil ha en nettleser installert (et program som brukes til å se på internett). Jeg bruker Internet Explorer i denne presentasjonen.

2 Adresselinje Pil frem og tilbake Søkefelt Start- knappen Ikon for Internet Explorer

3 1.Start Internett Explorer – du dobbelklikker på ikonet som du finner på skrivebordet eller nederst ved siden av ’Start’-knappen. 2.I adresselinjen skriver du www.google.nowww.google.no 3.I søkefeltet skriver du ‘’65 + facebook” og bruker entertasten. 4.Det kommer en side hvor du må velge den øverste innslag og bruk entertasten 5.Da kommer du til en side på Facebook med bilder og informasjon 6.På venstre side finner du lenker til internettsidene til Statens Vegvesen hvor du finner flere tips og filmer. Finn frem ‘Info’ og klikk her. Da kommer en side som omtaler Bilfører 65+ med en lenke til mer info på en internettside. Her er det mange opplysninger, og fra menyen på venstre side kan du se på en film. Om du klikker på denne, kommer du først til en side hvor du kan teste om PCen din har lyd før du spiller filmene med opplæring om kjørereglene. Du starter ved å klikke på den gule rundingen med hvit trekant. 7.Gjenta nr 2 og skriv inn ‘Rundkjøring wikipedia’ i søkefeltet. 8.I adressefeltet skriver du www.youtube.com og i søkefeltet på siden skriver du ”rundkjøring” og du kan også prøve ”Bilkjøring”.www.youtube.com

4 Gratulerer! Du har søkt på et interessant tema og sett forskjellen på hvordan du bruker de forskjellige sosiale medier. Twitter er ikke egnet til opplæring fordi meldingene er for korte. YouTube har muligheter for filmer. Der finnes mange filmer med opplæring – prøv med språk eller musikk. Wikipedia har plass til store artikler. Facebook er nyttig til tilbakemeldinger til statlige etater.


Laste ned ppt "Surfing sosial media - Bilkjøring Her lærer vi hvordan du kan bruke Sosiale medier til å se på et bestemt tema - Bilkjøring Vi skal se på Twitter, Facebook,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google